Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under januari 2013

Av Sara - 2 januari 2013 20:51

håller mej vaken om nätterna. Det är så mycket som händer nu så detär svårt att slappna av innan allt är ihopsytt och klart! Jag organiserar veterinärbesiktningar i Spanien och i Sverige, Kontrkat ska skrivas, pengar ska skickas inom Sverige och till Spanien. Mail ska skickas och vidarbefodras och svaras på. Puh! Jag gillar det, men jag längtar tills hästarna är besiktigade och klara så det "bara" är de praktiska detaljerna kvar! Vårt gula underverk är ännu inte besiktigad, pga helgdagarna, men det skall göras måndag eller tisdag nästa vecka. Klaras häst ska oxå besiktigas i början av nästa vecka och ytterligare en häst ska besiktigas. Det är en annan kund som förhoppningsvis oxå blir lycklig ägare till en fin spansk häst. Vanligtvis vill jag verkligen rekommendera kunder att leta och köpa häst i Sverige. Men ibland finns det helt enkelt inte rätt häst här hemma och då kan import vara ett alternativ. Även om det såklart är lite mera av en chansning. 

Här hemma jobbar jag med Ploppen, Pinnen & Teo. Ploppen fick uteritt idag efter ett lite tuffare pass igår. Han behöver bli starkare & smidigare bak och vi har därför börjat samla och korta traven mot något som ska bli piaff. FYYY vad jobbigt tycker Ploppen! Men efter 2-3 pass med små korta sekvenser börjar han nu ana vad jag är ute efter. Vi kämpar på lite till!

Teo är bättre i sina hovar efter att hans spricka blivit nitad och han fått ringskor. Han är fortfarande lite kort i steget, men absolut inte halt. Han är väldigt sugen på att jobba så därför får han några små ridpass 4 dagar/vecka. Det gör underverk för hans välmående. Han älskar att få tid och uppmärksamhet och vi kommer närmre varandra ju mer vi jobbar tillsammans!

Pinnen är okomplicerad och snäll. Ännu har han inte förstått vitsen med att springa runt runt längs ridhusväggarna, men poletten ramlar nog snart ner. Bättre med en häst som stannar när den blir tveksam, än en häst som far iväg! Fast det gör väl ingen PRE...

Igår och idag har det varit fler kunder på besök, och kanske blir ytterligare en häst såld. Lilla Diamante är föremålet för besöken och han är ju bara så underbar. Ser ut som en kratta, precis som sin far i denna åldern. Men snäll, mjuk och otroligt social och självsäker. Man hämtar honom enkelt ifrån lösdriften och han älskar att få gå till ridhuset och visa upp sej, rulla runt i flisen och busa! 

Diamante SL. Nu 2 år gammal!

     

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards