Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juni 2013

Av Sara - 11 juni 2013 23:00

Så fick vi äntligen ett år med perfekt höväder! 87 stora fyrkantiga balar ligger nu prydligt staplade utanför ridhuset! Vi skulle behövs sisådär 50 balar till för att klara vintern så vi får hoppas på en lika gynnsam 2:a skörd!
Idag har det varit riktigt varmt och vi har svettats ordentligt hästarna & jag i dagens arbete. Men det är helt ok! Jag slipper iallafall frysa om tårna!
Hade en provridning på Milagro idag. Det gick fint och kunden kommer tillbaka på fredag för att prova på en uteritt oxå. Trevligt när det är ganska nära så att hon har möjlighet att prova mer än en gång!
Den fina gråa 4-åringen från Spanien är tyvärr avbokad. Men jag har hittat en annan väldigt fin 7-åring som jag beställt besiktning & röntgen på idag. Håller tummarna för den!
Zanteo & Altea är två otroligt sociala och härliga föl! Aldrig har vi haft två föl av olika kön som varit så fästa vid varandra! De sover tillsammans, ofta med mammorna betandes långt borta. Men storasyster Valencia vaktar gärna dem! Idag när jag vattnade kom de två små för att kela och prata med mej. Helt själva! Sååå fina! ?

Av Sara - 10 juni 2013 22:30

Måndag igen och som sej bör så var även denna måndagen hektiskt! Telefonen ringde i ett i morse och jag fick beställningar på både Teo & Mino. Fick även ett glatt besked från Avellados senaste sto att hon var dräktig. Härligt! Teo har några dräktiga nu oxå. Lika skönt varenda gång man får det beskedet! Denna veckan är det ganska lugnt med dräktighetskontroller, men nästa vecka är det ett helt gäng som ska undersökas. Kl 10.40 var jag på djursjukhuset med Annica & Maestro, som skulle besiktigas. Det var hästen jag filmade åt en kund förra veckan och hon bestämde sej genast. Besiktningen passerade Maestro med glans, både i hälsotillstånd och uppförande, så ett stort grattis till hans nya ägare Eva!

Skulle egentligen tagit med mej Quiero hem, men hans sår envisas med en otäck infektion så han får stå kvar lite till :(

Fina Maestro!

     


Hemma igen var det ridning av Xadrez, Milagro och Uffe. Den sistnämnde förstod inte riktigt hur man kommer igång i trav med mej på ryggen i fredags, men han hade funderat ut det i helgen för idag blev det massvis med trav! Han har verkligen en mjuk och spänstig trav och är väldigt fin att sitta på!

Tappning av två hingstar, packning och tur till posten med lådor tar oxå sin lilla tid så sedan hann jag bara pussa och kela med fölen och så var det kväll!

Här en film från idag på fina Milagro! En pärla!

Av Sara - 7 juni 2013 12:56

Fortsätter att njuta i fulla drag av vädret. Nu är det dags att slå gräset för att packa årets hösilage och aldrig har jag varit med om att det varit så tidigt! Det bådar ju gott även inför en andra skörd som får några veckor extra på sej att växa till. Inatt har jag jobbat en sväng på djursjukhuset och igår var det oxå full rulle. Red ut en runda själv på duktiga Milagro och vi kom hem utan missöden. Alltid en prövning med en så ung häst att ge sej ut ensam och jag gör det bara om det känns väldigt bra, vilket det gör på Milagros rygg. Jobbade några hästar i ridhuset och jag frös inte om tårna om man säger så. Så skönt att vi kan öppna upp luckor på ena långsidan så att det fläktar! I går var jag även en sväng och filmade en häst åt en kund. Det var ett "beställningsjobb" och jag nosade upp denna häst, som egentligen inte var till salu. Men ibland lönar det sej att fråga! Jag vill ju alltid försöka hitta den perfekta hästen åt just den kunden och om den inte finns här så funderar jag om jag vet någon annan häst i Sverige som kan tänkas passa. Hästen höll precis vad ägaren lovat och jag hoppats, och idag betalades en handpeng och besiktning är bokat till måndag. Härligt!

Fer Avellado solar sej och njuter i hagen

 

Valencia P & Altea de Pepino hjälper till att vattna

 

Idag har telefonen gått varm och jag fick beställning till fem ston och så skulle även Ellen semineras idag. Teos skulle med specialtransport så honom fick jag tappa på förmiddagen och köra till Gränsbo och lämna en låda! Resten hämtades här av trevliga stoägare som passade på att få kika på de utvalda grabbarna.

Klara & jag red ut i solen på Reservada & Milagro. Så härligt!! Sedan blev det mera ridhusjobb och idag har Uffe travat med mej på ryggen för första gången! Lite svårt att fatta att vi skulle öka tempot från skritt nu när vi övat och övat på halt, skritt, halt. Men med lite påjagning av Klara förstod han och travade två hela långsidor men mjuka fina kliv! Hurra!

Nu är det fredagkväll och det är dags  att kliva ut ridkläderna och snitsa till sej lite. Ska bara avsluta med två hälsningar från sålda hästar och lyckliga ägare. Det är Eva & Sensual som njuter av livet tillsammans, och Rebecca & Ibero som igår gjorde sin första ridtur! Som Rebecca skrev: jag tänkte bara hänga lite men han brydde sej inte så jag satt upp och kunde rida hela vägen hem! Vilka härliga hästar, dessa Pura Raza Española! Tevlig helg!

   



Av Sara - 5 juni 2013 21:48

Bulan i pannan är mindre. Öm näsa och fläskläpp bara idag. Helt ok. Fodring och utsläpp i strålande sol, åh snälla låt vintent ALDRIG komma tillbaka!!! Jag verkligen älskar tiden nu. Det är bara helt underbart med värmen, solen och allt det grööööna. Alla färger! Blommorna som slår ut och doftat ljuvligt, sova med balkongdörren öppen, surrande flugor och varm vind. Jag vill aldrig ha vinter igen...

Nåväl, nog utsvävat. Kl 10 lastade jag Reservada, igen, och körde mot djursjukhuset, igen. Idag var det sadlutprovning som gällde. Elin älskade min Equipe och ville gärna ha en likadan. Och tur hade vi idag för bara i måndags hade Anna fått in en Equipe Oracle, begagnad men i toppskick. Härligt!

Passade på att hälsa på Quiero som måde ganska fint! Som väl var så var skadan inte in till leden utan han står på behandling med bandagerat ben. Får nog snart komma hem tror jag. Puh!

Reservada spanar in alla sadlarna...

 

Var hemma vid 13.30 och då var det dags att tappa Teo för att seminera hans sto, igen! Hon u-ljudas på en annan klinik och kommer hit för att semineras och nu var det tredje gången! Nu får vi verkligen hoppas det var sista gången...

Så kom Klara och vi tog en gofika. Alltid lika mysigt! Sedan var det full fart ute i stallet. Som väl var så var jag ju klar med allt så det var bara att börja sadla hästarna på klöpande band. Pelle var fin idag och snart kan vi göra video och annons. Skrittade själv på Uffe i båda varven och gjorde halt och volter. Duktig är han och han verkar tycka det är riktigt kul. På fredag kan vi nog testa att trava lite!

Mino, som tar det lite lugnt med ridningen fick en betespromenad idag oxå. Teo fick bara var i hagen idag, men igår fick han nya skor så tänkte rida honom imorgon och i helgen. Nu har hans hovsprickor nästan vuxit ner helt och det finna inga nya. Hovis tror att han snart kan slippa ringskor och bara gå med sula och silikon och vanliga skor. Underbart!

Sist ut idag var Milagro, den nya saluhästen som kom i söndags. Vilken kille! Han har en fantastisk ridbarhet och hur mycket kapacitet som helst. Så otroligt enkel och fin att rida! Lite mera finslipning bara, sedan kommer han ut på annons oxå! Så här såg han ut idag!

             


Av Sara - 4 juni 2013 19:31

Ja efter en hektisk dag igår så vaknade jag inatt med fruktansvärda magsmärtor. Gick upp på toaletten och tog kallt vatten i ansiktet. Sedan minns jag inget mer. Vaknade av att jag låg raklång på badrumsgolvet (klinker) med pannan i golvet och armarna längs sidorna. Jag hade svimmat! Spräckt panna & läpp och var rejält tilltufsad! En ordentlig matförgiftning... Magen måde bättre i morse men jag är allt jämnt inte så tuff. Så här snygg var jag i morse   

 

Fick iallafall kommit ut i stallet och fixat med hästarna. Kände mej hyfsat pigg och planerade för ridning, men när jag var klar med mockning och sånt så var jag visst lite yr och ynklig... Fick vila mej en stund... Sedan blev det longering och promenad för hästarna idag. Bara Uffe vågade jag mej upp på en sväng, vi skrittar ju bara ännu. Han är såå duktig och börjar verkligen förstå vad det hela går ut på. Han lyssnar fint på mej och kan stanna och starta och svänga med fin böjning. Naturligt förstår han såväl skänklar som tygeltag. Måste vara Zagal-genen som kommer fram där!

Har tappat Mino och skickat till ett friesersto. Tänk om det blev en gul warlander! Hur coolt skulle inte det vara! WOW! På tal om Warlander så föddes igår Teos sista avkomma för igår, just en Warlander. Ett fint sto som var pigg och kaxig, precis som Teo-barnen verkar vara! Hoppas på bilder där!

Vackra Mino på betespromenad i solen. Han glänser som guld verkligen!

 

Uffe & jag idag

 

Av Sara - 3 juni 2013 21:22

Puh vilket dygn! Helgen har varit omväxlande med ösregn och åska varvat med tryckande hetta och sol. Igår, söndag, kom två nya saluhästar till oss. Ett väldigt sött 3-årigt sto som ska ridas in och sedan säljas, och en 4-årig valack e. Bailon IV, en kvalificerad hingst vi köpte i Spanien 2007. Han verkade i avel i två säsonger här innan han såldes. Valacken är väldigt lik sin far både att se på och att rida. Annons kommer på honom redan i veckan! En supertrevlig, mycket ridbar och totalt okomplicerad häst!

Bailon IV

   


Inatt har jag jobbat på djursjukhuset och pysslat om små fölungar, halta hästar och några stackare med kolik. Var "två" inatt vilket innebär att jag kan åka hem och vara stand by. Så jag kom hem rdan vid 02 och fick sova några timmar. Sedan ville hästarna ut i solen och jag drog igång i högt tempo. Tillät mej att stanna några minuter och njuta av fölen som lyckligt härjade när de släpptes ut! De är så fina och så glada för varandra! De busar och härjar och turas om att jaga varandra. Sedan klias de och vilar bredvid varandra. Såååå söta! 

 

Mockade, red Xadrez och sedan var det dags att hämta in Reservada och lasta henne. Kom precis iväg i tid (tidsoptimist som jag ständigt är. Ska bara...) Reservada var en pärla och gick snällt i och ur trailer och uppförde sej exemplariskt under alla undersökningar och röntgen. Hon är lika strålande inuti som utanpå och passerande röntgen och besiktning utan anmärkningar! Härligt! Stort grattis till Elin från Jokkmokk som nu blir stolt ägare till ett av Sveriges absolut bästa spanska ston!

 

Hem igen och skynda på för i stallet väntade ett sto som skulle semineras med Teo. Tappade duktiga Teo och seminerade damen i fråga och lät meddela ägarna att hon var klar att hämtas. Klara kom så vi satte på kaffe och beslöt att ta en snabb kopp innan vi började rida. Precis hann vi sätta oss så kom Quieros ägare Katrin och behövde hjälp med att få in Q från hagen. Väl ute upptäckte vi att han var svullen och hade ett fult sår över hasen! Huuu! In med hästen och tvätta av. Han är så otroligt snäll och stod blickstilla och lät mej skura hela benet. Såg tyvärr inte helt kul ut och hästen hade hög feber. Finns ju alltid risk att det kommer i kontakt med leden, och det är INTE bra. Efter lite om och men bestämde vi att det var lika bra att köra in honom. Så lasta hästen och in till djursjukhuset. Igen. Fixade kanyl, medicin och lite prover och sedan lämnade vi honom där. De hade mycket att göra med leden ska provtryckas och så får vi se vidare vad som behöver göras. Väntar ännu på att höra ifrån Katrin om vad det säger. Hoppas verkligen det bara är köttsår!

Hemma igen åt jag en hastig kvällsmat och avslutade med ridning och sedan kvällsfodring. Ganska slut i rutan nu kan jag säga... I morgon står hovslagare och tappning av hingstar på schemat. Utöver det vanliga mockning, ridning och annat pyssel. En god natt sömn innan dess känns välbehövlig.

Hej hopp!


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards