Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under augusti 2012

Av Sara - 16 augusti 2012 22:29

Dagen innan avresa på utställning är alltid stressiga. Idag trodde jag att jag hade koll och att allt var lugnt, men tydligen var jag nog ganska stressad iallafall för jag glömde tusen saker idag känns det som. Fast iofs kom jag nog ihåg tvåtusen saker oxå...

Red Galope i ridhuset direkt på morgonen och då är där riktigt svalt och skönt innan solen hunnit värma upp plåten. Idag jobbade vi lite mera samlat än de sista dagarna ute på fälten. Har anmält till tävling igen (otroligt nog) i början av september, så vi måste ju ligga i lite.

Sedan var det raska tag att fara iväg med Räven till djursjukhuset för att bli skodd. Min hovis var sjuk och skulle ha kommit förra veckan men då vi hoppats att han kryat på sej väntade jag i det längsta, men nu fanns det inget att be för så vi fick helt enkelt åka iväg. Tur man har den möjligheten iallafall. Räven var en klippa och allt gick väldigt smidigt. Var hemma igen till lunch och åkte då genast vidare till Pia & Kairo. Jag skulle ha med mej en sadel och Kairos pass, men körde ifrån båda sakerna... Stackars Pia fick köra hit och hämta det senare under dagen.

Handlade på vägen hem så att vi har massäck i bilen imorgon. Viktigt att ha en bra massäck :) Sedan hem igen och hann dricka en kopp kaffe. Sedan körde jag till Hörby och hämtade lastbilen. Under tiden badade Klara pojkarna så att de glänser och är fina. Teo fick ett fleecetäcke på sej, men strimlade det till småbitar. Han vill INTE ha täcke när det är varmt ute. Ikväll har vi tränat lite med hästarna och packat lastbilen. Det sista kommer in i morgon och så hoppas vi komma iväg vi elva-tiden.

Ikväll har jag så ÄNTLIGEN fått igng min mail igen, som jag varit utan sedan förra söndagen... Jösses vad stressande. När jag äntligen fick fyllt i lösenordet stod det: tar emot meddelande I av 235... Hade lite mail att svara på ikväll alltså...

Håll tummarna för oss i helgen så ska jag försöka uppdatera på Facebook hur det går. Hej hopp :)


Glad Spindel & Glass :)

 

Flugtäcket går bra tycker Teo, men bara för att det verkligen behövs...

   

ANNONS
Av Sara - 15 augusti 2012 22:21

Dagarna rullar på och vi njuter av mera sommarvärme. Jag skulle vilja säga att nu är det helt perfekt väder. Vi har sluppit undan bromsarna och flugorna är inte så farliga. Alltså mår hästarna bättre även om Teo fortfarande vill ha flugtäcke på sej. Han HATAR flugor.

På fälten tröskar bönderna för fullt och vi har idag ridit på stubben för första gången i höst. Detär så himla härligt och enda gången vi är försedda med obegränsat med ridvägar. Galope går så fint och han är förhoppningsvis klar med betäckningar för säsongen och kan börja lägga på dej i vikt igen. Hoppas det för jag planerar att visa honom i Danmark i slutet av september och då måste han se lite bättre ut i hullet innan dess.

I helgen är det ju dags för PRE-Championat på Strömsholm och vi tränar och förbereder oss för fullt. Teo är i fin form och han är duktig på visning för hand. Sedan vet man ju aldrig hur unghingstarna beter sej på en ny plats och det är ett litet orosmoment. I Åstorp var Teo stencool och i Norge var han halvgalen. Hoppas han kör på stencool i Strömsholm oxå... Så ska Klara visa Carmina och jag ska ju även visa Räven. Vi har tränat måttligt och hoppas att vi kan ta oss igenom det. Det var för kort tid för att göra ett grundläggande arbete med ridningen på honom, vilket skulle behövas, så jag och hans ägare beslutade att vi bara kör. Det får gå som det går. Hästen är fantastisk och jag siktar på att styra runt honom i alla gångarter och hoppas på det bästa. Snäll är han så det är ingen fara, men med lite hetsig spansk ridning i bagaget, blir han lätt spänd och hmm, ska vi säga explosiv. I morgon ska han få nya skor och så kör vi generalrepetition på ridningen. Sedan ska allt packas och hästarna tvättas, lastbilen hämtas och ja, ni vet...

Ikväll har vi hämtat upp småkillarna från betet och verkat hela gänget. De var väldigt duktiga allihop. Först var det lite väl spännande att komma upp i stallet igen, men alla lugnade sej snabbt och stod fint och blev fina om fötterna. Abbes köpare var oxå här och passade på att bekanta sej lite mera med sin nya häst. Abbe var snällast av alla att verka och är lättövertalad och mycket klok, liksom sin far...

Så här snygga var de iallafall ikväll, småkillarna. Som förresten inte är så små längre, som synes...

         

ANNONS
Av Sara - 13 augusti 2012 12:56

Helgen har varit blandad med mycket häst och lite privat mys med min syster och hennes barn.
I lördags var det full fart med lektion för Therese och Amigo kl 10. Det gick ännu bättre idag och de fick lite framtidsarbete att jobba med i höst. Ann var här och lämnade Kairos pass. Det var en känslosam träff. En dröm som krossats...
Så kom det en grupp hästspekulanter som var ute efter ett föl eller unghäst. De fastnade för Diamante & Abbe så de åkte hem fullproppade med information för att fundera.
Söndagen for snabbt iväg och så är det måndag igen. Vandi åkte i morse hem till sin ägare. Han är förhoppningsvis såld. Handpeng betald och i inväntande på att affären ska gå i lås står han hos matte.
Jag red för fullt i förmiddags de hästar som skulle gå i ridhuset, innan där blir för varmt. Det är lite sista rycket innan nya tider börjar. I helgen är det ju Championat på Strömsholm och efter det åker både Räven & Carmina. Vandi idag och så ska ytterligare två ston hem denna veckan. Så fem hästar färre nästa vecka än denna veckan. Men just det, så kommer det ju en ny salu-häst oxå, så fyra färre då :) Till sist så ringde kunderna från i lördags och meddelade att de, efter att ha tittat på Trazzel på nätet, gärna vill köpa Abbe.
Teo nöjd igår kväll efter avslutat träningspass

Av Sara - 10 augusti 2012 23:25

Idag var ännu en lång och hästfylld dag. Jag red ut en lång runda på Ploppen först i morse. Han har fin kondis nu och han jobbade på såå fint en bra stund utan ansträngning.
Tillbaka vid stallet var Budda sadlad och jag hjälpte Alice med ett pass. Praktis-Amanda & Connie red oxå sina hästar och fick lite tips & råd.
Hann med ett par hästar till innan lunch och sedan for jag till Pia & Kairo för en lektion. Det går riktigt bra för dem och det var härligt att se hur avspänd och nöjd Kairo är i sitt nya hem!
Tillbaka igen var det dags för praktis-Connie att åka hem. Hennes ponny har varit väldigt svårlastad men efter att vi tränat här i två dagar kunde Connie idag visa sina hänförda föräldrar hur man lastar en häst på en minut. Lycka till i fortsättningen Connie!!
Så fortsatte dagen med besök av Therese & Amigo som ska träna idag och imorgon. Dagens pass gick strålande och det var riktigt roligt att känna hur mjuk och arbetsvillig Amigo fortfarande var! Therese har hållt honom så fin och de bar urtjusiga tillsammans idag!
Som avslutning på dagen tappade jag Galope och seminerades ett nytt litet PRE-sto som kom igår.
Glassen och Spindeln njuter av gräset på dagarna men vill gärna komma in på nätterna. Glassen äter sin mat i boxen och Spindeln i gången utanför. Så här förvånad blev hon fick sällskap av stallkatten Hans till kvällsmaten!

Av Sara - 9 augusti 2012 13:55

Efter några härliga semester dagar i Stockholm kom vi hem igen igår kväll. Hann bara precis hem för att köra Klara till bussen. Hon åker til Gbg några dagar. Kommer tillbaka på tisdag och är här över helgen. Som avslutning åker vi till Strömsholm. Sedan lämnar hon oss måndagen den 20:e för Spanien. Klara ska jobba hos min vän Enrique de Benito.
Så här hemma är det bara att vänja sej vid att jobba själv igen. Något som jag ju faktiskt trivs väldigt bra med. Det är bara lite sorgligt att Klara åker...
Just nu har jag dock full bemanning med praktikanter och min nya stalltjej Gabby har oxå börjat. Började dagen med att leda ner Glassen & Spindeln på betet igen. Sååå härligt! De blev överlyckliga!!
Sedan har jag ridit Ploppen, som kändes superfin, trots några vilodagar. Räven, Faffe & Sensual hann jag oxå med innan lunch. Nu är det den avslutande Küren i OS och så blir det lite mera ridning ikväll!
Glassen är lycklig...

Av Sara - 5 augusti 2012 21:32

Vi kombinerar stalljobb, ridning och hästskötsel med OS och festligheter. Min födelsedag följdes av ett underbart bröllop då en kär vän fick sin älskade. Jag älskar bröllop. Alltid lika fint!
Ploppen går väldigt fint nu. Jag har höjt ribban lite med mera krav på hans form och upptäckt att han då snabbt accepterar mina krav och kommer till ett harmoniskt arbete. Han är väldigt fin i munnen och spänsten blir bättre för varje dag i vår nya sadel. Jag läser ofta om och hur en av mina förebilder Patrik Kittel tränar o rider sina hästar. Jag har enligt hans filosofi lagt in mera sidvärts rörelser och mindre arbete på böjt spår. Jag är noga med mjukheten i sidorna och låter hästen själv hitta sin naturliga form. Det har gjort fina framsteg med alla våra hästar. På tal om Patrik så är det helt sjukt vilken hetsjakt som en del idioter bedriver mot honom. Jag har sett honom rida och träna live flera gånger och jag vet få ryttare som rider sååå mjukt och följsamt som han. Han får hästarna att dansa med hjälp av mycket röstkommandon och små små hjälper. De bilder som läggs ut är ögonblicksbilder och man har väldigt svårt att hitta dem om man ser filmen i stället. Scandic är en mycket het och känslig häst som kan böja SEK och krypa ihop hur som helst. Liknade bilder hade varit hur lätt som helst att ta på text mej & Teddy under ett ridpass där han är lite överladdad. Så jag antar att även jag är en riktig hästplågare!
Juanma & Fuego gjorde sin livs Grand Prix och hästen var helt FANTASTISK!! Jag ser väldigt mycket fram emot att se dem i Specialen på tisdag och sedan küren på torsdag!
Avslutningsvis bilder på Patrik & Scandic, Fuego och sist lille Unico P, som inte är så liten längre!

Av Sara - 3 augusti 2012 13:31

Började min födelsedag med att rida ut på Ploppen i nya sadeln. Vi stannade till och jobbade lite på ett fält och han kändes fantastisk! Tillbaka för att sätta mej i bilen och köra till Pia & Kairo. Hade med mej en sadelnsom jag lånade i onsdags som kanske skulle passa men det visade sej att den var lite trång över manken och hamnade i bakvikt. Kairo var inte alls nöjd så det blev ingen direkt träning.
Hem igen och plocka in och ut lite hingstar. Nu har vi ätit lite lunch och tittar förstås på dressyren. Kommenteringen gör mej dock lite galen. Det är så dåligt och så mycket skit hela tiden i stället för att referera ritten.
Klara målar & praktisarna mockar medan jag rider. Helt rätt fördelning alltså. ( hihi )

Av Sara - 2 augusti 2012 10:33

Idag börjar OS-dressyren! Vi jobbar i highspeed nu på morgonen så att vi kan bänka oss kl 12.30
Vandi & Räven var först ut idag.

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se