Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under april 2013

Av Sara - 18 april 2013 21:03

Två damer skall nedkomma i år här hos oss. Både Alhaja & Ellen väntar Teo-bebisar och jag väntar otåligt! Alhaja har gått över två dagar nu och Ellen är beräknad till den 23:e. Tror det dröjer ytterligare några dagar för Alhaja dock. Det ska bli så himla spännande med dessa föl! Båda två är rena Cardenas-föl. Aljaha är förvisso hälften Yeguada Militar-blod, men det är ett blod som Don Cardenas använt flitigt genom åren för att förnya sin avel, så det kan ändå räknas som väldigt Cardenas. Elegida heter ju MAC och är ju alltså en Cardenas-född dam med topp-topp Cardenas-blod. Tillsammans med Teo blir det en exklusiv 100 % Cardenas-bebisk som förenar alla de bästa hästarna från Cardenas-stuteriet. Vad månne detta bliva...

Elegida på utställning förra året

 

Alhaja IV i maj 2011

 

och så den stolta pappan, TANTEO MAC

     

ANNONS
Av Sara - 17 april 2013 21:26

NU har våren kommit! Pang, på några timmar blev alla sådda fält gröna! När vi flög in över Skåne i söndags kväll från Mallorca så var allt bara grått, grått, grått. Idag är det GRÖÖÖÖÖÖNT! Allt fullkomligt exploderar och det är helt underbart! Igår fick hästarna vara utan täcke i hagarna för första gången i år! Teo var lycklig och rullade sej nöjt flera gånger! I går hade vi 18 grader på eftermiddagen!

Jag var en vända till Kungsbacka och invigde trailern igår. Den låg som ett strykjärn på vägen och jag tror att Mr X, som var huvudpersonen för resan, åkte väldigt bra. Han flyttade knappt en hov på hela resan och såg väldigt nujd ut. Det kunde jag ha koll på i kameran!

Idag har det varit ytterligare en härlig dag. Red Mr X på morgonen och sen fick han lite pyssel. Verkade inte helt nöjd med att vara själv inne i stallet, utan var väldigt nöjd när Ibero så småningom kom in och sällskapade honom. Mino fick jobba i lina och vi tränar inför utställningen. Han är tyvärr inte nöjd med min sadel, min fina Equipe, utan blir spänd och vill inte arbeta riktigt över ryggen. Höga knän och inte så mycket framåtgripande bli resultatet av det. Trist. Men han är längre och lite rakare i ryggen än mina andra killar har varit, och denna sadeln är ju från börjad utprovad till Teddan. De två är HELT olika varandra så det är väl inte så konstigt att den inte ligger särskilt bra. Så nu är tid bokad för sadelutprovning. Innan dess blir det markträning som gäller. Men det gör inte så mycket. Mino är en fröjd att rida och det blir en baggis att lotsa runt honom i det okomplicerade programmet som ridprovet utgör. Vi behöver mera träning på visningen för hand så det passar ju ganska fint!

Faktum är att vi även anmält Teo till utställningen! Först kände jag att det skulle bli stressigt med två hästar i samma klass, men sedan kom jag på att det ju är en utställning över två dagar vilket gör det hela mindre besvärligt. Visning för hand på lördagen och ridproven på söndagen. Lugnt och skönt! Sedan ska jag även visa Primera P och hjälpa Klara att visa Tiburon P. Jag hoppas att ni som funderar på att anmäla er verkligen gör slag i saken! Annars finns det en risk att det inte blir något championat alls, och det vore ju väldigt tråkigt...

Tanteo MAC uppställd på spanskt vis med ett ben i varje hörn!

 


Och så avslutar jag med en lien film på fina Optima. Hon har varit här i 6-7 veckor nu och är nu inriden. Vilken stjärna! Känslig och mycket ridbar med sååå cool! En kopia av sin far i det mesta. Så stolt över henne! På lördag hämtas hon av sin nya ägare. Grattis Tina och stort lycka till med din fina, fina häst!


ANNONS
Av Sara - 15 april 2013 17:24

 

Så, då har man haft några otroligt härliga dagar på Mallis och verkligen sol-boostat! Vi hade otrolig tur med vädret och Mallorca bjöd oss på tre dagar med svensk högsommarvärme. God mat, gott att dricka, underbart sällskap och underbart väder. Det blir knappt bättre än så! 

Hemma i går kväll igen i ett Skåne som ÄNTLIGEN bjuder på vårvärme! Bara i helgen har gräset börjat spira och jag tror att allt fullkomligt kommer att explodera de närmsta veckorna. Växtligheten törstar nog minst lika mycket som vi efter värmen! Våra betesmarker är gödda så det passar perfekt just nu! 

Klara har roddat här hemma i helgen och haft fullt upp kan jag tro. Kundbesök och ridning och så har hon skickat iväg Harry till sin nya ägare. Skönt att han äntligen fick komma iväg till en egen matte! Han har ju bott här hela vintern och mest skrotat runt. Alltid lite trist med en häst som bara vääääntar på ett nytt hem och inte heller är i träning. Det kan bli ett ganska enformigt liv då. Framför allt för en hingst.Tror Harry är mycket nöjd nu!

Vi har hittat en köpare till Malaga och hon ska besiktigas om en vecka. En duktig tjej som har mycket hästerfarenhet blev blixtförälskad i Malaga över nätet. Hon var här och provred förra helgen och idag har alla bitar fallit på plats så att hon kan köpa Malaga. Härligt!

Nya hästar är på väg hit förstås eftersom stallarna töms. Imorgon ska jag hämta hem en fantastisk lusitano-häst som är utbildad mycket högt. Han kommer först och främst att bo här ett tag i träning och så får vi se om han ska tillbaka till sin ägare senare eller eventuellt säljas. Ska bli väldigt roligt att få en så välutbildad häst i stallet igen. I dagarna kommer även en annan saluhäst som är ett 8-årigt sto. Hon är riden sedan många år tillbaka och har även många utställningsmeriter. En gångartsmaskin som det ska bli väldigt skoj att jobba med!

Så kommer även en häst på måndag nästa vecka som ska ridas in. Det är en PRE-partbreed som bli fyra år i sommar e. Zagal XI. Ser verkligen fram emot att jobba med den hästen!

Alhaja & Elegida ser ut att spricka vilken dag som helst. Alhaja är uträknad till idag, och Ellen den 23:e, så vi har ögonen på damerna. Ska bli otroligt spännande med Teos föl! Det allra första föddes faktiskt igår kväll hos Cina på Örnaholms PRE. En fantastiskt fin hingstunge som ska het Nieto. Han har fått pappas vackra uttryck!

   


I eftermiddag har jag varit och hämtat min sprillans nya trailer. Den är så himla fin coh jag känner mej väldigt glad och nöjd med den. Tack Therese Lindkvist som fixade fotot på Teo att passa i tryck. Och även tack till Maria Drugge Nilsson som tecknade en fantastisk bild av Teo som jag valde mellan. Nu blev det denna bilden. Marias bild kommer jag förmodligen att använda i andra sammanhang!

 

Av Sara - 10 april 2013 17:19

Så här veckan efter hingstvisningen & provtagningar är man totalt slut i rutan. Man går och laddar och stressar och snor omkring så sedan när allt är över blir man bara som en tom ballong. Fast en väldigt nöjd tom ballong! Jag har dock inte haft direkt någon möjlighet att vila upp mej utan måndagen ägnades åt att städa och plocka iordning efter söndagen. Jag fixade en hästloppis på FB och sålde det mesta på förmiddagen. Sedan var veterinären här på eftermiddagen och tog CEM & EVA-prover på Teddan, Teo & Mino. Alla killarna var så duktiga och det gick väldigt smidigt. Alltid lite nervpåfrestande att först låta hingsten bli lite glad och skafta ut, och sedan begära att han ska stå stilla medan veterinären tar prover med en tops i & på snoppen. Och sedan ska han hoppa på bocken och lämna sperma oxå som ska provtas! Puh! Teddan är ju en rutinerad räv och det är busenkelt, Förra året tyckte Teo att det var läskigt och det var ganska svårt, men i år gick det väldigt bra även om han var lite skeptisk. Hoppa på bocken ville han gärna dock! Mino fick ha Optima som fresterska och då gick allt som en dans! Skönt när det är gjort!

I tisdags jobbade jag först på smådjurskliniken och var hemma vid lunch. Hem & fixa stallet och pojkarna och sedan började jag på djursjukhuset kl 18. Vi hade en mycket hektiskt natt med flera sjuka föl, ett par koliker och en sårskada. Jag stupade i joursängen på jobbet vid 04.30 coh sov ända till 7.30 WOW!    Sedan hem och och fixa i stallet. Som väl var hade jag praktikanter till hjälp så allt gick enkelt. Har fixat lite ärenden idag och bla varit och tittat på min nya trailer som äntligen har kommit och står hos säljaren. Den är sååå fin och MEGA-stor! SKa bara sätta på dekoren sedan är den klar. Eventuellt kan jag hämta den redan imorgon! 

En dag kvar sedan ska jag ha en helg av välbehövlig semester. Det blir en minitripp till Mallorca tors-sön med syrran och bokklubbs gänget! Ska bli underbart och vädret är utlovat till mycket fint!

Nu ska jag ut och rida lite sedan blir det nog ganska tidig säng ikväll känns det som. Men bjuder på lite flera bilder från i söndags först. Dessa foton är tagna av Sofia Hellberg. Hej hopp!

                 

Av Sara - 7 april 2013 21:35

Vilken dag! Det kunde inte gått bättre! Massvis med folk, hyfsat väder och hästarna var såå duktiga! Som jag skrev tidigare så var vi dessutom ovanligt väl förberedda och det kändes som om vi hade gott om tid till allt. Så himla skönt! Ungefär en halvtimma före starttiden kl 13 började bilarna rulla in och även detta har vi nu rutin på. Serveringen var redo och min pappa gick runt och bjöd på spanskt vin, Cava och alkoholfritt alternativ för att alla skulle komma i rätt stämning! Jag hälsade alla välkomna och efter den akademiska kvarten över ett började vi! Först ut var vackra Tanteo MAC visad för hand. Han tittade nyfiket på all publik och var i övrigt i sitt esse. Lugn men showig!

         


Nr 2 ut var Teddan med sin stolta ägare Carina vid tömmarna. Hon visade hur lekande lätt tömkörning kan se ut när man behärskar tekniken. Så är hon ju oxå en kusk i absoluta världsklass. Och hästen med förstås! :) Teddy har blommat ut igen och det strålar verkligen om honom! Kom på en bra ide efter några förfrågningar idag och vi kommer att anordna en tömkörnings-clinic här med Carina! Intresserade kan maila mej! Info kommer förstås när vi planerat mer!

     


Efter Teddan tog Klara in Optima P för att visa ett exempel av Teddans fina avkommor! Högställda, eleganta, rörliga och otroligt bra i huvudet. Denna coola tjej visade prov på allt idag!

 


Mellan hästarna tog vi det lite lugnt och lät besökarna förse sej med våfflor & korv. De kunde även shoppa i vår häst-loppishörna eller prata med Ann & Calle från FOLKSAM, som vi har våra hästar försäkrade hos. FOLKSAM ligger väldigt bra till prismässigt just på PRE, och det är en av anledningarna till att vi försäkrar hos dem sedan många år tillbaka. 

     

Så var det dags för den gula nykomlingen att göra entre. Mino visades först för hand och han visade vilken  otroligt cool och behaglig häst han är. Tyvärr så klarade jag inte av att visa fram hans fantastiska ökade trav, utan han var försiktig och allt för lydig. Vi ska ligga i hårdträning inför utställningen i Åstorp så att han kan få rättvisa poäng där!

 

 


Så passade vi på att visa fram vår enda saluhäst för tillfället, Malaga F. Klara visade henne förtjänstfullt, trots att Malaga tyckte att publiken var lite läskig. Mest att hon inte ville går helt nära, men sedan kunde hon iallafall skritta ut på lång tyglar. Ytterligare ett prov på riktigt bra spanskt temperament!

 


Så avslutades dagen med de unga killarna under ryttare. Först Mino & sedan Teo. Jag kan inte ge dem nog av lovord idag för deras fina insatser! Båda pojkarna tog spektaklet med ro och lyssnade fint på sin matte trots allt runt omkring. Inga hyss eller bus utan jobbade på fint som vanligt! Matte är sååå stolt!

TACK ALLA NI SOM KOM OCH GJORDE DAGEN SÅ BRA! VARMT VÄLKOMNA IGEN!!!

Marinero MG & Tanteo MAC med undertecknad i sadeln.

                         

Av Sara - 5 april 2013 19:03

Ja nu närmar det sej och min stressnivå ökar för varje dag. Men, det är inte för att jag inte hinner, utanför att man vill att allt ska vara perfekt och jag är rädd att jag ska glömma något. Som jag tidigare berättat så har vi ovanligt få hästar på gården och det gör att vi hinner allt och lite till. Det är sååå underbart! Alla hästar får exakt den uppmärksamhet de ska ha och alla rids enligt deras individuella plan och utveckling. Utöver detta så fixar och trixar vi med bevattningen av ridhuset och pyssel. Massor av mat & dryck har inhandlats och imorgon görs de sista förbredelserna med att ställa iordning. Svansar ska tvättas och läder ska putsas. 

Mino har mest fått uteritter denna veckan och han är så fin så fin. Inne i ridhuset har han kommit i en period där han blir lite spänd, så det gör mej lite stressad över att han nu ska visas upp för publik! Nåväl, han är ju snygg ändå... Jag hoppas att han kan slappna av trots pressen och det är förmodligen jag som överfört den på honom i min vilja att visa upp honom så bra som möjligt när han ska göra debut!

Teo, som jag däremot inte alls tänkt visa riden, är så duktig så nu kanske jag gör det iallafall. Han är på en 3-årings nivå, men dock fullt ridbar, mestadels :) Jag bestämmer mej troligtvis först på söndag!

Mino fick vara ute i ordentlig hage för första gången igår. Det gick lite annorlunda än jag tänkt mej. Jag var orolig att han skulle springa som en tok, vilket han gör när han är lös i ridhuset. Men det gjorde han inte alls. Däremot blev han väldigt stressad av fyra hingstiga 2-åringar i hagen tre meter bort. Han är en hingst med hög rang och kände nog genast han skulle vilja tala om för de där uppstudsiga snorvalparna var skåpet skulle stå! Vi får prova en annan hage nästa gång där han inte behöver känna någon konkurrans. Teo, som inte är det minsta hingstig tittade nyfiket på ståhejet och såg mest uppgiven ut. Att ni orkar, tyckte nog han...

Mino, vacker som en dag i hagen

 

 

Teo spanar förstrött på Mino & ungtupparna

 

 

Quiero med sin nya lyckliga matte, som idag var här och pysslade med sin nya älskling!

 

Av Sara - 3 april 2013 21:53

Idag har jag varit synnerligen effektiv! Fick hjälp på förmoddagen av praktis-Nicolina & Tina. Ljust och fint när ajg släppte ut hästarna vid 8-tiden. Härliga morgnar nu! Sedan blev det mockning och extra städning i stallet. Vi fortsatte med fix i ridhuset och uppstart av traktorn för att kunna vattna. En fika i solen och sedan målade vi klart de nya stalldörrarna. Det blev sååå snyggt! 

Efter lunch fortsatte jag mina uppdrag och körde iväg och betalde ett arrende, beställde gödning till betena och hämtade post. Tillbaka till gården och fyllde vattentanken och vattnade ridhuset. MYCKET vatten behövs det men bra blir det! Jag ska vattna varje dag fram till söndag så det är helt dammfritt då. Jag hoppas jag lyckas!

Klara kom och vi fortsatte med mera städning i seminavdelningen. Putsa fönster och slänga skräp. Sen fick vi kaffe :)

Framåt kvällen var det äntligen dags för ridning. Jag sadlade Mino och red ut med Klara & Alice. Halvvägs red jag dock på eget håll för Hero hatar Mino och Mino tycker att han är döläskig! Han är mycket lugnare när jag rider helt ensam så vi fortsatte så. När jag travade längs en grusväg hade jag solen rakt från sidan och kunde se min fantastiska häst i en perfekt skugga bredvid oss. Jösses så fin han är och HEEEELT underbar att sitta på. Högt sa jag till honom: du är den finaste hästen jag någonsin haft! Mino frustade till svar och sa att jag var den bästa matten han haft!   

När Mino var ompysslad tillbaka i sin box var det Teos tur. Nu är det knappt lönt att longera längre utan Teo vill jobba! När han gör det under ryttare är han fantastisk! Ibland blir han ofocuserad och han är väldigt ljudkänslig, men när han focuserar (vilket blir under allt längre stunder) så är även denna kille HEEEELT underbar att sitta på! Så lätt för sej och sådan otroligt fin trav! Jag hade nästan glömt bort hur bra han rör sej, men han kan verkligen trava!! Avslutade även denna kväll med vår lilla uteritt till vägen och hem igen. Duktiga fina pojkar jag har!

Mino solar

 

Teo väntar ivrigt på sitt arbetspass!

 

Av Sara - 2 april 2013 20:27

Hela påsken försvann i ett nafs och jag har varken haft tid eller ork att blogga. Men nu är det väl hög tid att uppdatera er alla med vad som hänt här på Pepino!

I lördags stod jag upp innan Jöns (tuppen) var vaken. Borstade och klädde på Galope och lastade 05.50 Sedan bar det norrut mot Värnamo där det skulle vara clinic i visning av häst på Morfologiskt Championat. Det var roligt att träffa alla bekanta, många kunder och vänner - alla PRE-frälsta! Efter en lång teoretisk del fick jag visa fram Galope för två domare och Ulrika & Philip, som är handlers. Galope var lätt upphetsad och visade sej inte från sin bästa sida direkt, men till slut visade han iallafall att han vet hur man står uppställd ordentligt. Domarna gav honom idel lovord och huvud, hals, bål, bogar och rygg var MUY BUENO eller BUENO. Då dagen dragit ut på tiden ganska rejält och tidschemat för dagen var rejält spräckt, så bestämde jag & Bea att skippa ridningen och så fick Bea då ÄNTLIGEN hem sin kung! Ploppen åkte med Bea, och jag och resesällskap åkte hemåt med tom trailer. Lite vemodigt men mest skönt ändå. Har man sålt så har man! Efter några dagar i sitt nya hem kan jag berätta att Galope sköter sej och matte har redan hunnit både rida ut och möta älgar och friserat öronen på sin Kung. Jag kan inte nog understryka hur glad jag är att dessa två Bea & Galope är ett par. Jag tror de är gjorda för varandra!

Galope följer snällt sin nya matte mot sitt nya hem.

 

Framme i sitt nya hem på påskaftons kväll

 

 Cina & Nelento i Värnamo

 

 


I söndags var det full fart igen med hästar och konsert med kören. Kvällen tillbringade vi med familjen på en fantastisk påskmiddag. Härligt! Sedan var det måndag och ändå söndag. Mina föräldrar kom hit och fejade på gården. Mamma brukar alltid hjälpa mej med vårplantering i alla pyttor och krukor. Nu är det fint överallt! Pappa & Mats hängde i våra nya stalldörrar och det blev så otroligt snyggt. Idag har jag målat dem och så här fint blev det!

 

Fick besök av Quieros nya ägare Katrin för att slutföra kontraktskrivning och lite andra detaljer. Quiero blir kvar här i sommar och eventuellt även i höst för inridning. Ska blir så roligt att jobba med den killen! Och jag är även så glad att han kommer att finnas på nära håll.

Inatt jobbade jag på djursjukhuset och vi hade det ganska hektiskt med främst ett väldigt dåligt sto med ett 24 timmar gammalt föl vid sidan. Men jag tror vi lyckades laga den! Iallafall så var den stabli när jag åkte hem kl 02 och lämnade henne hos mina kollegor. Det blev några timmars sömn innan jag var uppe 6.30 och fodrade och släppte ut mina pojkar. Kl 8.30 var jag på smådjurskliniken och sövde hundar. Idag hade jag Tempo & Täppas så nu är båda fina i munnen, öronen, klorna och annat. Tempo hade frakturerat en tand och fick hastigt och lustigt följa med, medans Täppas var planerat.

Hemma vid lunch och mockade och red sedan Mino. Han var lite toppad idag men efter ett litet pass i ridhuset red vi ut och han är lugnare utanför ridhuset faktiskt. Nu har vi två gånger ridit på väg och blivit omkörd av bilar. Mino tar det med största ro, men fina fina kille!   

Hann precis ta in mina pojkar och sedan Jerez och en snabb rykt av honom. Sedan kom Sigbritt och hennes man för att hämta hem en efterlängtad Jerez. Som Sigbritt har väntat och väntat och väntat. Jag är så glad för både hennes och Jerez skull. De förtjänar båda en bästa vän och varandras uppmärksamhet och kärlek. 

Jerez med sin nya familj!

   


Ikväll blev det mera gårdsfix för både mej & Mats. Nu ligger vi i inför söndagens hingstvisning så att här är fint och putsat överallt! Men jag hann iallafall rida Teo en sväng. Idag tog vi vår allra första "uteritt" och skrittade upp till vägen och tillbaka. Det gick hur fint som helst fast det var väldigt spännande tyckte Teo!

Nu är jag ganska slut så en sista koll i stallet sedan blir det sängen. Mera städning och fix väntar i morgon!

Hej hopp!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se