Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under maj 2013

Av Sara - 1 maj 2013 21:02

Idag har VÅREN verkligenv arit i Skåne. Vi har haft vindstilla, sol och ca 12-15 grader. underbart! Folis har kunnat vara ute med mamma hela dagen och busat, ätit och vilat i solskenet. Man blir helt varm i hjärtat när man ser dem! Teo, som hade vilodag idag njöt oxå av att se på sin son och har gått och betat hela dagen på behörigt avstånd. Alla pojkar, kastrerade och okastrerade, har solat sej och haft det skönt, Efter mockningen var jag ute med Mr Lusitano på en promenad och det tycker han är väldigt spännande. Han fick jogga och skutta lite på ett fält men annars går han snällt i lina bredvid mej.

Uffe-tuffe fick nöja sej med att vara i rutan idag och så fick han en rykt. Sårläkningen verkar gå fint och det ser bra ut. Inte svullet alls och han är opåverkad.

Sedan sadlade jag Mino och red ut en sväng. Helt underbart dressyrjobb på grannens sommarhage där vi har lov att rida. Galopperade i stooora volter och tränade på att korta och länga på travstegen. Helt underbart!   Räven fick vara i hagen oxå idag. Han ska gå skor på imorgon och sedan kör vi!

I eftermiddag har jag stallpysslat, bakat och gått en lång promenad med vovvarna. 

Småkillarna solar sej

 

 

Ellen är tjock, tung och trött. Men jag tror tyvärr inte det kommer något föl i natt heller...

 

 

Alhaja & Zanteo, hur söt kan man bli!!!!

   



Av Sara - 1 maj 2013 07:52

Dryga två veckors vakande sätter sina spår. Mitt i allt tyckte jag inte att det var någon fara med efter Zanteos födelse blev jag fullkomligt slut! Herregud! Nåväl, bara att bita ihop och knega på. Nu vakar jag istället Ellen som bör nedkomma vilken dag som helst. Hon har gått några dagar över tiden och börjar se ut som hon tänker föla. Måtte detta bli en normal förlossning!

I måndags kväll kom Räven hit igen. Alltså Fer Avellado, som även bodde hos oss förra sommaren. Han ska vara här över betäckningssäsongen och så ska jag träna honom och visa honom på ett par utställningar. Först blir det Strängnäs i slutet på maj och sedan blir det Strömsholm till hösten. Kanske, kankse blir det även en utställning till sist på året. Vi får se :)

Teo tyckte det var spännande med en ny stallkamrat!

     


"Uffe" är numera kastrerad och jag har hämtat hem honom igen. Allt hade gått bra och han var så duktig och åkte snällt i transporten både dit och hem. Tyckte han verkade ovanligt cool igår kväll och ibland går det skrämmande fort  för dem att tagga ner. Testosteronproduktionen försvinner ju omgående och ibland är det bara just den som sätter spinn i huvudet på dem!

Mr X mår oxå väl efter sin kastration. Han står i minirutan och vi går på promenad. Nu har det gått en vecka så tiden går fort! Kan vi snart börja jobba igen.

Mino jobbas varje dag omväxlande från marken och ryggen. Har ridit honom några gånger i Spaldingsadeln och det har fungerat fint. Nästa vecka blir det sadelutprovning. Han börjar kunna hitta sin balans bättre och bättre för hand och hans fina, fina trav börjar komma tillbaka. Har ju tagit av honom bakskorna och det var bra för nu slår han inte på sej alls precis. Boots på är förstås ett måste. Inhandlade två nya par i Göterborg så nu är han väl ekiperad.

Teo går som en klocka och efter vår lilla uppgörelse förra veckan har en polett ramlat ner för honom. Han är så fin i munnen och eftergiven och fin! Ska be Klara filma en dag! Känns så väldigt synd att det inte blir någon utställning till helgen. Hade verkligen sett fram emot att visa honom! Har anmält till Utställningen i Stockholm ju, men har så svårt att bestämma vilken häst jag ska ta med dit! Teo eller Mino?

Malaga åker strax till sin nya ägare och vi jobbar på med vår nya salu-häst Reservada. Hon är en fantastisk häst! En Fuego! Vilka rörelser hon har!!! Hon gör otroliga framsteg för varje dag som går och är strax redo att komma ut på annons. Detta är en häst för den som vill plocka rosetter på dressyrbanorna! Hon har en 8-9-mässig trav och nästan lika bra galopp! What a feeling!

Här lite bilder först på Malaga och under Reservada - visst kan man rida på ston!

             

   


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards