Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2011

Av Sara - 17 oktober 2011 21:46

Fick hästarna idag. Klara & jag jobbade på som vanligt. Fick gjort lite extra pyssel. Skruvad upp täckeshängare i gäststallet och bytte trasiga lysrör bla.

Teo trivs riktigt bra i sitt nya hem tror jag. Han är faktiskt en HELT underbar individ. Såå lik Trazzel i sätt och temperament, och det är tydligt att han redan är högst medveten om vem som är HANS matte. Han gnäggar högt från hagen varje gång han skymtar mej. För jag måste ju kolla till honom ofta   . Idag fick han täcke på sej för första gången. Inga problem. Han går ut direkt efter frukost. Är stillsam i hagen och tittar mest intresserat på de andra hästarna. Man märker dock att han är ovan och inte kopplar av, för när han (äntligen) får gå in efter 3-4 timmar, så är han trött. Trött och mycket nöjd att komma in igen. Rulla sej i halmen och sedan tugga hö. Han har inte ro att äta i hagen, och äta behöver han, så då får han vara inne. Sedan kan han gå ut en liten sväng igen på eftermiddagen. SÅ är det borstning och mys på kvällen. Så ser Teos dagar ut nu några veckor och månader framöver. Vi ska lära känna varaandra väl och han ska växa och röra sej fritt varje dag. Till våren väntar avelsgodkännandet, hingstvisning och kanske någon utställning? Därefter blir det en försiktig start på hans avelssäsong nästa sommar och sedan inridning nästa sensommar/höst. Snälla Gud, om du nu finns, låt mej behålla denna hästen ett bra tag framöver...

   Är fortfarande väldigt glad över Galopes insatts på gårdagens tävling. Vi hade ganska många missar och övergångarna var överlag dåliga. Men trots det hade vi ju fina poäng. Det känns lovande! Har anmält till ytterligare två tävlingar i höst, så nu ska vi finslipa, träna övergångar och styrka, och så kör vi så det ryker, jag & Falsterbo-Galope!!!

Lite flera bilder från gårdagen. Tack Kim & Anna-Karin!!

             

Av Sara - 17 oktober 2011 06:00

Usch, kl 6 är för tidigt... Men så är det bara att kliva upp och fixa iordning sej när man ska iväg och tävla. Vad gör man inte. Fodra, släppa ut, äta frukos, fläta, packa, lasta, köra. Var framme i lagom tid att kolla några ekipage och sedan lasta av. Galope var stråland på framridningen. Han var lugn och och ridbar hela tiden. Sen fick vi komma in i ridhuset två ekipage före och rida lite mera där. Då var han ännu finare. Blev lite spänd när vi kom in på banan, men det var en schysst domare som lät oss få en minut att titta runt lite innan startsignalen. Resultat 67,86 %, bäst i klassen och utlåtande: Mycket elegant häst med härlig energi! 

Tyvärr glömmde vi kameran hemma, men Kim var där och fotograferade så kanske blir där några bilder. Hon tog denna efter avslutad ritt. Det fanns ett fint fält att jogga av på precis utanför ridhuset.

 

Väl hemma igen var Ann här för att se sin fina fina Kairo. Jag red en liten sväng först. Kairo var pigg som en mört och har verkligen superbjudning nu. 

Sedan red Mats Ita en sväng. Hon blir lätt het i ridhuset (!) men är stencool när man rider ut, så efter en liten uppvärmning så blev det galopp på stubben för Ita och Mats, som nog inte suttit till häst på ett par år eller så. Blir en skön träningsverk för honom i morgon.

Ann & Kairoso P

Av Sara - 14 oktober 2011 20:46

Idag har varit en helt underbar dag! Den började strålande med fantastiskt höstväder, vindstilla och sol, och min vackra Tanteo i frostigt gräs. Han tar andan ur mej...

                

Jag & Klara fixade stallarna och pysslade lite, sedan tog vi in Artista och snyggade till henne. Hon klipptes och ryktades och blev så fin! Hon är en jättetrevlig och cool häst som blir en toppenfin ridhäst och/eller avelssto. Hon är nu prissänkt till 50.000:- så passa på!

    Även Ellen blev friserad och fin. Hon har lagt på sej säkert 75 kg sedan hon kom och nu börjar tom hennes hals få lite välvning på toppen! Hon är rund om magen och fölungen sparkar runt därinne. Hon har ju bara knappt 4 månader kvar till fölning, och hon är så fin!! Tänk om det kommer ut ännu en gul fölunge? Då blir jag otroligt glad!

Efter lunch sadlade jag Kairo och Klara sin Ita och så red vi ut en fin runda som innehöll grusväg, asfalt och galopp på stubben. HELT UNDERBART!!!! Det var bara andra gången Kairo var på uteritt och han knatade på med spetsade öron helatiden. Såå duktig och fin kille. Har jag sagt att jag älskar att ride honom   

I eftermiddag var Kristina här med Fausto, som jag sålde till henne och dottern för 3 år sedan. Har ej sett honom sedan dess, så det var så kul att se honom igen. Träningen gick kanon och Kristina smusslade till sej en plats på clinicen i november, som nu är överfull. Men, inte kan man säga nej till en trogen kund och härligt ekipage!! Det ska bli en riktigt rolig clinic den 13-14 nocember. Missa inte den!! Det finns givetvis obegränsat med fotplatser, bara jag vet i tid så att Mats kan "kocka" till oss allihop!!

Sist på eftermiddagen blev det en tur på Galope. Vi finslipar inför söndagen. Han kändes fin och vi avslutade med en lite galopp på fältet.

Avslutade dagen i stallet med en pysselstund med Teo och en liten promenad. Linda & Tina har varit förbi idag och inspektera honom. Jag tror han blev godkänd...

  

Av Sara - 13 oktober 2011 21:15

Teo hade sovit lugnt och ätit upp allt sitt hö under natten. Han åt även sin frukost med god aptit och verkar tycka att betfor är en käck grej, även om han troligvis aldrig smakat det tidigare. Äpplen däremot är ju inget man kan äta...

Han fick komma ut i hagen några timmar på morgonen. Han tog det väldigt bra och efter en stund stod han lugnt och åt hö. Väldigt facinerad över alla stona som han hade som utsikt. Tog inte med kameran, vilket var ett misstag, så jag hoppas på fin väder imorgon oxå så ska jag ta lite bilder på honom i solen!!

Annars har dagen rullat på i ett rasande tempo med mockning och allat annat stallpyssel, krattning av gårdsplan och framför allt ridning :)

Galope går fint och vi ser fram emot tävlingen på söndag. Men bäst av alla går nog Kairoso! Han är bara sååå fin och jag älskar att rida den hästen!

         

Infinita, Klaras fina lilla häst, som ju är till salu!! Jag kan ju nämna att hon även hoppar strålande!!

 


Av Sara - 12 oktober 2011 22:17

 

Sov trots allt som en stock i natt men var snabbt uppe i morse. Fick sms från chauffören vid 8.30 att han skulle komma om ca en timma. Jag & Klara han klart med pojkarnas stall och inväntade sedan bilen.

Klara & Tempo väntar på lastbilen med vår nya kung i!

  Så kom då bilen med vår fina kille. Han var bara ännu vackrare, större och trevligare än jag mindes honom. Så är det ju oxå en helt annan sak att se honom i vårt stall och i vår fina box. På Cardenas var han ju lill-killen typ, här är kungen! Gissa om Galope var sur när han såg honom!! Fast de lugnade sej snabbt. Lite orolig var Teo i början, då det skulle lastas om hästar från bilen och var lite stök på gården. Men så for bilen vidare och T kunde äta hö, dricka och utförska sitt nya hem, Jag & Klara bara stod och var mållösa av beundran...

      Efter lunch hade han vilat lite och var lugn. Jag tog ut honom i stallgången och han stod som ett tänt ljus och bara njöt av att bli borstad, kliad och myst med. Inte bryr han sej ett smack om pälsglans i manen eller något annat heller. Man kan ta på honom överallt och han verkar bara njuta av all ummräksamhet. Han är nyss brännmärkt så det ser lite ont ut på ena låret. Så upptäckte jag ett sår på insidan av höger lår. Då fattade jag varför Trazzel hade ett sår där när han kom hem, och sedan ett tydligt ärr. De brännmärker dem även där! Aj!! Just nu är det bara en sårskada, men jag ska försöka se efter vad det föreställer när det läkt. Stackars Teo. Vad gör man inte för att visa att man kommer från det finaste stället!

När vi var färdigpysslade fick han komma ut och springa lite lös i ridhuset. Det var uppskattat. Tror aldrig han varit i ett ridhus förut, men det var endast spännande och han undersökte allt med nyfikenhet. Tog några skutt och sprang lite och kom sedan hela tiden tillbaka till mej för att säga hej. Han rör sej stort och balanserat, men ännu försiktigt för att hålla reda på hela sin tonårskropp. Så underbar........

             

Av Sara - 11 oktober 2011 21:47

Började dagen på Helsingborgs smådjursmottagning när temat var cihuahua. X antal minijyckar skulle kastreras, fixas tänder och annat pyssel och om ni någonsin sett en cihuahua så vet ni hur små de är, och deras små ben, och deras små kärl på frambenen som jag ska lägga permanentkanyler i. Nåväl, det är otroligt pyssligt, men jag lyckades perfekt med allesammans. Började bara med att sätta en kanyl i mitt eget finger och fick jobba resten av dagen med ett klumpfinger. När jag var klar strax efter lunch var jag hetl slut i knoppen. Man spänner sej lätt när allt är så smått och så pilligt och så noga. Puh!

Skönt att komma hem till lite större djur. Hemma hade Klara & Alice skött stallarna och hunnit med att rida och jobba lite med Budda oxå. Så jag körde hö, red Kairo och sedan Galope. Klara red sin Ita samtidigt som jag red Galope och då går han strålande! Han är så kär i lilla Ita och ska nog visa sej på styva linan för den läckra bruden. Passade därför även på att hoppa över ett litet kryss några gånger. Galope hoppade som om det var 1,40 men det var nog mera 40... Vi funderar på om Ita kan följa med på söndag och vara med inne på banan när Galope ska tävla. Då vore han nog riktigt nöjd    

Ikväll var vi och hämtade hem en nykastrerad kille från djursjukhuset. Allt hade gått strålande och han kom nöjd hem. Ja ja, vet inte hur nöjd han är egentligen, men han var glad att vara hemma iallafall!

Så är det då ÄNTLIGEN dags. I morgon bitti kommer Tanteo!!!!!!! Boxen är strödd, fönsterna putsade, ny vattenhink upphängd och fylld, namnskylt beställd och fjärilar i min mage. Åh, hur ska jag kunna sova i natt? 

Vi ses i  morgon Teo!!

   

Av Sara - 10 oktober 2011 22:42

Klara & Sot-nos

  

Idag var det dags för besiktning av Sueño. Kl 9.30 lastade vi honom och den nya salu-hingsten och körde till djursjukhuset. Båda gick rakt in i trailer och stod som ljus, trots att ingen av dem är van att åka med sällskap. Duktiga killar. Hingstakillen fick kliva in i en box och fick stanna där då han ska kastreras i morgon. Sueño fick genomgå noggranna undersökningar och passerade, för andra gången i sommar, helt utan anmärkningar. En sund och stark häst, sa Charlie Lindberg. Så klev S rakt upp i lastbilen och imponerade på sina nya lyckliga ägare. Han är såld tillbaka till Danmark, och är nu alltså på hemmaplan igen. Jag önskar Marie och hennes härliga familj all lycka med denna underbara häst!

Så jag & Klara åkte hem utan hästar och kämpade vidare med mockningen. Strax var vi dock klara och kunde ägna oss åt roligare arbetsuppgifter, nämligen ridning. Fem hästar var snart avklarade i lugn och ro, medan regnet öste ner på ridhustaket. Victoria var oxå här och red sina hästar och stuntals så var vi tre ekipage igång samtidigt. Mycket nyttigt för hästarna!

Alice kom och pysslade om sin nya fina häst. Budda verkar trivas strålande och har gått med stona idag. Det var inga som helst problem utan han for runt i hagen i morse och bockade runt av lycka. Betade lite gräs och passade på att äta hö när tanterna betade. Det är så kul att han är här!!

Alice & Budda

 


Av Sara - 9 oktober 2011 21:40

Idag har det varit full fart här på Stuteri Pepino.  Jag & Mats var uppe och fodrade i en härligt frisk och solig höstmorgon. Klara fick en väl värd sovmorgon. Efter frukost tog jag med mej kameran ut i stohagen för att fotografera fölen lite. De växer så det knakar. Quiero & Tiburon har riktigt lattjo tillsammans så lilla Revista får hålla sej ur vägen. Det är hårda tag när grabbarna leker hingst!!

       

Tiburon & Revista är alltid nyfikna på Santo. Enkelt sätt att få fina bilder på fölisarna!

          Strax innan lunch kom Ann och lämnade av Kairo. Åh det var härligt att se honom igen. Han är så fin!! Kairo klev glatt ut i hagen igen och hälsade lite på brorsan Leviton. Kairo stannar några veckor för att komma igång efter vila. Ser verkligen fram emot att rida honom igen    

     

Så var det mockning och stalltjänst. Vi fick även flytta ett lass med halmbalar för att tömma ytterligare en box i stostallet, för ikväll kom Alice nya häst Budda!! Budda är halvbror med tex Amigo, som jag sålde i somras, och liksom Amigo har han Alferez till pappa och welsh cob till mamma. Budda kommer från våra vänner Marie & Morten i Norge och han är en riktigt fin häst. Jag kan bara tänka mej hur det känns för Alice ikväll. Undrar om hon kan sova nu när hennes allra första alldeles egna häst står här i en box!

Innan Budda anlände hann jag & Klara även med att ta in Altanero en sväng. Han blev lite putsad och fick sedan posera framför stallet. Nu är det precis ett år sedan han kom till oss och även om han var fin när vi köpte honom så har han utvecklats till en fantastisk häst. Han är såå snygg, eller vad säger ni, och han rör sej riktigt bra. Höga spanska knälyft och en otrolig bogfrihet. I sommar har han varit lite smal så jag har avstått från att visa honom på någon av utställningarna. Synd att det inte är några utställningar nu i vinter, för nu skulle jag gärna åka med honom!    

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards