Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under april 2011

Av Sara - 7 april 2011 23:05

Men det är ändå svårt att vara helt besviken. Vi har så mycket annat skoj att glädjas åt här hemma så jag får bara släppa att vi inte rodde affären i land med den gula skönheten. Men vi kommer att hitta DEN gula hingsten, var så säkra!


Här hemma är grunden till ridhuset nu helt klar. Vi har en väldigt fin ridbana som vi kan visa pojkarna på till helgen. De har lovat strålande sol och 15 grader varmt, så vi ser fram emot en härlig dag! VARMT VÄLKOMNA ALLESAMMANS!

Idag red jag alla pojkarna på ridbanan. Det har fått bli mest uteritter denna veckan annars då det har varit kaos på gården. Men det har varit bra för då har jag tvingats ta mej från gården med både Galope & Trazzel coh det har gått fantastiskt bra! Nu är båda pojkarna stabila på uteritter, känns det som! Och det känns underbart! Dagen bjöd på stormvindar så att man nästan blåste av hästen, men det är inget som stressar upp någon av dem. Galope fick dessutom prövningen att ridas när en grävskopa flyttade jordhögar och en gubbe höll på att padda hårt runt banan. Men inte ens det stressade upp Galope! När en gubbes keps flög av huvudet och rakt på oss tyckte Galope dock att det var liite läskigt, men glömde det lika snabbt igen.


Som sagt, besvikelse över att det inte blev någon gul skönhet denna gång, men mycket annat att glädjas över. Nu ska jag skicka några nya mail och fortsätta leta välstammad, gul vacker hingst. God kväll!

Nej, jag har väl ingen anledning att vara nestämd...

   

Av Sara - 6 april 2011 17:30

Förrän allt är klart... Jag fortsätter att hålla ytterligare information om vår nya gula skönhet hemlig, tills jag känner att allt är bombsäkert. Det finns tyvärr fortfarande en del frågetecken, men jag lovar att återkomma så snart jag vet mera! Under tiden får ni nöja er med ridhusbygge och förberedelse för hingstvisningen!

I morgon kommer bilder från bygget och kanske på våra vackra pojkar som redan finns på gården!

Av Sara - 5 april 2011 22:56

Ja, som jag sade i förra inlägget så ska man aldrig ropa hej. Hästen (hingsten) är alltså besiktigad och klar så förhoppningsvis klaffar allt! Jag vågar nästan inte tro på det för det känns HELT FANTASTISKT! Många av mina nära vänner vet ju att jag drömt om en sådan här häst länge. Nu blir det sant! Tror jag! Jag måste nypa mej i armen och vågar inte riktigt glädjas förrän han står på gården!

Efter hand ska jag berätta mer om honom. Ålder, stam och våra planer för honom. Men vi tar lite i taget. Han är forhppningsvis här hemma inom två veckor.


Jag struntar i att skriva om ridhus och annat som hänt här hemma idag. Känns ganska ointressant jämfört med hemlighetens avslöjande eller hur!

  

Av Sara - 4 april 2011 21:33

En underbar dag i vackert vårväder! Bygget framskrider raskt och det är så spännande! Stona njöt i värmen och ett tag låg de alla utslagna i solen och vilade sej! Galope älskar att stå på framsidan och övervaka bygget. Han tycker det är otroligt intressant att följa alla maskiner som far omkring med grus, plintar och andra mystiska saker. Han ser för rolig ut när han glupskt äter sitt hö med ett öga hela tiden på byggjobbarna!

Angående hemligheten som jag nämnde så är det fortfarande inte klart fast jag har fått ett postivt "förhandsbesked" så det bådar gott! Kanske kan jag berätta mer i morgon!

               

Av Sara - 3 april 2011 20:10

Ja, det har vi klarat av denna helgen. I går for jag till Flyinge kl 8 och tillbringade sedan i stort sett hela denna veckra vårdag inomhus i mörklagt rum med att diskutera spermatappning, spädningsvätskor, kylningstekninker, brunstcykler osv osv... Jo jag känner att jag kan detta! Alltid något nytt som man kan snappa upp men mest var det upprepningar. Ganska intressant att höra den ansvariga veterinären på Celle i Tyskland berätta om deras arbete. De tappar 25-30 hingstar med start kl 06.00 varje morgon och dessa betjänar årligen ca 7000 ston! Ganska otroligt... Här kan man säga att vi jobbar i lite mindre skala   

Idag har vi så haft avelsvärdering här. Sju hästar visades här hos oss och samtliga gick igenom. Det var en väldigt trevlig men stressade delegat som besökte oss. Hon tyckte vi hade fina och välvisade hästar här och en fin anläggning. Kul! I all hast hann jag inte med att fotografera vår killar Kairoso & Leviton, men jag tog fina bilder (tycker jag) på stona som visades. Kairoso mättes till hela 166 cm, och hans ägare Ann såg lätt chockad ut när jag berättade att Galope var lika stor förra året när han avelsvärderades. Galope är ju idag 172 cm och Ann har tänkt sej en häst på ca 160 cm... Leviton var precis 160 cm så där hade jag mätt rätt iallafall!

I morgon kommer plintarna till ridhuset och kantbalken. Sedan kan vi göra iordning hela dansbanan så jag kan rida där igen och vi kan hålla visning på söndag! Om ca tre veckor är ridhuset klart! HURRA!!!!!

 Plancha, ägare Jessica Lundkvist

  Saml  


   Malaga, Ägare Annica Uppfödare Yeguada Favorito


  Gestora VII, ägare Ida Krekula Stall Haväng 


Francesa, ägare Anne Spanheimer Harbrecht 

 

  Amorosa, ägare Ida Krekula Stall Haväng 

 

Av Sara - 1 april 2011 22:19

Nu är det jord, sten och grushögar över hela gården! Men jag har aldrig varit så avspänd mitt i kaoset. Jag HATAR när det är stökigt, och liiite stressad är jag, men jag vet att på måndag kommer det plintar, grävmaskiner och hela bygglaget + plintkillar och ska fixa till. Spännande!

Så har även Equisafe-killarna anlänt och flyttat staketet runt ridbanan och är i full fart att sätta upp nya staket på framsidan. Det blir superfint! Kan aldrig sluta förundras över hur skickliga de är på att slå ner stolparna exakt rakt och lika djupt överallt! Men det gör hela skillnaden!

Trazzel & Galope har fått nya skor idag och blev toppenfina. Mandon har varit på uteritt med en av praktisarna. Det var dökul, tyckte Mandon, och som väl var även Therese!

Så har jag något väldigt spännande på gång. Så spännande att jag inte vågar berätta mer förrän det är lite mera spikat. Idag var en spännande dag i detta ärendet, men jag väntar fortfarande på svar så jag känner mej otroligt otålig! Verkar dock som om jag får vänta, i värsta fall ända till på måndag, så då får ni vänta med!

I morgon bitti ska jag upp tidigt och fixa hästarna innan jag beger mej till Flyinge på Seminkurs - fördjupning. Ska bli väldigt intressant!

God kväll!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards