Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 7 maj 2012

HINGSTCHAMPION x 2

Av Sara - 7 maj 2012 19:39

Vilken helg//// (fortfarande inge utropstecken) Igår avlöpte alltså vårens PRE-championat och vi var där med Galope, Teo & Ellen. Vi visade dessutom Carmina V, som ägs av Jennie Colbrie och Viva, som ägs av Jessica Lundkvist. Hela lördagen gick i en rasande fart med förberedelser, packning, bad av hästar osv. Kl tre körde jag & Klara till Åstorp och installerade Galope & Carmina. Sedan skulle vi hjälpa till med förberedelserna inför söndagen då. Var tillbaka hemma kl sju och då skulle Ellen badas och klippas. Det blev en sen men trevlig kväll med Jennie C på besök och god middag som Mats fixat.

Upp i ottan for vi dock och lastade Teo i en transport och Ellen & Unico i nästa. Halvåtta var vi på plats i Åstorp igen och installerade de nyanlända. Galope & Carmina hade klarat natten fint och fick mera hö och verkade nöjda. Teo var ganska lugn och åt snart hö i sin nya box.

Kl 9 drog det igån och först för oss var Viva som Klara skulle visa. Det gick strålande och Viva avgick med dagens högsta poäng både för rörelser & typ. Totalt 99,5 poäng varav 24 för rörelser. Vilken häst hon är det stoet. STORT GRATTIS TILL JESSICA :) Är så glad att ha Vivas mamma Alhaja i stallet och extra extra glad för Vivas halvsyster Valencia...

Näste man till tvagning var Teo. Han var såååå duktig. Lite spänd till at börja med så klart men slappnade snart av och själva visningen kunde inte gått bättre. Han skrittade bra, trots lite spänning och lyssnade fint på matte. Traven gick strålande och han flög fram. Underbart :) Resultatet blev totalt 96 poäng. 6 för skritten och 8 för traven. HURRA/// Förstås med de poängan så vann han sin klass och senare tilldelades han även titeln Joven Campen del Concurso - UNGHINGSTCHAMPION///// Fina fina Teo. Sååå stolt och lycklig :)

     

Medan Teo hämtade sina priser fixade Matis iordning Ploppen och när jag var klar med Teo var det bara att snabbt byta häst och värma upp Galope. 4 hästar var med i Ploppens klass. Även här kunde visningen inte gått bättre och Galope gjorde väldigt väl ifrån sej. Det märks att han har varit med några gånger nu, trots att han bara är 5 år, och han tar detta med ro. Snart var alla 4 hingstarna 5-6 år gamla, bedömda och högst poäng fick Ploppen/// 72,38 blev det med tvåan på 69 poäng. Nu låter ju detta väldigt lågt jämfört med Teos 96, men de vuxna pojkarna ska ju även göra ett ridprov och den poängen lägs då på exteriörbedömningen. Inför ridprovet så ledde alltså Galope sin klass och när alla vuxna hingstarna var exteriörbedömda så hade Galope fortfarande ledningen med närmste konkurrent på 69 poäng. Spännande/// Nu jäklar fick inget gå tokigt på ridprovet///

Så var det lunch och då passade vi på att lasta Teo och så åkte Mats hem med honom. Skönt för honom att komma hem och få en kort och trevlig upplevelse på sin livs första utställning. Han var så duktig och gick snällt in i transporten. Detta trots att jag aldrig lastat honom förrän i fredags...

Efter lunch var det dags för Klara att visa Carmina. Det gick jättefint och Carmina fick fina poäng och placerades två i sin klass. Jag & Mats gjorde iordning Ellen och så fick Klara ta över och visa även henne. Under tiden rusade jag upp och flätade Ploppen, bytte om och gjorde mej redo för ridprovet. Ellen var så lugn och fin. Hon har bara ett otroligt temperament. Man kan inte annat än älska henne. Unico var dagens enda föl och gjorde succe. Busade och showade och roade sej kungligt. Ellen är ju I7 år och hade tuff konkurrens av tidigare Champion-ston i sin bästa ålder. Men det var ändå väldigt kul att visa henne och få henne bedömd. Hon fick 8 på sin vackra hals, bogar och rastyp och totalt 85,5 poäng varav I9 på rörelser.

     

Det blev stressigt värre inför ridprovet men när jag väl satt i sadeln kändes Galope superfin. Han travade så jäkla spänstigt och fint och det var en härlig känsla. Väl inne på banan var han avspänd och fin och jag tänkte försöka mej på en liten ökning i traven. Det skulle jag inte gjort för resultatet blev en avtrampad sko och obalanserad häst. Han är ännu inte klar att trycka fram utan behöver mera styrka för att orka sätta under sej och ta större kliv framåt... Nåväl, vi genomförde resten av provet utan några flera missar och jag var supernöjd. Poängen var lägre (20,0) än tidigare ridprov vi gjort, men överlag var domaren snål med gångartspoängen och det skiljde väldigt lite mellan ekipagen. Oavsett så höll vi undan och Galope vann sin klarr med totalt 92,38 poäng :)

Inför Championatet stod alltså Galope längst fram bredvid den kvalificerade Inco de JC som vann klassen för hingstar 7 år och äldre. Jag var så nervös att jag knappt kunde andas, men Galope stod som en staty och strax kom domaren fram och bad mej gå åt sidan så att Icarlo, som stod som två kunde gå upp och tävla mot Inco. Detta betydda ju att Galope vunnit////// GALOPE P - CAMPEON DEL CONCURSO - HINGSTCHAMPION 5 ÅR GAMMAL :) HURRAAAAAAA////

         

 
 
Ingen bild

Anki

7 maj 2012 20:38

Grattis!! Snyggt jobbat, fina hästar och proffsig matte :)

Sara

7 maj 2012 21:39

Tack Anki :)
Kram S

 
Ingen bild

Charlotte (B)

7 maj 2012 20:40

Grattis, vad roligt! Så snygga dom är dina champions och stoora! Hur hög är Tanteo nu? Hoppas få se honom på nästa utställning : )
Kram Charlotte

Sara

7 maj 2012 21:39

Tack Charlotte (B) :)
Visst är de pampiga våra killar. Hmm Teo mätte visst I67 cm nu... Han kommer förmodligen till Strömsholm i höst så då ses vi väl där. Nu är det väl dags att du visar din fina kvalificerade valack.
Stor kram, Sara

 
Marie, Stall Lilla Rocknen

Marie, Stall Lilla Rocknen

7 maj 2012 20:47

Grattis till titlarna, dina hästar är jättefina! Jag är själv supernöjd med min Altiva som blev reserv ungstochampion. Det var jättekul att vara med! Kanonbra arrangerad tävling, all heder till Region Syd!
Hälsningar Marie

http://www.lillarocknen.n.nu

Sara

7 maj 2012 21:37

Tack Marie :)
och grattis själv. Det var ju väl att du åkte och visade upp ditt fina sto. Hoppas vi ses igen och kul att du var nöjd med arrangemanget.
//mvh Sara

 
Ingen bild

Erika Ohlsson

7 maj 2012 20:53

Grattis till fina vinster. Kul att det går bra för er med ja nog alla hästar ni visar :-).

Sara

7 maj 2012 21:36

Tack Erika :)
//Sara

 
Evelina G

Evelina G

7 maj 2012 20:56

Grattis! Vilken toppenhelg för dina fina hästar! :D Vi jobbar stenhårt på bogarna, snart är vi redo för ny träning!
/Evelina & Blomman

http://welsh-cob.bloggplatsen.se

Sara

7 maj 2012 21:36

Tack Evelina :)
Ni är sååå varmt välkomna tillbaka och jag ser fram emot att se er igen.
//S

 
Marie

Marie

7 maj 2012 21:04

Grattis Sara till jättefina framgångar med dina vackra och fina hästar! Vi var där och tittade. Nästa år tar vi med Heredero. Det vore verkligen roligt.

http://avemaria.bloggplatsen.se

Sara

7 maj 2012 21:35

Tack Marie :)
Ja nästa år får ni vara med, the more the merrier :)
//S

 
Ingen bild

Maria

7 maj 2012 21:12

GRATTIS!ni har fantastiskt fina hästar.
Maria

Sara

7 maj 2012 21:34

Tack Maria :)

 
Ewa

Ewa

7 maj 2012 21:13

Grattis Sara!!!
Fina Galope!!! Teo är oxå superfin!!! //Ewa

http://www.naturligdressyr.bloggplatsen.se

Sara

7 maj 2012 21:32

Tack Ewa :)

 
Ingen bild

Emma Laurén

7 maj 2012 21:23

Stort stort grattis! Vilka fina hästar! Hade så gärna varit med men just denna helgen är det venemang här på hemmaplan. Ser fram emot att se er i Norge istället!

Sara

7 maj 2012 21:33

Tack Emma :)
Ja vi ses ju i Norge. Ska bli jättekul.
//mvh Sara

 
Ingen bild

Camilla Lindahl

7 maj 2012 21:27

Stort GRATTIS till alla framgångar i helgen! Kanon roligt att det går så bra för dig och ditt team. Det är ni absolut värda !!! Hälsa alla, både folk och fä :-)
Kramar i massor till alla

Sara

7 maj 2012 21:33

Tack Camilla :)
Kram tillbaka //S

 
Ann

Ann

7 maj 2012 21:40

Stort GRATTIS!!!
Fast att dina hästar är fina det visste jag ju redan! ;)

kram från oss i Arboga

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Sara

7 maj 2012 21:44

Tack Ann, kram tillbaka
//S

 
Sandra

Sandra

7 maj 2012 21:43

Stort grattis! Fantastiska hästar du har, Galope är ju helt underbar!
Mvh Sandra

http://www.rigoletto.bloggplatsen.se

Sara

7 maj 2012 21:44

Tack Sandra :)
//mvh Sara

 
Christina Nord

Christina Nord

8 maj 2012 09:04

Stort Grattis till era framgångar!! Vilka fantastiska hästar ni har:)!!

http://www.stuterirubin.blogg.se

 
Ingen bild

Saga

8 maj 2012 10:03

Gud vad roligt! Stort grattis! :D

 
Jenny

Jenny

8 maj 2012 10:24

Grattis till titlarna, dem är ju bara så läckra dina hästar. Man kan ju inte sluta titta på dem.

http://honmedegenasikt.blogg.se

 
Ingen bild

Jennie

8 maj 2012 11:05

Stort GRATTIS igen och tack för all hjälp och en supertrevlig helg ovanpå det! :))

 
Ingen bild

Sara

8 maj 2012 11:40

Grattis! Underbart roligt att det går så bra för er! Du gör verkligen ett kamp jobb med hästarna!

 
Natalie

Natalie

8 maj 2012 19:54

Stort Grattis! Jag förstår att det måste kännas extra kul när det går bra med en egen uppfödning :)

http://colina.bloggplatsen.se

Sara

8 maj 2012 20:47

Tack Natalie :)
Ja visst är det så. Känns helt underbart med en P-häst som Campeon del Concurso! Och det bara 5 år gammal. Såå glada är vi :)
Kram Sara

 
Ingen bild

Anne

8 maj 2012 21:47

Sara! Grattis till en fantastisk helg, måste kännas underbart för er;))

Sara

8 maj 2012 22:42

Tack Anne det var helt fantastisk :)
//S

 
Nina

Nina

13 maj 2012 18:00

Grattis, grattis :) Det är så roligt att det går bra för er!

Spanade på dina bruna stövlar. Var är det för stövlar? De är superfina!

http://www.dorado.bloggplatsen.se

Sara

13 maj 2012 19:13

Tack Nina :)
Visst är mina stövlar underbara :) De är från Portugal www.celeris.net
//S

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards