Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 2 april 2013

Nu har det hänt mycket!

Av Sara - 2 april 2013 20:27

Hela påsken försvann i ett nafs och jag har varken haft tid eller ork att blogga. Men nu är det väl hög tid att uppdatera er alla med vad som hänt här på Pepino!

I lördags stod jag upp innan Jöns (tuppen) var vaken. Borstade och klädde på Galope och lastade 05.50 Sedan bar det norrut mot Värnamo där det skulle vara clinic i visning av häst på Morfologiskt Championat. Det var roligt att träffa alla bekanta, många kunder och vänner - alla PRE-frälsta! Efter en lång teoretisk del fick jag visa fram Galope för två domare och Ulrika & Philip, som är handlers. Galope var lätt upphetsad och visade sej inte från sin bästa sida direkt, men till slut visade han iallafall att han vet hur man står uppställd ordentligt. Domarna gav honom idel lovord och huvud, hals, bål, bogar och rygg var MUY BUENO eller BUENO. Då dagen dragit ut på tiden ganska rejält och tidschemat för dagen var rejält spräckt, så bestämde jag & Bea att skippa ridningen och så fick Bea då ÄNTLIGEN hem sin kung! Ploppen åkte med Bea, och jag och resesällskap åkte hemåt med tom trailer. Lite vemodigt men mest skönt ändå. Har man sålt så har man! Efter några dagar i sitt nya hem kan jag berätta att Galope sköter sej och matte har redan hunnit både rida ut och möta älgar och friserat öronen på sin Kung. Jag kan inte nog understryka hur glad jag är att dessa två Bea & Galope är ett par. Jag tror de är gjorda för varandra!

Galope följer snällt sin nya matte mot sitt nya hem.

 

Framme i sitt nya hem på påskaftons kväll

 

 Cina & Nelento i Värnamo

 

 


I söndags var det full fart igen med hästar och konsert med kören. Kvällen tillbringade vi med familjen på en fantastisk påskmiddag. Härligt! Sedan var det måndag och ändå söndag. Mina föräldrar kom hit och fejade på gården. Mamma brukar alltid hjälpa mej med vårplantering i alla pyttor och krukor. Nu är det fint överallt! Pappa & Mats hängde i våra nya stalldörrar och det blev så otroligt snyggt. Idag har jag målat dem och så här fint blev det!

 

Fick besök av Quieros nya ägare Katrin för att slutföra kontraktskrivning och lite andra detaljer. Quiero blir kvar här i sommar och eventuellt även i höst för inridning. Ska blir så roligt att jobba med den killen! Och jag är även så glad att han kommer att finnas på nära håll.

Inatt jobbade jag på djursjukhuset och vi hade det ganska hektiskt med främst ett väldigt dåligt sto med ett 24 timmar gammalt föl vid sidan. Men jag tror vi lyckades laga den! Iallafall så var den stabli när jag åkte hem kl 02 och lämnade henne hos mina kollegor. Det blev några timmars sömn innan jag var uppe 6.30 och fodrade och släppte ut mina pojkar. Kl 8.30 var jag på smådjurskliniken och sövde hundar. Idag hade jag Tempo & Täppas så nu är båda fina i munnen, öronen, klorna och annat. Tempo hade frakturerat en tand och fick hastigt och lustigt följa med, medans Täppas var planerat.

Hemma vid lunch och mockade och red sedan Mino. Han var lite toppad idag men efter ett litet pass i ridhuset red vi ut och han är lugnare utanför ridhuset faktiskt. Nu har vi två gånger ridit på väg och blivit omkörd av bilar. Mino tar det med största ro, men fina fina kille!   

Hann precis ta in mina pojkar och sedan Jerez och en snabb rykt av honom. Sedan kom Sigbritt och hennes man för att hämta hem en efterlängtad Jerez. Som Sigbritt har väntat och väntat och väntat. Jag är så glad för både hennes och Jerez skull. De förtjänar båda en bästa vän och varandras uppmärksamhet och kärlek. 

Jerez med sin nya familj!

   


Ikväll blev det mera gårdsfix för både mej & Mats. Nu ligger vi i inför söndagens hingstvisning så att här är fint och putsat överallt! Men jag hann iallafall rida Teo en sväng. Idag tog vi vår allra första "uteritt" och skrittade upp till vägen och tillbaka. Det gick hur fint som helst fast det var väldigt spännande tyckte Teo!

Nu är jag ganska slut så en sista koll i stallet sedan blir det sängen. Mera städning och fix väntar i morgon!

Hej hopp!

 
 
rackemarie

rackemarie

2 april 2013 23:16

Vilken tur att jag köpte Beas tyske prins så att det blev plats i stallet för en spansk kung ;))) jAG TROR ATT HAN KOMMER ATT FÅ DET TOPPEN HOS HENNE!

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Alo

3 april 2013 11:13

"... pappa och Mats hängde i stalldörrarna och det blev så otroligt snyggt...." Förlåt, men jag skrattar så att tårarna sprutar, man kan tolka den meningen på olika sätt! :D

Sara

3 april 2013 13:53

Hahaha sant!!! Skitkul faktiskt ?
// S

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards