Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under mars 2012

Av Sara - 12 mars 2012 22:13

Denna veckan är hyfsat styv... Alice är borta vilket innebär att vi har hennes häst att sköta och hennes boxar att mocka oxå. Igår anlände en ny häst i träning, vilket innebär att vi nu har II hästar som ska arbeta och I5 boxar som ska mockas. Puh...

Men det är bara att kavla upp ärmarna och spotta i nävarna och köra igång. Jag fodrade och tog ut pojkarna och sedan satt jag upp på Vandidoso kl 9.I5 Han var verkligen glad att komma igång och jobba igen. Vandi är en svart PRE på ca I58 cm som är utbildad en bra bit på vägen. Han gör byten, skolor och lite piaff & passage. Dock behöver han finslipas en del innan han kommer ut till försäljning och det är detta vi sysslar med nu. Idag kunde vi avsluta passet med avspänd, vägvinnande skritt, uppsamling till 7-8 steg i passage för att sedan sakta av och slappna av i skritten igen. Lovley//

Efter Vandi tog Klara ut Zeus och jag sadlade nyanlända Brentina Z. Ett vackert PRE-sto som ska vara här i träning i 6-8 veckor eller så. Hon var väldigt snäll och klarade sitt första arbetspass fint. Zeus går som en klocka och jag funderar på att skicka ut honom & Klara på en liten tävling. Passar på att påpeka att han nu är prissänkt till otroligt billiga 75.000:- nu. Han behöver ett eget hem nu.

Innan lunch hann vi med Tunante & Sensi-sötnos oxå. Tunante gör superfina galoppfattningar nu och Sensi har börjat jobba vidare med lite skolor i trav. Idag fick jag honom i en mycket fin och bärig trav med härlig ryggverksamhet och takt. Lovley igen///

Lunch med knäckebröd och kokta ägg. Mycket protein och lite kolhyderater är vår kost för att orka mycket och länge. det behövdes för strax efter satt jag i sadeln på Galope. Jag kunde konstatera att hans två-veckors-vila gjort honom gott och vi kunde arbeta avslappnat och fint. Galoppfattningarna som krånglat lite fungerade idag som ett smäck xå matte var glad och Ploppen nöjd. Sweet//

Så hade vi igång traktorn och med gemensamma krafter och uppfinningsrikedom lyckades vi köra ut några storbalar med halm från ridhuset till gäststallet. Jäkla gafflarna på traktorn är liiite för korta och det gör det nästan omöjligt att lyfta upp balarna utan att de tippar av bakåt. Men om man sätter Klara som motvikt uppe på halmbalen så funkar det. Hon skrek och ylade av höjdskräck första rundan, men sedan jäklar blev hon tuffare och vi körde balar i rappet.

Klara fick mocka vidare och jag sadlade Faffe. Han har gått som en lite klocka men nu börjar han bli lite starkare och få lite flås så nu har han tid att busa och ifrågasätta lite. Han är ju en Affe-son... Men han har som alla dem även en otrolig bjudning och talang så jag ska bara få honom att förstå hur kul det är att göra rätt, så kommer han gå som en klocka igen, i form och med takt och bärighet. Faffe tycker det är ganska surt att jag bestämmer allt när vi jobbar, men så måste det vara.

Sist ikväll fick Teo & Altanero sin uppmärksamhet med sadelträning och stallpyssel. De älskar det båda två och är så nöjda när vi är färdiga med dem. Snart kan vi nog klättra upp.

Imorgon väntar en ny mastodont-dag då jag utöver allt annat ska jobba på smådjurskliniken några timmar. Fullt ös medvetslös.

För precis ett år sedan påbörjades ridhusbygget, och jag red Galope de allra första gångerna.

     

Av Sara - 11 mars 2012 23:16

Så var man hemma igen efter en heeelt underbar vecka i Portugal. Vi har haft fantastiskt väder alla dagarna och atmosfären och Hippikos har verkligen varit fantastiskt. Jag & Jessica har tagit det väldigt lugnt och vilat oss mycket, ätit otroligt gott (och alldeles för mycket) och ridit och umgåtts med vackra hästar.

Hippikos anläggning, gästvänlighet, mat och atmosför är verkligen högsta klass och det fanns absolut ingenting att anmärka på. Vi var super-duper nöjda. Ridningen däremot var en besvikelse för min del. Om man rider lite mindre än jag, kanske på ridskola eller på en och samma häst varje dag så uppskattar man säkerligen dessa hästar, instruktörerna och lektionerna. Men för min del var hästarna alldeles för okänsliga och svårpåverkade. Jag KAN inte rida en häst som man måste sporra eller piska till med spöet i varje eller vartannat steg för att den överhuvudtaget ska röra sej framåt. Jag anser att instruktörernas inställning till hästarn och ridningen var väldigt gammalmodig och enkelspårig. Usch, nu lät jag oerhört negativ, men jag kan inte ljuga om hur jag kände. Det enda jag lärt mej ridmässigt denna veckan är att jag ska fortsätta att rida med små lätta hjälper och fortsätta att utveckla min ridning till osynlig hjälpgivning. Jag ska jobba fram arbetsvilliga och positiva hästar som har super-bjudning och som bara vill och vill. Inte för att jag tvingar den eller för att den är rädd för mej, utan för att den tycker att arbetet är lustfyllt och bekvämt, och för att den ser mej som en trygg och säker ledare som den gärna vill följa och vara till lags.

Oavsett min upplevelse av ridningen, vara alla andra gästerna på Hippikos mycket nöjda och flera av dem hade varit där tidigare och avsåg att återkomma. Jag kan därför ändå rekommendera Hippikos om man vill ha en härlig ridsemester. Kanske ska man bara ha lägre förväntningar än jag hade...

Dressyrstallet

 

Utanför det fantastiska ridhuset myste vi i solen och pratade häst

 

Dressyrstallet igen. Man behövde aldrig varken sadla på eller av, borsta eller annat. Bara att infinna sej 5 minuter innan lektionen och sitta på på färdig häst. Nice :)

 


Jag & vackra Ucifer


Jessica på snälla och fina Nodoso


Jag passade på att fräscha upp mina hoppkunskaper lite grand. Hur kul som helst :)

        


Lektion på Trifolio


På fredagen kände vi oss lite rastlösa och beslöt oss för att åka på en utflykt och besöka en lusitano-uppfödare. Det var ent revlig bekantskap. Vi blev väldigt väl emottagna och såg flera trevliga hästar. Bla denna vackra 7-åriga hingsten som jag även fick en ridtur på. Det var annat än hästarna på Hippikos :)

  


Behöver jag nämna hu förälskad jag blev i denna vecka cremello-lusitano. Underbar :)

Tack söta Jessica för en underbar vecka :)

   

Av Sara - 3 mars 2012 22:02

Nu är jag pckad och klar att åka mot varmare breddgrader imorgon bitti. Det blir en stooor väska när man båda ska ha med sej ridutrustning och vanliga kläder och skor för en vecka... Det ska bli helt underbart och inte nog med att jag ska rida på fina hästar så visar väderprognosen strålande sol och nästan 20 grader varmt. Om någon missat det så ska jag alltså till www.hippikos.pt

Här hemma har vi haft en härlig vecka med strålande sol även i Skåne. Solen gör att vi orkar mera och att arbetet känns roligare än vanligt. Tror att alla hästarna även blir lyckliga av dessa vårtecken då jag tycker att alla har jobbat väldigt fint de senaste dagarna. Nya Faffe som kom förra helgen är en trevlig bekantskap. Han är en glad prick som jobbar på fint under ryttare. Som många andra av Alferez avkommor så har han väldigt lätt för sej med en bra bärighet och naturlig form. Han är väldigt grön men det känns väldigt positivt att jobba med honom och jag har stora förhoppningar om att vi ska komma en bra bit på de 6-8 veckor som han ska vara här.

Sensual gör även han stora framsteg och jobbar nu väldigt fint i traven där han har bra bärighet. Galoppen och skritten är svårare, men skritten har kommit en bit på vägen och galoppen brukar komma av sej själv när han blivit lika starkare. Vi skyndar långsamt men jag njuter av varje sekund på hans rygg. Han är en precis min typ av häst att rida. Mycket känslig och lyhörd och med massvis av energi.

Förra helgen hade vi besök av stoägare som ska betäcka i vår och jag fick några bilder som de tog när de var här. Tack Lollo :)

Galope, Teo & Teddy, mina älsklingskillar                                   


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards