Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juni 2011

Av Sara - 19 juni 2011 09:50

Nu har några fler föl kommit till världen och jag vill gratulera Jenni Colbrie, som nu har två vackra föl (ett sto & en hingst) e. Razonado. I fredags natt fick Ida & Alexander på Stall Haväng sitt sista föl för året och det resulterade i ytterligare ett hingstföl e. Razonado. En stor svart kille. Vi får väl se om han får behålla sin färg!

Helene Berg har ju ett vackert stoföl e. Razonado som heter Fugada och skickade några nya bilder på henne. Hon är en riktig skönhet!!

Idag blir det en lugn dag här hemma. Ska jobba inatt och har sedan en full dag i morgon med u-ljud och besiktningar.

Fugada

    

Av Sara - 17 juni 2011 07:27

Igår morse mötte Elina upp här hemma och så åkte vi till djursjukhuset med Amigo. Där blev han grundligt undersökt av Johan Lentz och vi var inte klara förrän vid lunchtid. Då hade vi alla fått klart för oss att Amigo är en frisk och stark häst som nu var redo att flytta till sin nya ägarinna! Så efter en bit mat så fick han åka norrut! Grattis Terese till en härlig häst, och lycka till!

Minamigo valack född 2007 e. Alferez IV u. Twins June (Welsh Cob)

 

Hemma igen var det bara att dra igång med mockning, vattning och de vanliga sysslorna. Varmt och tryckande väder är det och regn är utlovat. Usch, jag är lika stressade varje år för vårt hö. När ska vi kunna ta det? Det måste ju vara lite stabilare väder för jag vill inte ha regn på det...

Red Sueño och Kairo, sedan hann jag inte med flera då det var dags att göra sej iordning för födelsedagsfest för syrrans minsting Oliver, som fyllde 4 år igår. En härlig kväll med nära och kära. När vi kom hem igen så hade det börja regna kraftigt så jag plockade in fölen och några ston. Kändes skönt för inatt vräkte det verkligen ner...

Nej nu får jag ge mej ut och sätta fart på denna dagen! Hej hopp!

Ridhuset är nu näääästan HELT klart!!!

    

Av Sara - 15 juni 2011 22:33

Över flera saker idag! Mycket nöjd med att tre hästar nu är sålda och "bara" ska gå igenom besiktning och röntgen oxå. I morgon är det Amigos tur och nu håller vi tummarna att allt går bra så att han kan få följa med Teres hem! Stolt över att lämna ifrån mej Amigo i ett strålande skick och ridmässigt tipp topp!

Nöjd över att Ann idag red på Kairoso för första gången och det gick hur bra som helst. Stolt över arbetet jag lyckats med på bara ett par veckor. Från en spooky och lättstressad häst till en mera kontaktbar och ridbar kille som inte blir orolig alls lika lätt! Härligt! Kairo ska stanna minst 2-3 veckor till och jag ser verkligen fram emot att få arbeta honom i lugn och ro ett tag till. Skulle kännas väldigt bra att lämna hem honom till Ann när jag är säker ¨på att han är cool!

Och sååå stolt över vår fantastiska avelshingst RAZONADO MAC!!!! Hans avkommor ser fantastiska ut och hans allra första avkomma QUIERO P är bara outstandig! Eller vad säger ni? Titta och njut!   

                        

Av Sara - 14 juni 2011 21:24

Var uppe med tuppen och släppte ut hästarna i en grå och lite regnig gryning. Kändes varmt och skönt så jag chansade att det skulle bli bättre under dagen. Detta brukar alltid slå fel. Släpper jag inte ut blir det strålande sol och släpper jag ut blir det hällregn. Idag gjorde jag för en gångs skull rätt för solen lyste redan vid 9-tiden! Då var jag på smådjurskliniken och i full fart i operationssalen. Var hemma vid lunch och mockade kvickt innan en långväga transport rullade in på gården med Carmen som ska betäckas av Trazzel. Hon hade klarat resan fint och tyckte det var skönt att komma ut på gräset! Matte & jag tog en fika och inspekterade den tilltänkte friaren innan Cecilia satte sej i bilen för den långa resan tillbaka hem igen. Hon tog transporten med sej för Carmen ska få åka lastbil tillbaka när det är dags.

Eftermiddagen tillbringade jag på hästryggen. Trazzel, Amigo, Mandon, Sueño och sist Kairo som fick jobba i lina över bommar. Tjoho vad kul han tyckte att det var!!

Fick ytterligare en bokning i dag på Teddy! Fyra nya ston på en vecka känns fantastiskt! Nu hoppas jag att dräktigheterna fortsätter att trilla in oxå!

Här lite bilder från hingstkursen i söndags. Lolo Trensmar har fotograferat

Här är Primera & Quiero

     

 

Galope snackar med Quiero & Primera!

   

   

Av Sara - 13 juni 2011 22:00

Efter en hektisk helg väntade en helt vanlig måndag med fodring, utsläpp, mockning, u-ljud, ridning, köra vatten, köra hö, betäcka sto. De vanliga sysslorna helt enkelt! Har kommit på att trots att inget stör mej och jag får jobba på hela dagen i ett bra tempo, så är jag ändå inte klar förrän framåt 17-18 tiden. Lagom att man hinner in och fixa kvällsmat innan det är dags för kvällsfodring.

Nåväl, det flyter på väldigt bra så det är ändå fantastiskt tillfredställande att slita lite. Idag ringde två nya stoägare och från att förra veckan i stort sett redan vara klar med nästan alla ston som kommer det nu tre nya ston denna veckan! Två PRE till Trazzel och ett varmblodssto till Teddy. Härligt!

Idag u-ljudade vi två ston och båda var dräktiga! Det ena stoet åkte hem och det andra stoet är en långväga gäst som ska stanna kvar en månad till innan hon reser hela vägen hem till Norge igen. Säkrast för fölisen i magen att stoet går över 40 dygn innan man utsätter stoet för den påfrestning en lång resa innebär. Den mest känsliga perioden är 20-40 dygn, så kan man inte ta hem stoet genast på 16-17 dygn så gör man bättre i att vänta tills de 40 dygnen passerat.

Idag fick Sueño jobba i lina över bommar och lite cavaletti. Han tycket det var superkul! Hoppade stooora språng över 40 cm-"hinderna" och travade med höööga knän över bommarna! och så kom ÄNTLIGEN min kära hovslagare och skodde Trazzel, Teddy & Sueño. S har varit väldigt öm i bakfötterna och fick nu skor runt om. Ska bli spännande att känna hur mycket bättre han kommer att kunna galoppera med dojor bak!  På onsdag kommer hovis tillbaka och då är det Galope, Mandon & Kairo som ska får skor. Även Kario är bara skodd fram och de sista dagarna har jag tyckt att han har rört sej lite märkligt bak. Mitt tröghuvud fattade inte varför han gjorde det förrän idag. Då red jag ut och travade lite på gräset och jösses vad han rörde sej bra då! Han har oxå varit öm bak! Stackarn...

I morgon blir det bara ridning på gräset och så får han skor på onsdag så ska det nog bli hur bra som helst!!

Trazzel jobbade super idag och vi är taggade inför vår Norge-resa om dryga två veckor. Jag bli så spännande att åka till Norge!

Stallet efter utslätt, innan mockning. Bara att hugga i...

 

och så en timma senare

 

och kl 15!

 

Av Sara - 12 juni 2011 22:29

Så var det dags för kurs igen. Denna gången en mer eller mindre teoretisk kurs som handlade om Hingsthantering och grundlydnad för hästar. Drygt 30 personer hade anmält sej till denna kurs, som var den första i sitt slag, här hos oss. Jättekul att så många var intresserade av att höra hur jag uppfattar hästarna och hur jag tränar våra och andras hästar. Dagen bjöd på ett underbart väder helt perfekt i temperatur och sol. Jag känner efter dagen att det i stort sett var mycket lyckat. En del saker ska jag ändra på till en annan gång och de praktiska övningarna kan definitivt förbättras och effektiviseras. Men man måste ju börja någonstans.

TACK! alla ni som kom! Det kommer flera tillfällen att gå vidare i detta ämne här hos oss.

Lite bilder från dagen

            

Av Sara - 11 juni 2011 00:28

Åntligen en dag som jag inte skulle iväg på en massa ärenden. Åh så skönt! Var ute i stellet i god tid och fick ut alla killarna och mockat i ett nafs. Hann både vattna och köra in hö oxå innan Agneta kom. Bara tre ston att kolla idag så det gick snabbt. Alhaja var ett av dem och hon är nu 36 dygn dräktig och där fanns ett fint foster med hjärtslag och allt!

Fortsatte min effektiva bana och red Mandon & Sueño innan lunch. Mandon gick riktigt strålande idag och vi gjorde byten över bommar och små piaff övningar som var riktigt fina. Han kunde behålla takt och bjudning och mjukhet. Härligt! Sueño fick göra lite galopparbete och trava över bommar.

Tog en timmes lunch och då hinner man både äta och smälta maten i ryggläge en halvtimme. Kl 13 stod Kairo på stallgången och blev iordningjord. Han kändes lugn och fin idag och jag kan nu börja sätta lite mera krav på form och bärighet. Provade på att galoppera idag för första gången och det gick hur bra som helst! Så bara för det så avslutade vi med att skritta ner till unghingstarna på betet och säga hej. Det tyckte Kairo var spännande!

Lilla Amigo fick oxå ett pass som var kort men jättefint så sedan var jag nöjd. Han ska ju granskas i morgon och det ska bli kul att visa upp honom!

Så kom en långväga stoägare för att hämta hem sitt sto som nu har en Teddy-bebis i magen. De skulle övernatta för att sedan lasta tidigt i morgon och köra hemåt. Så vi fixade alla papper och pratade lite idag. Kl 6 i morgon bitti tänker jag nämligen sova...

Inatt fick Partbreed-stoet La Salle ett vackert föl som Teddy är far till. Grattis Lena!

 

Så en hälsning från Karlskoga och Jerez & Malin! Jerez är nu riden i ca två månader och Malin hälsar att han är en dröm att jobba med! Jerez är Clasicas första avkomma och är 3 år i år. Han är e. Alferez IV.

      

Av Sara - 9 juni 2011 21:52

Hoppar jag på hästar hela dagarna. Jag är så otroligt trött men det är ändå ett härligt jobb! Idag började jag dagen på smådjurskliniken. Det var en ovanlig dag där. En stackars man svimmade när vi lade kanyl på hans hund. Det händer ju då och då men denna stackars mannen kunde inte återhämta dej utan blev liggande på golvet. SOm väl var så var hans vuxna dotter med. Vi var tvugna att ta hand om den drogade hunden och söva den och göra iordning den. Ambulans fick tillkallas och det var en liten lustig situation med en avsvimmad man på golvet samtidigt som vi hade en sövd hund på operationsbordet. Ambulanskillarna såg lite förvånade ut när de kom för att hämta honom! Allt gick bra med hans hund och jag hoppas verkligen det gick bra för mannen oxå!

Var hemma vid 13-tiden och fick samla in stona med föl för det hade regnat hela dagen. De var tacksamma för att komma in i torr halm...

Så tog jag tag i pojkarna. De fick stå inne när jag jobbade pga vädret men nu ville alla ut bums! Sedan var det mockning ochså in med blöta hästar igen och påbörja ridningen. Tyvärr var mina ridhusgubbar i full gång att hänga upp portar och sätta i fönster så jag fick snällt vänta till de var klara. Passade på att klippa Primera när hon stod inne och torkade. Hon är så snäll, stod som ett ljus när allt blev klippt inklusive öron och hovskägg! Hon blev så fin! Ska ta några bilder på henne en dag, eller kanske en film för hon flyger fram!

Så var ridhuset tömt på maskiner och jag kunde sätta igång. Först ut var Amigo och Elina kom för att se honom riden. Hon var jätteglad att se hur smal och fin han blivit och hur duktig han är! Ska bli kul att visa honom på lördag för hans nya ägarinna!

Sedan följde hästarna i en strid ström, Mandon, Sueño, Kairo och sist Trazzel. Min fiiiina underbara häst! Han är bara helt underbar och jag älskar att rida honom! Jobbade fint i ridhuset först och sedan skrittade vi ut på långa tyglar. Love   


Trazzel & jag för två år sedan! Tänk, nu är han en ridhäst!

     

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards