Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 18 juli 2011

En vanlig hektisk dag

Av Sara - 18 juli 2011 21:56

I kväll är mina ben så trötta att de knappt bar mej upp för trappan till TV-soffan. Men det gick och äntligen sitter jag här igen med datorn i knäet. Idag har det blivit mycket ridnign, 4 hästar, besök på Helsingborgs Equestrian & Pet som är en dröm för en hästfrälst. Två plan med bara hästsaker och kläder. ALLA märken, bra priser och nära oss. Toppen alltså! Blev lite nya kläder och foder. Vi hade picknik i gräset utanför och intog lunchen där. Sedan hem igen och fortsätta med ridningen. Idag hade jag även besök av min gamla bardomsvän Lotten, som glatt följde med mej hela dagen bland skottkärror, hästar och hundar. Vi var nere och myste med stona och fölen på betet och beundrade fölen.

I kväll tog jag & Anna upp David & Avalon till stallet för rykning, fotografering och verkning. David var halvtokig och han ligger riktigt risigt till för kastration. Han är fortfarande pytteliten och vi mätte honom till 148 cm idag. Men såå fin! Tänk om han vore 15 cm till... Så planen för honom nu blir kastrering, inridning och sedan försäljning. Lille David... Avalon är oxå till salu och om David var tokig idag så var han raka motsatsen. Såå cool och snäll och stod fint i stallgången trots att hingstarna vrålade på honom i sina boxar. Fick manen utredd, hovskägg och öronludd bortklippt och hovarna verkade. Avalon är av bra storlek och typ. Stark rygg, korrekt ben, lång fin hals och trevliga gångarter. Han verkar väldigt lik sin far Bailon, som var den coolaste och mest okomplicerade hingsten jag haft. Lätt för sej i arbetet och mycket korrekt och snygg. Så var han ju oxå Reproductor Calificado. Avalon finns till salu på vår hemsida.

Lite bilder från idag

Först vackra, vackra Quiero

     


Revista, Lotten, Primera & Quiero. 


Quiero hänger nästan alltid med storasyrran Primera 


Revista är en kopia av sin bror, bara modellen mindre! 

 


Mattes livvakt Knight. Alltid vid min sida!! 


Primera hälsar på moster Adicta, som idag konstaterades dräktig med Razonado! 

 

 
 
Ingen bild

Malin

18 juli 2011 22:43

Varför blev Bailon kastrerad, när han var kvalificerat godkänd.

Sara

18 juli 2011 23:04

Hans nya ägare valde att ha honom endast som ridhäst och då som valack. En lyxig ridhäst! De har det fantastiskt bra tillsammans och jag tror Bailon är en väldigt lycklig häst, men förmodligen världens enda kvalificerade valack :)

 
Madde

Madde

19 juli 2011 03:24

Det var synd att mitt sto inte blev dräktig med han tror det hade blivit ett superföl :(

http://www.hastohund-utbildning.se

Sara

19 juli 2011 07:27

ja det var olyckligt... Bailons avkommor ser väldigt fina ut, men är tyväårr inte så många då.
Mvh Sara

 
Ingen bild

Emma

19 juli 2011 13:49

Hur kom det sig att ni sålde Bailon och Alferez?

Sara

20 juli 2011 22:18

Hej Emma!
Alferez hade betäckt i många år hos oss och vi kände oss klara med hans avelsbidrag. Bailon var en jättefin häst men jag föll aldrig pladask för honom. När så en väldigt trevlig tjej ville köpa honom var jag inte så svårövertalad.
Mvh Sara

 
Ingen bild

Charlotte (B)

19 juli 2011 20:13

Jag föll pladask för Bailón men de inackorderingsstall som finns i min närhet tar tyvärr inte emot hingstar så han fick bli en lyxvalack. Han är en underbar häst och jag önskar all lycka till hans avkommor och deras ägare! Blir Avalon brun som Bailón eller skimmel?
Bailons ägare Charlotte

Sara

19 juli 2011 22:27

Ja Charlotte du & jag var ju helt överens om att Bailon skulle vara valack hos dej och att det var bäst i detta fallet! Ni är dåå fina tillsammans!
Avalon är skimmel!
Kram Sara

 
Therese

Therese

21 juli 2011 17:57

Jag har ju en Bailon avkomma. Seductor tror jag är Bailons enda avkomma som fortfarande är hingst och är dessutonm (gul?)brun med ål och zebratecken. Vi misstänker att han har någon form av gul elr black anlag, skall färgtesta honom då han inte verkar vara "vanligt brun." Seductor ser superfin ut med en fantastisk temperament!!! Synd att Bailon inte fick fler avkommor men får gratulera Charlotte till en fantastisk ridhäst.

http://www.srpre.com

 
Ingen bild

Charlotte (B)

21 juli 2011 21:29

Vad roligt att höra om Seductor! Jag hoppas Seductor kommer förbli hingst så att Bailon kanske får barnbarn så småningom : ) Bailon har också ål och zebraränder både vid manken, baken samt frambenen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards