Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under september 2012

Av Sara - 15 september 2012 10:19

Jag fick ett härligt mej för ett litet tag sedan från en nöjd nybliven PRE-ägare. Kände att jga gärna vill dela med mej av detta, med brevförfattarens tillåtelse givetvis.


Hej Sara.

 

Hälsningar från Dalarna kommer här.

Hit har hösten börjat knacka på dörren.. Fick skrapa rutorna på bilen i måndags morse. Det är lite för tidigt även här uppe hos oss. Hoppas på några fler "varma" veckor innan det börjar på allvar. För mig känns det jobbigare för varje höst som kommer ju äldre man blir..

 

Men jag har mycket positiva saker i min vardag också! En av de bästa är Italiano. Jag ville vänta med att höra av mig ett tag för jag vet att det tar ändå en period för de flesta hästar att bo in sig, och även för dess nya ryttare att finna ut hur allt är..

 

Italiano har varit precis som du sa till mig. Cool och liksom "hemma" från början. Nästan så "hemma" så man började undra.. Han är go och snäll med alla här på vår lilla gård. Min man (som inte är hästkille från början) tycker det är väldigt trevligt med en häst som verkar så trygg i sig själv. Italiano delar hage med vår lilla shettis Pelle som äntligen fått en kompis han inte är rädd för. Dom betar tätt ihop på dagarna, den ena svart, den andra vit, grannarna kallar dom för peppar och salt.

 

Ridningen  har ännu så länge gått bättre och bättre. Tar det ganska lugnt. Vet att en häst som byter miljö, ryttare, foder, hovslagare, träning mm ändå utsätts för vissa skaderisker. Men jag tror att jag matchar honom på ett bra sätt. Har ridit ganska mycket skritt ut. Visat honom våra miljöer här. Ridit till ridskolans båda ridhus och utebanor. Trimmat lite här hemma på banan också. Snart blir det ju ridhus som gäller, så vi försöker vara ute så länge det går.

 

Han blir känsligare för mina hjälper för varje pass vi gör på banan. Kom på mig själv att jag satt och sa ptro häromdagen. Underbar känsla. Tror ingen skulle beskriva honom som lite "trög" i dag! När vi kräver lite mer samling i galoppen händer det att han "går i sär", men inte så ofta nu längre. Jag börjar få en helt underbar känsla när vi tränar! Detta hade jag nästan inte vågat hoppats på! Håller tummarna för att det ska fortsätta.

 

Jag läser din blogg då och då, och gläds med de bra sakerna som händer där. Känner med dig med de mindre roliga sakerna.. Hoppas ni får en fin höst utan rutskrapning ännu på ett tag. Önskar er all lycka med hästarna!

 

Jag hoppas kunna höra av mig med en lika positiv rapport senare.

 

Många kramar från oss. Och stort tack för du gav mig chansen med Italiano!

 

Annika


ANNONS
Av Sara - 13 september 2012 22:47

Nu är jag helt säker, Teo ÄR ridhäst :) Idag gick det ännu bättre och vi kunde komma iväg framåt i skritt redan på första föröket. Vi skrittade runt, stannade och satte fart igen. Vände snett igenom, fick syn på stona genom ridhusfönstret, styrde bort från det och skrittade vidare som om inget hänt. En lydig och lyhörd Teo. Glaaaad matte :)

Idag har vi haft hovslagaren här och Ploppen är nu fin inför nästa helgs championat i Danmark. Även Teddan blev nyskodd och fin.

Budda höll fast vid sin fina inställning från igår, och jobbade jättefint idag med. Idag blev det även lite galopparbete och det gick helt ok. Avslutade med att skritta ut en liten svängpå långa tyglar, på en helt avspänd och nöjd Budda.

Budda, e. Alferez IV u. Welsh Cob. Ägare Alice Leiding

           


                   ANNONS
Av Sara - 12 september 2012 20:30

Åh jag är helt pirrig i magen av lycka och äntligen har min kropp kunnat slappna av tillräckligt för att jag ska kunna skriva. Så uppspelt har jag varit den senaste timmen. Nu kommer en sån här: "Dont try this at home", MEN för min del var det FANTASTISKT idag. Jag har alltså ridit på Teo. Själv. Han & jag. Jag har inte fått till det sedan förra veckan med någon som kan leda, hålla eller vara med när jag arbetat med honom. Så därför har jag heller inte kommit upp på hans rygg på länge. Ikväll hade jag bestämt att jag skulle jobba honom med sadel & träns och när jag stod och sadlade honom kändes det som om jag sadlade en klar ridhäst så jag tänkte, likabra att ta på stövlar och hjälm innan jag går ut. Så jag longerade lite, körde lite ledarskapsövningar och så satt jag upp. Först blev han lite osäker när ingen stod kvar på marken och frös fast. Sedan började han backa och blev mera osäker. Så jag satt av igen, tog tillbaka honom till pallen, snackade lite med honom från marken och förklarade hur det var tänkt att vi skulle göra, så satt jag upp igen. Teo backade några steg men jag petade till med hälarna och so tog vi ett whiiii skutt framåt och med mycket beröm och uppmuntran från mej började vi sedan skritta framåt. Lite vingligt till en början med sedan mer och mera målmedvetet och jag kunde både svänga och stanna flera gånger. Heeeelt underbart. Nu när jag vet att jag kan sitta upp, skritta framåt, stanna och nääästan styra, då vet jag oxå att resten kommer att gå bra.Jag känner mej helt avslappnad på hans rygg och han lyssnat så fint på sin matte. Åh så glad jag är   

   

Dagen annars har varit toppen. Sensual fick gå ut i riktig hage idag och blev överlycklig. Han hoppade rakt upp i luften och pep och var sååå glad. Sedan kom han på att det fanns gräs och gnagde snart på det och såg helt avslappnad ut. Nu blir det hage i några dagar och på måndag är det dags att börja rida honom igen. Sedan ska han säljas och det är min uppgift att hitta en egen matte eller husse till honom, denna härliga och undersköna häst.

 

I morse red jag & Kaisa ut en härlig runda i höstsolen med Malibu & Faffe. Det var så underbart. Vi mötte bilar, red förbi de läskiga grisarna, stannade och pratade med en granne och galoperade över stubben. Faffe är så hilma duktig och strosar farm som en gammal läromästare, totalt orädd för allt som vi möter. Ikväll blev det bestämt att han ska stanna kvar här till slutet av oktober och då flytta till nya matte Malin utanför Stockholm. Vi ska jobba mera på hans galopp och även rida ut lite mera så att han är ännu mera befäst i detta. Känns som om det bli en enkel match :)

Har jobbat en del med Budda oxå sista veckorna och idag hade vi äntligen ett break-throug. ÄNTLIGEN kunde jag få honom att söka sej framåt utan att hänga i handen och LYSSNA på mina hjälper. Det blev ett kort men mycket positivt pass i bara skritt och trav, för att han ska ha i klart minne bara de positiva sakerna. Därför tog jag ingen galopp eller nötte runt i väntan på bekymmer. Kort och positivt så att hästen fick lyckas, fick mycket beröm och vara avspänd och nöjd. Nu hoppas jag att vi kan fortsätta arbetet i morgon på samma sätt, så ska Budda-Bus snart vara på rätt köl igen.


Av Sara - 10 september 2012 21:48

Idag har vi haft sommarvärme i Skåne igen. Underbart :)

Var igång som vanligt oxh red ut en härlig runda med Ploppen på morgonen. Blev nästan överkörda av en lastbil som inte saktade ner, men det gick väl... Puh... Red över ett enormt fält på kanske 60 ha. Där kunde man verkligen trava på :)

Kl II hade jag bokat lektioner och det kom två systrar med sina fina hästar. En PRE och en frieser. Den ena systern fick lektion i hantering av häst från marken, ledarskapsövningar och lite andra grundtips i vardagen. Den andra red lektion och jag satt även upp och red lite på henne söta häst. Det var roligt och jag hoppas att de fick med sej lite ny "input" hem.

Vi hann precis klart och praktisarna hade gjort iordning Faffe för besiktning. Det blev lite hastigt, men sedan fanns det inte tid på två veckor pga semestrar så det var lika bra att få det gjort genast. Väl framme hade Tina precis avslutat besiktningen av Belisana som passerade med väl godkänt. Charlie var mycket imponerad av såväl hennes goda uppförande som hennes skönhet och rörlighet. Kul :)

Faffe var inte sämre han utan besiktigades och exportröntgades helt utan anmärkningar. Det var riktigt roligt att longera honom i det fina underlaget i ridhuset på sjukan. Det var ganska länge sedan jag gjorde det hemma och jösses vad han har utvecklat sin trav. Fantastiskt :)

Så då var båda hästarna besiktigade och klara och det är bara pappersarbete och lite andra detaljer som ska slutföras. Grattis till Malin & Kajsa till era nya fiiiina hästar.

Ikväll jobbade jag med Teo och avlsutade med en promenad på stubbåkern. Det var väldigt spännande tyckte Teo men perfekt träning. Åhhh vad han är vacker när man är ute och han showar och spänner upp sej. Man får nya sej i armen för att fatta att han faktistk är MIN häst. Otroligt...

Belisana SL som föl

 

Fanfarron som åring

 

Av Sara - 9 september 2012 21:58

En härlig söndag idag och efter en god natts sömn kände jag mej pigg och utvilad. Fodrade och mockade och hann precis klart tills Malin kom för att prova Faffe idag oxå. Idag stod det uteritt på schemat. Alice hängde på och så red vi ut en härlig tur över stubbåkrarna med de tre halvbröderna Budda, Faffe & Galope! Allt gick så fint så i kväll meddelade Malin att hon gärna vill köpa Faffe. Han ska stå kvar här i träning ett tag till och sedan flytta till Stockholm i oktober.
Lagom till Malin och hennes sällskap vände kosan hemåt kom Tina med Belisana för att visa en kund till mej. Bellis har växt och blivit en riktigt fin Teddy-dotter. Hon är verkligen ett lyckat avelsresultat som ärvt sin mors rastyp och sin fars rörelser!
Jag visade runt Kajsa och hennes väninna och givetvis gick de även se Teddan showa oxå. Ikväll meddelade även Kajsa att det var kärlek vid första ögonkastet och att hon vill ha Bellis! Så i morgon blir det att boka tid för två besiktningar och så hoppas vi att allt går vägen så alla blir glada!
Bellis möter sin (förhoppningsvis) nya ägare.

Av Sara - 8 september 2012 20:38

Efter en jobb-natt sov jag några timmar i förmiddags men sedan har det varit full fart. Mats & jag har snickrat på ett hönshus till våra nya fina hönor och deras stiliga tupp. Nu när jag höstat hästarna så måste ju även dessa små liv få tak över huvudet. Sedan har jag haft provridning av Faffe och de kommer tillbaka imorgon igen för en uteritt oxå. Faffe var duktig idag och är en cool kille som inte blir minsta berörd av att få en ny ryttare på ryggen.

Hästarna njuter i sina lösdrifter och speciellt småkillarna är väldigt nöjda. Här kommer lite bilder från igår.

Fanfarron 4 år

     

Tiburon P och hans kompisar Jerez, Diamante & Concuqero är nöjda med tak och hö

       

Av Sara - 8 september 2012 00:00

Inatt var det regn och blåst och riktigt höst, så när jag låg ihopkurad under täcket och tyckte synd om hästarna som fortfarande gick ute så bestämde jag att det var lika bra att "hösta" nästa morgon. Sagt och gjort. Stona flyttades över till vinterlösdriften. Så var det lite jobb att köra in halm där, koppla om strömmen och lyfta av några söndriga dörrar som inte skulle vara kvar. Köra ut hö i nätet och fixa med vattnet. Nu får Glassen & Spindeln och ev. ett sto till med föl bo på box på nätterna. Då kan jag vara säker på att alla som vill får tak över huvudet. Alla fölen är småfökylda och det är alltid likadant med våra blåsiga höstar. Alla bebisar blir lite snoriga men det ska vi råda bot på nu.

När stona var klara hämtade praktisarna unghingstarna och lät dem komma upp där stona gått. Nyströdd lösdrift och höbar även här. De var väääääldigt nöjda verkade det som! Så nu är alla hästar där de ska vara och vi har bara den lååånga vintern framför oss innan det är vår igen. På något vis är det mysigt nu, om det nu bara kunde vara så här och INTE bli 2 grader och snöblask i 4 månader så vore jag riktigt nöjd :)

Väl klara med detta projekt var det ridning som gällde och Faffe blev både fotad och filmad. Har inte hunnit redigera det ännu, men det kommer. Han går fint nu Faffe-skrutten och han är så himla rolig att rida. I helgen kommer det en kund och provrider honom, så vi får väl se om hon tycker detsamma!

Pinot, alias "Pinnen" blev uppsnofsad idag med fläta och lindor för att göra en liten film. HERREGUD vad denna hästen är snygg och rörlig. VILL HA!!! Det är inte ofta det finns spanska hästar av denna kaliber till salu i Sverige, så alla ni som letar en kvalitetshäst i Spanien. Ni kan sluta nu för den finns här :) Se själva:


         

Av Sara - 6 september 2012 09:11

I förra veckan hade jag "studiebesök" av Manuel Fernandez, portugisisk tränare som kommer till Sverige ca varannan månad för att undervisa. Vi vandrade runt och tittade på våra hästar och pratade häst och ridning. Manuel verkade bara en väldigt lugn och behaglig man med en skön inställning. Vi hade mycket gemensamt i hur vi tänkte kring ridning. Jag hade egentligen tänkt åka och titta på hans träningar men istället bad jag om en lektion vilket gick bra.
Så i måndags kväll åkte jag med Ploppen till Skromberga för att träna. Ni som följer mej här vet ju att jag provat att träna för olika tränare då och då, med dåligt resultat...
Nu ska jag inte skriva att träningen var världsomvälvande, men det var bra. Jag fick bekräftelse på mon ridning och goda tips och idéer på de saker jag behövde lite hjälp med. Manuel satt även upp på Plopp och red en kort stund. Det var sååå roligt att höra: you make my job very easy! Han tyckte med andra ord att Ploppen var välriden och väl framme för sin ålder. Härligt! Vi ska ses igen i slutet av oktober då han kommer hem till oss. Det kommer vara öppet för publik och troligtvis kommer även några av mina elever att rida.

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se