Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

Ny vecka nya tag!

Av Sara - 25 mars 2013 20:34

Så var det måndag igen, ny vecka men inte ny månad ännu. I april MÅSTE väl våren komma!!! Fattar inte hur kallt det kan vara dag efter dag efter dag... Suck!

Ridhuset är fruktansvärt dammigt för jag har inte kunnat vattna på länge, men nu får det bära eller brista. Måste vattna nu! Har pratat med en underlagsexpert och har nu en plan för att få till ett riktigt bra underlag. Det vi har nu (pinnflis och sand) funkar hyfsat, men jag är inte helt nöjd. SÅ nu har jag beställt fiber som man kan blanda i befintligt material. Man kan lägga i lite då och lite då, när kassan tillåter, och det ska bara bli bättre med tiden enligt experten. Hoppas hon har rätt för nu kör jag på det! Skulle behöva något bra redskap för att sladda/harva manegen oxå, men fy fanken vad dyra de är dessa specialredskap!!! Puh! Det tål att tänkas på...

Red Ploppen först i morse och nu är det alltså vår sista vecka tillsammans. Finslipar nu inför lördagens clinic i Värnamo som jag och Ploppen ska åka på. Väl där ska jag visa och rida honom och sedan ska Bea, som oxå deltager på kursen, ta med honom hem. Det blir ett roligt avslut för mej & Ploppen hoppas jag! Ser fram emot lördagen :)

Mino fick igår en uteritt i solen och idag blev det ridhusarbete. Idag stod han BLICKSTILLA och avspänd när jag satt upp. Hurra!!! 

Sedan var det tidig lunch för kl 12 kom Klara och så lastade vi Quiero och åkte till djursjukhuset för besiktning och röntgen. Han var inte helt lättövertalad att gå in i trailern, men det gick till slut efter knappa 30 min, vilket är alldeles för länge för min smak! 20 sekunder-2 minuter får det max ta att lasta en häst och jag får som jag vill, och det brukar jag få... Väl framme var han iallafall en pärla och uppförde sej exemplariskt! Stencool och totalt lugn och tittade bara nyfiket på allt. Nu återstår lite pappersexercis och så hoppas jag att allt går i lås! Quiero blir isåfall kvar här ett tag till med sina kompisar och får tillbringa sommaren med dem!

Jerez skrittas och travas nu och får gå på uteritter nu 5 dagar/vecka. Han känns lite vinglig men det är ju inte så konstigt... Ingen ojämnhet alls dock utan väldigt taktmässig och fin och väldigt villig!

Ikväll red jag Teo i ridhuset och det tar sej för varje dag. Jag är så lycklig över mina två fina killar Teo & Mino! Det är en fröjd att jobba med dem varje dag! 

Igår visade vi ju Optima & Malaga för en kund och hon har låtit meddela att hon hemskt gärna vill köpa Optima. Så det blir en tur till mot djursjukhuset på onsdag. Planen är att Opti ändå ska stanna här i ytterligare ca 4 veckor så att vi bli klara med inridningen och att hon fungerar ordentligt under ryttare. 

Sist kan jag hälsa att Teddan mår strålade och är Kung av Herrevadskloster. Han har själv tagit initiativ till en egen hagkompis genom att helt sonika ta bort staketet mellan dem två. Enligt Carina så ser det ut som om det ska kunna fungera och det är så himla roligt om det blir så! Tänk vad härligt för Teddan om han får en egen bästa vän! 

   

 
 
Marie, Stall Lilla Rocknen

Marie, Stall Lilla Rocknen

25 mars 2013 21:55

Ses på lördag på clinicen! Altiva ska också med.

http://www.lillarocknen.n.nu

Sara

25 mars 2013 22:17

Kul! Ses där! Med vänlig hälsning, Sara

 
Ann W

Ann W

25 mars 2013 22:08

Hej Sara,
Billigaste harven får du om du kan hitta en gammal slättharv, s.k hundrapinnaharv, gärna en mindre o lättare modell. De är ju i sektioner så du kan välja hur brett det ska vara. Har du tur står det nån på nån gård o du gör en välgärning som tar hand om den :-). Eller kolla på gårdsauktioner, det brukar inte kosta många kronor. Sen kan du använda med pinnarna nedåt eller uppåt beroende på om du vill gå lite på djupet eller bara släta till. Vet inte om jag lyckades förklara så bra men hoppas du förstår.

http://www.stubbang.com

Sara

25 mars 2013 22:19

Tack för tipset Ann! Jag ska kolla det!
// S

 
Ingen bild

Bea

25 mars 2013 22:17

Va härligt med Teddan!
Och som jag längtar till Lördag,ska bli så skoj på både kursen och att ÄNTLIGEN få hem honom.
Ha en bra vecka och njut av Kungen. Kram

Sara

25 mars 2013 22:18

Ska bli så kul Bea! Ses på lördag!
Kram S

 
Viveca Ewards

Viveca Ewards

27 mars 2013 22:01

Hej! Jag jobbar som hästmassör och har nu fått en PRE som patient. Både ägaren och kliniken som hon har varit på tidigare säger att hästen är stum/stel i ryggen men det är inget konstigt "för att det är alla PRE". De säger att denna rasen har mycket mer rigid rygg än tex SWB och jag undrar bara om detta stämmer eller om du har någon åsikt om det uttalandet? Mvh Vivi :-)

http://www.careofewards.wordpress.com

Sara

27 mars 2013 22:23

Hejsan Viveca,
Jag håller inte med... Jag vill absolut hävda att PRE-hästar INTE ska vara stumma eller stela någonstans. Tvärt om är det väldigt rörliga hästar med en mycket välutvecklad muskulatur. Musklerna i sej ska dock inte vara stummare eller stelare än på andra hästar. En stum rygg skulle jag tro beror på felaktig sadel, ridning eller träning.
Vänligen, Sara

 
Ingen bild

Vivi

28 mars 2013 21:24

Tack Sara! Det var väl det jag tänkte. Blir alltid fundersam över sådana där generella uttalanden och försöker alltid hitta "sanningen" eftersom det finns så mycket myter, halvsanningar, tyck och tänk inom hästvärlden - tur jag hittade och fick svar från ett PRE-proffs :-)

Sara

29 mars 2013 06:50

Det var så lite! Hoppas hästen blir bra!
Vänligen, Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards