Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2012

Av Sara - 19 oktober 2012 07:27

Lång dag igår och idag blir det en extremt lång dag som slutar om ganska exakt ett dygn...
Igår hade jag först Eva här för art prova Sensi igen. Hon red ut en sväng och jag cyklade med. Sensi var totalt avspänd och skrittade behagligt och vägvinnande med en lycklig Eva på ryggen!
Sen hade jag besök av min vän och trädgårdskonsult Charlotte. Väldigt trevligt och mysigt och vi hann med mycket.
Eftermiddagen ägnade jag åt studier inför dagens tenta i Alnarp. Min djursjukvårda-legitimation skall avklaras och jag hoppas verkligen att jag klarar det idag! Annars får jag på den igen i april nästa år...
Pratade med Eva igen senare på eftermiddagen och hon lämnade, inte helt oväntat ? besked om att hon hemskt gärna vill köpa Sensual. Det var nog kärlek vid första ögonkastet mellan dessa tu och jag är lika glad för hästens som köparens skull.
Fick några bilder från Carina på Teddan i full mundering. Så häftigt!!

Av Sara - 17 oktober 2012 23:48

Solig morgon idag vilket ju piggar upp! Red Ploppen direkt på morgonen och han var riktigt fin. Traven är mäktig när han håller takt och balans. Lite mera jobb så sitter den snart! Eller ja om ett år eller så kanske...
Lite staketlagning stod oxå på förmiddagens schema. Tycker man lagar staket jämt. Skulle behöva orivbara staket!
Tjejerna putsade upp Sensi & Becke för eftermiddagens kund och träns o sadel blev oxå putsat. Eva som var här var förtjust i Sensi och kommer tillbaka i morgon för ytterligare en ridtur innan hon kör hem till Stockholm igen. Sensi var superduktig och jag är väldigt stolt och nöjd med hur cool och snäll han var. Det är trots allt bara jag som ridit honom sedan han kom hit.
Eva stannade och tittade när jag red Teo så idag fick jag äntligen några bilder av oss två. Han var såå duktig idag med och vi travade lite mera. Underbart!
Fick rapport från Ljungbyhed att Teddan trivs utmärkt och numera är van vid selarna. Både finselen och en annan är tydligen provade!

Av Sara - 16 oktober 2012 22:23

Var uppe tidigt i mörkret för att fodra och släppa ut innan en förmiddag på smådjurskliniken. Snart är det vintertid och ljusare på morgnarna, men i gengäld mörkare på eftermiddagen, så det kvittar... Efter några timmar i operationssalen åkte jag hem med thai-mat och lunchade i soffan. Skönt.

Sedan var det hög tid att ta itu med hästarna. Idag sken solen så jag började med att gå och prata lite med fölen. Unico mådde fint. Liiite dämpad och liiite svullen, men helt normal och verkade glad att på lite kel så allt är under kontroll. Tog in några killar som fick käka hö och sadlade först Jabeque för en premiärtur. Han fick ta det lugnt i söndags och longerades bara igår, men idag blev det ridning. Fina Jabeque har verkligen mått bra av en kastration. Nu fanns inget av hans motvilja att samarbeta kvar, utan han kändes positiv och lyssnade snabbt på mina hjälper. Han tog väl emot min ridning och frustade nöjt och avspänt. Avlsutade med en skritt i solen på långa tyglar. Så alla ni som missade Italiano i somras, här är nästa supertrevlig häst. Först till kvarn...

Har inte hunnit ta några nya bilder på honom ännu, men så här såg han ut för ett år sedan och han är likadan nu.

 

Efter "´Becke" var det Sensis tur. Han fick först jobba lite i lina vilket gör gott för hans avspändhet och rörlighet. Så även idag och han galopperade runda fina språng med mjuk innersida. Sedan gjorde vi samma övningar uppsuttet och han var riktigt fin. Traven börjar bli riktigt stadig och fin och Sensi är den mjukaste häst jag någonsin suttit på tror jag. Han fick samma avslutning som Jabeque med skritt i solen.

Så var det äntligen dags för mattes älskling Teo. En häst som verkligen äääälskar att få jobba och vara i centrum. Igår var första gången på länge och han var elektrisk av entusiasm, men idag var han focuserad och samlad. Vi jobbade fem minuter från marken och sedan satt jag helt enkelt bara upp, som den mest normala sak i världen. Vi skrittade lite och tränade på att vara RAK och BJUDA. Det gick ganska fint och det kändes som om det fanns mera bjudning så jag provade med lite smackningar och sa traaaaava, och så gjoder vi det :) HURAAA!!!! Flera gånger med skritt och trav och så var jag nöjd för idag. Duktig kille!!!

Så kom Mats hem och vi fikade lite innan vi gick ut i stallet igen. Mats snickrar på en sadelkammare i gäststallet och jag sadlade Faffe, för sista gången... Imorgon åker han nämligen hem till sin nya matte Malin utanför Stockholm. Han är väl förberedd för sitt nya hem och jag önskar Malin & Faffe all lycka och många härliga år tillsammans.

En film på lilla Faffe som avslutning.

Av Sara - 15 oktober 2012 23:04

Och regnet det bara öser ner ?. Några fina dagar glimtar till mellan de gråa blöta dagarna och vi vadar i lera. Men förutom vädret är allt bara fint!
I helgen var vi och hälsade på Glassen. Hon har tagit sej lite och såret såk ok ut. På vägen hem hämtade vi en "ny-gammal" saluhästar. Jabeque. Han var här en sväng för precis ett år sedan, men sedan lades försäljningen på is ett tag. Nu är det dock dags och han ska då säljas. En 7-årig PRE valack som är kritvit, har mycket bra rörelser och en väldigt vacker hals. Bilder kommer snart på honom!
Idag har det varit en hektisk dag. I förmiddags var det stallskötsel då Therèse var sjuk. Lizette, min praktikant var dock här så vi hjälptes åt. Vid 11 kom veterinären för att kastrera Unico. Det gick fint och han får sova på box några nätter nu även om han får gå ut i hagen igen i morgon. Hann precis klarted honom och tog in några dyblöta hingstar i stallet, så stod Ann Gånheim på gården redo att skriva in våra föl. Hon är så himla smidig och duktig med fölen och jag blir lika glad varje år! Allt gick väldigt smidigt och på mindre än en timme var alla fölen avritade, chippade & blodprovade. Skönt att det är gjort!
Fick lunch vid 14.30 och tog en välbehövlig paus i soffan. Sedan var det bara på det igen och ta itu med ridningen. Först fick Teo jobba lite i lina. Sååå glad att vara i centrum igen! min fina fina kilke! Alice kom och helt otroligt nog klarnade vädret upp så vi red ut en ganska lång runda med Faffe & Budda. Sedan fick Sensual jobba i ridhuset och även jabeque kom ut en sväng. Fick inse att klockan blivit mycket så Ploppen fick stå över. Nya tag i morgon!
Till sist kan jag berätta att vi även hade besök av en spekulant i helgen som varit hör innan vi åkte till Italien. Nu hade hon sällskap och tittade igen på Xpri och Diamante. Idag fick jag besked att hon hemskt gärna vill köpa Xpri! Så grattis Nicole! Det är med mycket tungt hjärta, men det är en bra köpare och jag känner igen mej själv i denna tjejens längtan och entusiasm. Så det känns ändå bra...
Galopes priser från Danmark

Av Sara - 11 oktober 2012 22:42

Igår kväll såg jag ett program på TV som heter Grand Designs. Det handlar om coola husbyggen och denna gången var vi i Australine. Blåååå himmel och fantastiskt klimat. Det såg helt underbart ut och jag blir lätt deprimerad av vårt gråa blöta land... Men så vaknade jag faktiskt uppb till en lika blå himmel idag och då kändes det lite bättre. Flera sådana här dagar, så kan man kanske undvika en höstdepression.

Energin sprudlade så kvickt upp i sadeln på dagens första häst som blev Faffe idag. Galoppen blir bättre för varje dag som går och han skrittar och travar riktigt fint. Skrittade ut en runda i solen efter avslutat dressyrpass. Sedan kom hovslagaren och Faffe fick nya skor innan han fick komma ut i hagen och solen.

Medan hovis skodde Faffe red jag ut en runda på Sensual. Han var pigg och glad men efter en liten stund skrittade han avspänt och fint och sedan både travade och galoperade vi. Vi mötte en stor traktor med något gigantiskt redskap bakom. Kunde rida lite åt sidan och vänta, men Sensi brydde sej inte ett smack om traktorn. Tyckte det var mera besvärligt att stå stilla då, och var väldigt nöjd när vi kunde rida vidare.

Teo fick oxå nya skor och blev så fin så fin om tassarna. Har legat lite lågt med ridningen av honom ett tag då jag tyckt att han har känts lite ur form. Tror att han kanske oxå är lite trött efter en intensiv sommar och så fäller han lite nu oxå. Hansätter dock ingen vinterpäls utan är så slät och fin. Snart blir det täcke på även inomhus, men lite till klarar han sej utan.

Gcik och väntade hela eftermiddagen på att veterinären skulle komma och kastrera Unico, men kl I6 ringde hon och bad att få skjuta på det till på måndag. Blää så dumt, men men inte mycket att göra. Har iallafall bokat färje biljett till Bornholm. Charlotte väntar otåligt på sin nya fina lilla häst :)

Unico spanar in Santo

 



Av Sara - 10 oktober 2012 21:53

Ja, nu är det verkligen höst och de där fantastiska dagarna som jag älskar med hösten, de har inte infunnit sej... Väldigt trist. Hagarna är redan leriga och man går i gummistövlar jämt. Redan... Men, men man har ju iallafall ett ridhus att vara i när vinden och regnet piskar runt knuten. Jösses, jag är VERKLIGEN SÅÅÅÅ LYCKLIG över minnt ridhus. Jag är tacksam VARJE DAG. Efter måndagens bustur på stubben har Ploppen fått jobba i ridhuset. Idag hoppade vi några språng mellan dressyrövningarna och han känns väldigt fin. Han blir starkare och mera spänstig för varje månad som går och jag kan ana vilken pampig häst han kommer att bli om några år, när nått sin fulla styrka och smidighet. Jag kan säga att det inte är någon direkt fördel med en häst av denna storleken. Ja, han är pampig att sitta på och känslan är fantastisk, MEN det tar helt klart längre tid med en så stor häst. I0-20 cm närmre marken gör hästen såå mycket smidigare och mera balanserad (oftast) av naturen. Ploppen, med sina stora rörelser behöver mycket mera "underhåll" för att nå samma mål. Men, men den som väntar på något gott... Han är iallafall fantastisk att glida runt på i framför allt galoppen.

Idag tog vi ut Diamante i ridhuset för filmning och fotografering. Det är nästan otäckt hur lik han är Galope i samma ålder. Halsen (som är hemsk nu och sedan blir FANTASTISK), bålen, rumpan, svansen, benen, ja ALLT. Enda skillnaden då är att Diamante är mindre och har därmed bättre balans och ja, bättre rörelser helt enkelt.

Diamante är till salu. För någon som vill ha en alldeles egen Galope :)

     


Vädret idag växlade mellan fullständigt ÖSREGN och strålande sol. Jag var ute med kameran en sväng bland ston och föl oxå. Valencia är bara otroligt vacker. Åh, vad jag är glad att hon är skimmel = inte såld... Hon blir fantastisk och jag längtar efter att visa henne på championat, kanske redan nästa år.

Lilla Spindeln har funnit sej ganska väl tillrätta utan mamma Glassen. Hon vill hemskt gärna gå in i sin box på sena eftermiddagen och tycker nog att det känns tryggt och bra. Lite sorligt är det när de andra fölen står vid sina mammor och Spindeln står alldeles ensam.. Snyft. Men Ellen är inte elak mot henne och nästa helg ska Unico flytta så då kanske Ellen tar Spindeln under sina vingar.

I morgon ska Unico kastreras och på måndag blir det fölinskrivning för alla de små. Skönt att få det avklarat. Det blev visst väldigt sent i år och i grevens tid, med tanke på Unicos flytt till Bornholm.

Jag har pratat med Carina som har Teddan och allt har gått bra så här de första dagarna. Skönt att höra.

Lite bilder på ston & föl från idag.

Valencia, Alhaja, Ellen, Unico, Xprí. Clasica & Spindeln

Xprí & tanterna 


Valencia, Xprí & Clasica

  


Lilla Spindeln - Yolista - i full fart

Valencia & Unico busar

Xprí & mamma Clasica


Spindeln

Valencia & Xprí

 


Av Sara - 8 oktober 2012 21:26

Vi kom hem igen sent på lördag kväll. Efter en underbar vecka i Italien i ett väldigt behagligt tempo, kändes det liiite motigt att dra på sej gummistövlarna igen och hugga i i stallet. Men det var bara i söndags, idag kändes det kul igen och nu kör vi så det ryker, så är det förhoppningsvis snart vår igen...

Söndagen blev hektisk som det alltid är när man kommit hem. Glassens ägare kom för att hämta hem sin häst. Ingen rolig historia, men nu behövde Glassen komma hem. Allt gick bra och nu är lilla Spindeln själv... Hon klarar det otroligt bra. Mest ledsen är hon i hagen, då hon ropar efter sin mamma, eller mej så fort man visar sej. I boxen är hon dock helt nöjd. Duktiga lilla tjejen   

Galope hämtades hem från Lönnstorp där han haft en veckas semester han med, men han var överlycklig att få komma hem. Finaste Ploppen.

Idag var det måndag och bara att hugga i. Sadlade Ploppen direkt på morgonen och red ut en sväng. Han är otrolig snäll, om än väääldigt laddad. Han travade med fantastisk spänst så jag tänkte att vi tar lite galopp oxå på stubbåkern. DET var ganska modigt av mej för Ploppen blev återigen ÖVERLYCKLIG och flöööög iväg. Det gick liiite väl fort för min smak, men det kändes som om det bara vara att gilla läget, så det gjorde jag. Så tog Ploppen några riktigt hööööga luftsprång, och DÅ är man HÖGT upp i luften kan jag säga. Jösses. Vid ett tillfälle var jag HELT säker på att jag ramlat av, och hann tänka att jag skulle landa mjukt för det var ju stubb, men otroligt nog räddade Ploppen mej och kom tillbaka så att jag landade på hans rygg igen. Han stannade genast upp så att jag kunde fånga stigbyglarna och hitta balansen, sedan körde han på som vanligt igen. Det kan bara vara en PRE som är så beskyddande mot sin ryttare...

Red resten av hästarna oxå och alla var duktiga och kändes fina. Faffe ska snart flytta till sin nya ägare så det är sista finslipningarna nu, och han är duktig. Sensi går oxå så fint och jag hoppas att vi snart ska hitta ett eget hem till honom. En underbar, snäll och behaglig häst.

Ikväll har så Teddy flyttat till Carina. Det känns underbart och jag hoppas innerligt att det ska avlöpa väl. Carina är entusiastisk och Teddan likaså, så hoppas hoppas.

Teddan med sin nya komips

     

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards