Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juni 2011

Av Sara - 8 juni 2011 23:01

Oj vad tiden rusar iväg. Veckan har rullat på lite extra fort då jag jobbat både på smådjurskliniken och på djursjukhuset. Kämpar hemma med Alla ston och hästar som ska ridas. Tufft men samtidigt väldigt roligt. Det går bra med stona, endast ett enda sto är inte dräktigt, annars har ALLA varit dräktiga på första brunsten hittils. Underbart! idag hade vi tre nya dräktighetshundersökningar. En Galope och två Teddy och alla hade en liten fosterblåsa i sej! Härligt! Ridhästarna sköter sej oxå utmärkt. Kairo blir bättre för varje pass och är mycket mera harmonisk hela han. En väldigt trevlig kille nu! Mandon är tillbaka i sin gamla form och vi hoppas att någon av provridningarna äntligen ska ge resultat. Amigo sköter sej oxå utmärkt och har tappat all sin övervikt. Han är supersnygg nu! Och så har jag satt igång Trazzel igen.Anna som var här i helgen har bestämt sej för Sueno. Mycket är ju kvar med besiktning och röntgen innan allt är klart, men om allt går som det ska så flyttar han till Härnösand! Nu förbereder vi oss för kursen på söndag. Drygt 30 personer är anmälda från när och fjärran! Ska bli jättekul! Varmt välkomna allihop!


        

Av Sara - 4 juni 2011 22:45

Jag & Linda har haft en härlig kväll och morgon i Båstad. Bad, skumpa och god mat därefter en skön nattsömn med sovmorgon och fukostbuffé vid havet, så har man lite ny energi! Framåt lunch var det dags att styra kosan hemåt igen och här väntade Anna från norra Sverige på att få provrida Mandon & Sueño. Först ut var Mandon som gick som en liten klocka, som vanligt. Anna red med ett brett leende hela tiden! Duktiga Mandon! Sedan var det Sueños tur. Han var jätteduktig trots att han egentligen inte är klar för provridning. Men Anna är en cool tjej som jag känner lite sedan tidigare och vet att hon tar det meste med ett leende. Hon tog till sej mina instruktioner väl och red honom fint i alla gångarter. Angenämt bekymmer för Anna att nu välja vilken av hästarna som blir bäst för henne! Men först ska hon prova dem igen i morgon. Då blir det uteritt med Mandon och ett pass till på Sueño i ridhuset.

Efter kaffe i solen körde Mats kunderna till hotellet och så hade jag några ston som skulle kollas. Så kom det ett nytt sto idag oxå. Ett svart Ganosco-sto som kom ända från Södertälje för att träffa Teddy. Hon var väldigt vacker och Teddy är ett mycket bra val till henne. Lite pyssel med det men sedan har vi avslutat kvällen på pizzerian i Tågarp och nu är det soffläge. Godnatt!


Sueño & Mandon idag

    

Av Sara - 3 juni 2011 13:58

Så! Nu har jag jobbat som en galning från kl 7.30 Ridit två hästar, seminerat ston, u-ljudat, mockat, lagat staket, fyllt på vatten, burit hö och konstaterat att både Clasica & Gestora var dräktiga!!! Nu ska jag & Linda ge oss iväg och belöna oss med ett dygns vila. Innan resten av helgen ska avhandlas i ett rysligt tempo med provringing av två hästar, gillfest och betäckning. Ja, jag håller mej sysselsatt iallafall!

Teddy är kung!

    

Av Sara - 2 juni 2011 19:33

Alice kom och vi körde igång med mockning. Köra vatten till stona och köra vatten till småkillarna. Jag måste få fixat vattenledningar till alla hagar för det är väldigt tidsödande att köra vatten i tunnor varje dag...

Städade i gäststallet lite och sedan tog vi in Farolera & Clasica för klippning. Farolera och Revista var först ut och de var så duktiga. Sedan var det Clasicas tur och hon fick snällt komma till klippning ensam för Quiero ville hellre stanna med storasyrran. Han & Primera är som ler & långhalm! Clasica tog det med ro, nöjd med att ha en egen nanny!

Farolera & Revista

            

 

Clasica blev oxå så fin!

  

 

Takbygget skrider vidare, men tyvärr var några plåtar skadade så det kunde inte slutföras idag...

     

 

Red Amigo innan lunch oxå. Han går från klarhet till klarthet! En så otroligt talangfull häst! Jag har ju haft många Zagalavkommor att rida och alltid njutit av deras enorma ridbarhet och samarbetsvilja. Nu har jag även erfarenhet avv några Alferez-avkommor och jag måste säga att de är otroligt snabba på att lära! Lätt för att bära sej och naturlig form. Och så då så sanslöst snabba i huvudet! Ganska lika sin far...

Efter lunch kom ett jättevackert Hispano-Anglo-Arabé-sto från samma ägare som hade det stora vackra CDE-stoet! Paloma heter denna dam och skall betäckas med Teddy. Hon är en gnistrande vit drömhäst! Ska fotografera henne så ni kan se så otroligt bra dessa partbreeds kan bli!

Så vidare med mera ridning på först Kairo som gick myyycket bättre idag! Travade mycket och bitvis var han avslappnad och fin. Ser fram emot nästa pass på hans rygg! Sueño fick jobba på linan idag vilket han uppskattade! Han har riktigt bra galopp och skritt och en sanslös balans. Galoperar helt korrekt hela tiden i båda varven utan speciellt mycket assistans. Ytterligare en talang alltså!

 Amigo jobbar fint!

        

 

Kairoso också!

          

Tog in Mandon för att han skulle få äta, kissa och dricka lite innan det var dags för hans arbetspass. Han var visst väldigt hungrig för han hann bara ta en tugga hö så slängde han sej på golvet och rullade och mådde dåligt. Kolik kommer ju inte så akut så jag tänkte snarare foderstrupsförstoppning. Jodå, mycket riktigt en stor hård klump satt fast! Först brysk masage och lite boxning på halsen, sedan ut och promernera och så lite mera massage. Tack snälla matte, sa Mandon med sina snälla ögon och drack lättad en halv hink vatten. Vilken pärs! Hade inte mage att sadla honom efter den lätt chockartade upplevelsen så det blev bara en rykt och lite pyssel.

Så var det dags att kolla lite ston som såg lite brunstiga ut och Maja var verkligen det och blev betäckt med Trazzel. Nöjd fick hon gå ut i hagen iden! Nya Paloma hade blivit igångsprutad och borde vara på G så jag tog in och undersökte henne, men hon var inte klar så vi u-ljudar henne i morgon så ser vi hur hon ligger till!

Så var klockan helt plötsligt 19 och det var väl lika bra att kvällsfodra och känna sej klar för dagen! I morgon väntar ytterligare en hektisk start då mycket skall hinnas med innan kl 14. Då kommer nämligen Linda. Så ska hon och jag iväg på en lyx-helg, ja eller natt för det är bara fred-lörd. Hon vet inte vart vi ska så det kan jag inte avslöja här, men vi ska ha det riktigt mysigt och avkopplande! Det är vi värda!

Sist en bild på nästan hela stoflocken. Bara spanska damer. Nästan som i Spanien!

 

Av Sara - 1 juni 2011 19:01

Ridhusbygget fortskrider med 3/4 tak klart. Idag var det tyvärr för blåsigt för att lägga takplåtar så de ska fortsätta i morgon i stället. Då är taket förhoppningsvis klart! Alltså kunde jag jobba hästarna inomhus på dagtid idag när inga byggare var på plats! Inget ont som inte har något gott med sej... Så efter dagens u-ljud och mockning så stod ridning på schemat! Min nya högra hand Alice verkar mycket lovande och hjälpte mej att fixa iordning hästarna, sadla av och släppa ut i hagar igen. Eller höa och vattna i boxarna. Herregud vad man sparar tid! Mandon fick bli först ut. Efter en trött uteritt i måndags fick han vila igår och kändes mera på hugget idag. Lite obstinat i början av passet, men i slutet gjorde han superfina skrittpiruetter och fin samlad galopp! Vi tog en snabb lunch och sedan jobbade jag vidare med Sueño. Han jobbade fin i alla gångarterna och nu avslutar vi varje pass med att skritta ut en runda. Det är lite spännande att först gå förbi Teddans hage och sedan alla stona. Han är lite spänd, men det går bättre för varje dag och idag kunde han tom få lång tygel på hemvägen och frusta lite!

Amigo jobbade sitt premiärpass i ridhuset igår och fick smaka på att böja sej i hörnen, inte skjuta ut eller in bogarna och verkligen spåra. Det var ytterst onödiga och ovanligt arbetsamma övningar, ansåg Amigo igår. Men idag hade han funderat lite och emellanåt kunde han nog tycka att det inte var helt omöjligt att gå rättställd! Fick till några riktigt fina bitar i både skritt och trav. Känns väldigt lovande och jag ser fram emot morgondagens pass!

Kairo fick idag ryttare på sej igen för första gången på ett bra tag. Har jobbat honom lite i lina mån-tis men idag satt jag upp. Det jag fint även om han var ganska spänd. På välbalanserade Kairo kunde jag inte få honom rak och då gick det upp för mej att min sadel är sned, igen!!! FAN!!! Har väl bara ridit i den i 4-5 veckor sedan den var i Italien och korrigerades. Den var helt rak och fin när den kom tillbaka men nu är den alltså sned igen. Jag har även tyckt att Sueño har kännts skum, men mera skyllt på stackars hästen. Det är ju för fansken sadeln! Suck... Nu hoppas jag på reklamation så att jag kan få en helt ny sadel...

Så till rubriken. Jag fick dessa bilder av Irene Andersen från Norge. Hon har tagit dem på Grevagården 2004 (är jag ganska säker på att det är) Detta året visade vi Zagal & Lara. Zagal blev reservchampion och Lara blev både stochampion och vann för bästa rörelser. En härlig helg! Det känns länge sedan och det tynger lite i hjärtat när man ser dessa två hästar som är så saknade här...

Zagal XI & Larrabezua, våra stamhästar.

          


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards