Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under november 2011

Av Sara - 7 november 2011 21:57

Jösses vilken dag...

  • 7.00 uppstigning, frukost
  • 8.00 fodring täckespåklädning
  • 8.30 köra hö
  • 9.00 pcka höpåsar utsläpp
  • 9.30 mockning
  • 10.30 räfsa gård och städa upp
  • 11.00 Åka mot stan och lämna tillbaka skyliften, stanna på Statiol och akutlaga punktering på bilen
  • 11.30 Köra inom DÄCKIA och få punkteringen fixad (tog en kvart, fantastisk service)
  • 12.00 intar lunch på djursjukhuset och passar på att fixa några ärenden där
  • 12.45 Besöker HÖÖKs och inhandlar hästskor, sömm och lite annat som vi behöver
  • 13.30, hemma igen samlar in pojkarna
  • 14.00 Sitter på Zeus
  • 15.00 tar in David & Altanero, borstar lyfter hovar och David får träns på för första gången. Tar med småkillarna till ridhuset och låter dem kika runt lite grand.
  • 15.45 dricker en kopp kaffe
  • 16.15 rider Alice häst Budda. Jag ska rida honom lite nu så att han kommer på rätt köl och ALice kommer rätt i hans utbildning
  • 16.45 lastar in mej och de nya praktisarna och kör mot Skurup för träningar
  • 17.30-20.30 Lektioner
  • 21.30 Soffan

Det var dagens övningar. Nu är jag slut som artist. I morgon väntar en ny fullproppad dag som avslutas med att jag håller Clinic på Bollerup kl 19.00 i morgon kväll. Ska bli kul!


Täppas Rudqvist

 

Av Sara - 6 november 2011 22:01

Helgen bara far iväg precis som alla andra dagar. Har dock hunnit med lite avslappnade stunder trots ett högt tempo jämnt över. I fredags var vi på middag tillsammans med vänner och hade väldigt trevligt. Skönt att komma hemifrån och träffa trevliga människor i en avslappnad miljö. Lördagen var vigd åt ridhuset, som nu äntligen fått belysningen. Jag och Klara hämtade en skylift i fredags och hela lördagen åkte Mats upp och ner i korgen. Det gav resultat för allt blev klart på en dag och ny har vi alltstå BELYSNING! Underbart! Jag och Klara red ut en lång härlig tur med Ita och Cantor. Det var fantstiskt höstväder hela lördagen med sol, vindstilla och 8-10 grader. Ljuvligt. På kvällen var det tjeträff i Lund och vi träffades, sex hästtjejer över italiensk mat och lite vin. Det var dökul att träffa allihop och prata om alla nya hästar, ridning och annat skoj.

Idag har vi haft kunder på Cantor och här blev det kärlek vid första ögonkastet, så han är tingad. Mycket kan hända innan en häst är såld och levererad, men iallafall så är första steget taget för denna blivande hästägaren.

Jag hjälpte Alice lite med Budda och så anlände två nya praktikanter från Karlstad. De ska stanna i tre veckor så nu jäklar ska vi få lite gjort här. I morgon börjar jag och Klara med Davids inridning. Ska bli spännande att komma upp på den lille killen!!

Nu är det bara två veckor kvar till Linda och jag drar till Sevilla och SICAB. Åh det ska bli helt underbart, som vanligt. Bäst av allt är att jag kan åka hemifrån med lugn och ro inombords, i vetskapen om att Klara styr upp läget.

Nej, nu blir det sängen. Lite vila behövs nog innan nästa hektiska vecka startar...

Teo i fredags

 


Av Sara - 2 november 2011 20:46

Alltså veckorna bara rusar fram. Dagarna smälter samman och allt bara snurrar på. Tur att man gillar sin vardag, för det är aldrig helg... Idag hade vi inget ovanligt på schemat, utan bara en vanlig dag. Nu har vi 20 hästar på box så det tar en liten stund att fodra, lägga på täcken, packa höpåsar och släppa ut. 4 av dem är inackorderingar så de är både påklädda och höpåsar fixade. Väldigt skönt. Men det tar likväl en styv timme innan vi kan börja mocka. Idag fick vi innan dess även köra ut hösilage till stona och laga ett staket som gått sönder. Så vi var inte klara med stalltjänsten förrän 11.30, och då tog vi lunch. På eftermiddagen står det ridning på schemat och Galope fick jobba på linan idag en stund innan jag satt upp. Det har effekt för han gick lysande och kändes mjuk och lydig. Underbart! När jag longerade honom idag reflekterade jag över hur himla bra han rör sej numera. Vilken utveckling han gjort sedan jag började jobba honom i våras! Då hade han kämpigt att hålla takten, var i framvikt och kunde inte galoppera på volt. Nu rör han sej så naturligt mjukt och balanserat. Åh jag tror han blir fantastisk om ytterligare ett år eller så.

Några bilder från söndagen i Ängelholm, några få stunder när han inte var tokig.  

       


Cantor fick jobba i ridhuset och även Zeus. De var duktiga båda två. Cantor gör framsteg för varje pass och är en glad och positiv kille. Zeus behöver komma på att det faktiskt är skoj att bli riden och att det är enklast att samarbeta och lyssna på piloten där uppe. Han är så mjuk så mjuk och tar ungeför tre travsteg på en långsida. Wow när han är lite mera klar med form och balans! Ikväll tränade Teddy på att buga sej och Teo fick en grundlig putsning. Sedan var klockan plötsligt fem och vi var hungriga. Det var den dagen...

Klara & Cantor, Jag & Zeus

             

Av Sara - 1 november 2011 20:35

Eftersom jag jobbade söndagnatten så gick gårdagen i ett nafs bara. Sov bort halva dagen och så blev det hästeri på eftermiddagen. Idag har jag jobbat på smådjurskliniken på förmiddagen. Var på banken och tog sedan med mej thai-mat hem till mej & Klara. Hemma hade Klara varit flitig och allt var klart i stallarna. Det var bara att köra igång med ridningen. Börjde dock med dagens pysselstund med Teo. Han fick nya skor igår och har nu blivit av med sina bakskor. Han blev jättefin om sina fötter och vi tränar mycket på att lyfta fint och stå stilla. Sedan red jag Ploppen i ridhuset. Klara red Ita där samtidigt vilket var utmärkt distraktion. Vi red en bra stund och han gick hyfsat, även om han har svårt att spänna av med en annan häst därinne. Sedan var Ita klar och red ut en sväng och då blev G småstressade och lyssnade dåligt. Efter en stund blev jag så frustrerad att jag satt av och började flytta honom  från mej och göra ledarskapsövnigar från marken. Det gillade han INTE!!  Så det blev en genomgång från marken innan han var eftergiven och lydig. Då satt jag upp igen och vips! så gick han som smör!! Inga dumheter med att gå emot hand eller hjälper utan bara mjukt lydig och villig. Herregud!! Tänk att det bara var detta som var problemet. Jag har helt enkelt haft honom inte helt lydig från ryggen! Svårt det där med gränsdragningen för en ung nyinriden hingst. I början hade han noll bjudning och allt var väldigt svårt med hans stora kropp. Så jag berömde allt och har varit så otroligt nöjd med de framsteg han ändå gjort på relativt kort tid. Men att han blockerar sej bland andra hästar och inte lyssnar på mej betyder ju helt enkelt att han numera känner sej så säker på sin roll som ridhäst att han klarar sej själv! Han behöver inte min vägledning. Men nu när jag fått detta klart för mej så är det ett enkelt problem att lösa, och det känns väldigt skönt att jag fått detta klart för mej för detta kan jag fixa! Nu blir det noll-tolerans mot spändhet och nonchalans av mina hjälper även vid störningar. Jag har låtit honom hållas och haft lite överseende med honom när det varit andra hästar runt omkring, men nu fick man för det. Han har ju aldrig gjort något dumt eller stökat eller så, så många tycker nog att han är en snäll och lydig 4-åring, men det har bara varit prestationsförmågan som sänkt för att han blir distraherad. Nu har jag lärt med en läxa (som jag borde veta) lydig hingst är en lycklig hingst  

Efter Galope då tog jag ut Zeus i stallgången. Tänk att Galope numera inte är störst i stallet. Zeus är en underbar stor personlighet. Han har ett enormt huvud med ofantligt långa öron. Men sååå vacker!! Och de mildaste ögonen jag någonsin sett. Idag blev det både träns och sadel på honom efter att endast longerat lite och lärt känna varandra från marken lite. Just idag när jag skulle hoppa upp på honom för första gången fick vi sällskap av en hoppande fjording och Peter & Wallman, som står inackorderad hos oss. Zeus gjorde stora ögon och körde svansen upp iluften. Sedan gjorde han sina små konstiga stönd-ljud som han verkar gör anär han blir lite rädd. Sötnos! Nåväl, jag tog en pall och lyckades kravla mej upp. Jösses, det gäller att inte ha höjdskräck! Men sedan sa jag jösses igen för JÖSSES, det var som att flyyyyga fram där uppe. Han är så stor och så mjuk och så fin att jag log så att jag fick ont i käkarna och var tvungen att sluta efter bara 10 minuter. det var en lagom dos för första passet. Jag längtar dit upp igen!!! 

Här är jag & Galope häromdagen. Han älskar att hoppa!

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards