Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2012

OS & vardag

Av Sara - 5 augusti 2012 21:32

Vi kombinerar stalljobb, ridning och hästskötsel med OS och festligheter. Min födelsedag följdes av ett underbart bröllop då en kär vän fick sin älskade. Jag älskar bröllop. Alltid lika fint!
Ploppen går väldigt fint nu. Jag har höjt ribban lite med mera krav på hans form och upptäckt att han då snabbt accepterar mina krav och kommer till ett harmoniskt arbete. Han är väldigt fin i munnen och spänsten blir bättre för varje dag i vår nya sadel. Jag läser ofta om och hur en av mina förebilder Patrik Kittel tränar o rider sina hästar. Jag har enligt hans filosofi lagt in mera sidvärts rörelser och mindre arbete på böjt spår. Jag är noga med mjukheten i sidorna och låter hästen själv hitta sin naturliga form. Det har gjort fina framsteg med alla våra hästar. På tal om Patrik så är det helt sjukt vilken hetsjakt som en del idioter bedriver mot honom. Jag har sett honom rida och träna live flera gånger och jag vet få ryttare som rider sååå mjukt och följsamt som han. Han får hästarna att dansa med hjälp av mycket röstkommandon och små små hjälper. De bilder som läggs ut är ögonblicksbilder och man har väldigt svårt att hitta dem om man ser filmen i stället. Scandic är en mycket het och känslig häst som kan böja SEK och krypa ihop hur som helst. Liknade bilder hade varit hur lätt som helst att ta på text mej & Teddy under ett ridpass där han är lite överladdad. Så jag antar att även jag är en riktig hästplågare!
Juanma & Fuego gjorde sin livs Grand Prix och hästen var helt FANTASTISK!! Jag ser väldigt mycket fram emot att se dem i Specialen på tisdag och sedan küren på torsdag!
Avslutningsvis bilder på Patrik & Scandic, Fuego och sist lille Unico P, som inte är så liten längre!

 
 
Annette

Annette

5 augusti 2012 23:43

Hej Sara!
Tänker inte ge mig in i en diskussion om just Patrik Kittel, men jag tror att den mesta uppmärksamheten beror på att han tränar (liksom många andra) för Sjef Jansen, som använder sig av rollkur/ldr som en träningsmetod. Jag tror att det är viktigt att vi kommer åt dressyrryttare (liksom hopp/fälttävlansryttare) som använder sig av för hästen felaktiga träningsmetoder, så att det inte belönas i framtiden.

Kul att det går så bra för dig och Ploppen och jag håller fullständigt med dig om att Fuego är fantastisk att se på en dressyrbana :-)

Annette

http://www.stalleskelid.zoomin.se

 
Ingen bild

Emma

6 augusti 2012 17:27

Hej Sara,

Så glad jag blir över att läsa om någon som faktiskt ifrågasätter alla bilder som läggs upp. Ögonblicksbilder är enkla att ta och från dessa kan ren sensationsjounalistik skapas.
Nu är jag inte så väl insatt i hur Kittel rider, men att få en häst att krulla ihop sig sådär är det nog många som lyckats med, oavsett hästras. Sen är väl det där mer att alla som rider enligt en viss metod tycker att den är bäst och inte kan se hur andra kan träna enligt en annan metod.

Sara

6 augusti 2012 18:28

Jag håller med Emma. Var och en är salig i sin tro heter det ju. Det är bara så tråkigt när man ska påtvinga andra sin religion och inte bara acceptera att vi tycker olika...
Mvh, Sara

 
Ingen bild

nilla

6 augusti 2012 22:04

Finns you tube video där han på Odenseframridningen rider hästen länge väldigt "inrullad", hästen har blå tunga..Efter det fick han en "tillsägelse".. detta är iaf ingen "ögonblicksbild". Vi hoppas att han slutat använda dessa metoder :)

Sara

7 augusti 2012 07:43

Det hoppas jag med för det är inte så vackert... Men den videon har några år på nacken. Nu är nu...

 
Annette

Annette

7 augusti 2012 13:11

Angående ditt svar till Nilla: Jag håller med dig om att alla är saliga i sin tro, men nu handlar det inte om att påtvinga någon något annat, utan att sluta med en metod som är vetenskapligt bevisad skadlig för hästen. Då tycker jag att det är rätt att ryta till... Vi vill ju alla att hästarna ska må bra.

http://www.stalleskelid.zoomin.se

Sara

7 augusti 2012 13:50

Jag har sett många akademiska ryttare som rider sina hästar på blank stång med en kraftigt förböjd hals, i framvikt och kallar det för öppna. Knappast särskilt behagligt eller nyttigt för hästen. Men de rider ju aldrig inför större publik eller i TV så vem ska anmäla dem??
S

 
Annette

Annette

8 augusti 2012 07:45

Ja, Sara, det har jag också sett. Det finns avarter inom alla discipliner, som vi alla säkert är fullt medvetna om. Men jag vet hur en häst ska gå när den går i rätt form, och det visste jag även innan jag började min AR-bana. Och jag tycker att det är tråkigt att vi ska dela in allting i kategorier. Det är ju inte vi AR-ryttare mot alla andra. Vi håller alla på med hästar och vi älskar dem, även om vi går lite olika vägar mot våra mål. Kan vi inte acceptera varandra och försöka behålla ett öppet sinne och kanske t.o.m ta till oss det som är bra. Det finns massor som är bra i den klassiska/"vanliga" ridningen, enligt mig. Det är där jag är skolad från början. Jag plockar influenser från alla håll, det känns i magen om det är rätt eller fel. Härmed avslutar jag från mitt håll den här diskussionen, som känns som om den kan fara iväg åt ett fientligt håll, vilket jag absolut inte önskar. Jag har full respekt för dig, och anser dig vara en mycket kompetent ryttare/unghästutbildare, även om jag skulle använda lite andra metoder. Därmed inte sagt att dina är fel, jag går bara en lite annorlunda väg. En väg som fungerar för mig och mina hästar. Jag vill till sist bara betona att jag anser att alla får göra som de vill så länge de inte skadar hästarna, då reagerar jag starkt. Liksom jag anser att vi alla ska göra.
M.v.h Annette

http://www.stalleskelid.zoomin.se

Sara

8 augusti 2012 22:50

Tråkigt att du tar mitt svar personligt, Annette. Jag tycker verkligen att alla får träna som de vill, så länge de inte skadar hästarna. Jag tycker detta med roll-kuren är överdrivet även om jag aldrig skulle rida en häst på det viset, så tycker jag det är långt mera hemskt med alla dessa ryttare som rider sina hästar i ett skruvstäd mellan hand och skänkel och som sporrar sina hästar i vart och varannat steg. Detta utsätts många hästar för VARJE DAG och det är en väldigt vanlig syn på tävlingar och träningar på alla nivåer.
Jag tycker att Patrik är en mycket skicklig ryttare som får sin häst mycket villig och avspänd. Jag har personligen svårt att tro att denna häst mår psykiskt eller fysiskt dåligt. Det blir för mej nästan en diskussition om man överhuvudtaget ska få använda djur som tävlingsredskap alls? Vilket är en mycket större fråga, som väckts av motståndare till sporten. Jag anser att hetsjakten på Patrik Kittel är orättvis och absurd, i det stora sammanhanget.
Vänligen, Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards