Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under april 2011

Av Sara - 14 april 2011 22:31

Inatt sov jag i gästrummet med TV-övervakning på Classan. Men jag var relativt säker på att hon inte skulle föla så jag kollade bara henne 2-3 gånger under natten. Och mycket riktigt, inget föl i natt inte. I morse hade hon så äntligen mjölk! Hon brukar vara stensäker på det och så även denna gång. Eftersom hon fölat dagtid alla gånger utom i fjol så var jag lite beredd hela dagen. Så satt jag i köket med en kopp kaffe i eftermiddags och kände bara att nu måste jag nog kolla. Och vilken tur! När jag rundade stallhörnet så såg jag henne ligga längst bort i hagen. Grabbade famnen full med hö (som fanns närmst) och småsprang fram. Kom lagom till att hjälpa henne lite med bogpartiet som ju alltid är tuffast! Lille fina Quiero var pigg som en mört! Gick tillbaka och hämtade halm och strödde upp så att de båda kunde vila rent. Givetvis hade Clasica valt ett inte så rent ställe i hagen att föla på. Fast det är lä och soligt där så det blev ändå väldigt bra! Efter ca 1 timme var Quiero på benen och kunde hjälpas in i boxen där det blev mat, bajs, bus och sedan mera vila. Clasicas efterbörd ville inte släppa, men eftersom Gittans alltid sitter, så är jag numera expert på att plocka loss dem. Lite kämpigt var det med till slut kom den, hel och fin. Skönt.

Om inte Ida Krekulas Escapada har fölat tidigare idag, så är Quiero Trazzels första avkomma! Ska bli otroligt spännande att se hur han utvecklas! Han borde bli något alldeles extra!


Här kommer även några fler fina bilder från "Duttan" som är en trogen bloggläsare och besökte oss på visningen i söndags!


Först Leviton P!

 

Och så vackra Tendencioso IV alias Teddy!

     

Av Sara - 13 april 2011 22:01

Inget regn precis idag, så jag kunde njuta av en härlig uteritt med Galope! Han är bara helt underbar! Andra gången vi red ut och det kändes som om vi gjort det i flera år. Han bara traskar på i lugn och ro och när han hittar balansen i trav och galopp är han HELT FANTASTISKT! Galoppen är superb och han gör verkligen skäl för sitt namn! Stor och rund och bärig. På ridbanan har han ännu inte stryrka eller balans att bära sej ordentligt, men när han får gå rakt fram så orkar han! Efter ca en kvarts ritt så kom jag på att jag var helt torr i munnen och hade ont i käkarna. Jag satt med ett så brett leende att munnen torkade och käkmusklerna värkte! Ha ha ha! Då gillar man att rida på sin häst!

Galope äter frukost-hö!

  

 

Ridhusbygget fortskrider!

 

Och så till överskriften. Davizin är en fantastisk liten häst! Så snäll, nyfiken och trevlig! Mycket stort inre lugn och gott självförtroende. Här är en liten (lång) video med praktisarna Therese & Gabbi som pysslar som sin favorit David. Om någon missat det så är han alltså till salu till ett väldigt bra pris. Ett fantastiskt tillfälle att skaffa sej en unik P.R.E


Av Sara - 12 april 2011 22:33

Nu är det verkligen aprilväder!! Sol och värme igår, halvstorm och regn idag... Jag undrar om jag hela tiden kommer att babbla om vädret när ridhuset är klart? Hoppas inte det för det måste vara ganska ointressant att läsa om en iaktagelse om alla andra oxå gjort?

Idag har det varit jobb på smådjurskliniken, stallpyssel utan ridning för det är SKITVÄDER!!! och ikväll körsång. Hela stommen är nu klar på ridhuset och de håller på med åsarna, som jag lärt mej att de brädor som ligger tvärs över taket, kallas. Det är facinerande hur STORT det känns så snart det kom upp "väggar". Helt plötsligt känns det enormt!!! Riktigt roligt är det!

Lånade några bilder från Jossan & Ann som var här i söndags. Ann har ju en Teddy-avkomman och Jossan väntar ett Galope-föl.


Jag & Teddy välkomnade gästerna!

 


Teddy visade jag ju tömkörd och han var i sitt esse!

 

Fina Leviton på sin första visning!

 

Av Sara - 11 april 2011 20:51

Underbart väder idag med och både jag och pojkarna har tagit det väldigt lugnt! Alla fick en lång hag-dag och njöt i solen! Jag fick min nya praktikant Felicia idag, som var en trevlig bekantskap. Hon ska stanna i fyra veckor hon med.

Vi gjorde iordning pojkarnas stall och körde sedan till Lönnstorp för att inspektera Sueño. Han hade gjort framsteg och såg fin ut!

På eftermiddagen har jag fixat med staket, kört undan mögligt hö och fikat med Kaisa & Lucas. Mysigt.

Så kom det lastbilar med ridhusstommen! Fantastiskt! Ikväll har vi satt upp kameran till Clasica, men jag tror inte hon fölar i natt heller så jag väntar med att vaka. Hon brukar vara väldigt tydlig med mjölk, men det är ännu bara klar vätska i ett hyfsat stort juver så jag väntar. Skräckblandad förtjusning detta med föl, som vanligt...

  

       

Så här glad är jag över ridhuset!!!

 

Min vackra Knight!

 

          

Av Sara - 11 april 2011 16:15


Ja igår kväll föddes lilla Camaron hos Tina på Stall Lightning! Hennes vackra Federica fick ett välskapt hingstföl! Grattis Tina!   

Av Sara - 10 april 2011 21:17

Är helt slut efter en intensiv och mycket lyckad helg! Har inte hunnit redigera alla bilder och väntar även på bilder från min väninna Kom Paulin som är en superduktig fotograf. Hon har tagit många vackra bilder. Under tiden får nu nöja er med dessa som min man tagit under dagen! Vi hade strålande solsken, ca 15 grader varmt och en helt fantastisk eftermiddag! TUSEN TACK ALLA NI SOM KOM!

Jag vill även passa på att tacka STORT till först och främst LINDA   , som var en klippa hela helgen och dessutom vår eminenta speaker! Mina kära föräldrar, som är rutinerade kioskföreståndare vid det här laget! TACK! och tack till Mattis, Fredrik, Inger, Renee, Gabbi och Therese! Ni var super!

Bilderna får tala!


Innan det drar igång!


Innan visningen var det vin, tapas och mingel. Jag & Teddy minglade!  

               


Galope P

      

Razonado MAC

            


Tendencioso IV

      

Efter visningen var fick alla bekanta sej med pojkarna. Galope & Teddy fick stå i solen, vilket de älskade! Speciellt Galope gillar verkligen att vara i centrum!

    

Av Sara - 9 april 2011 22:35

Hela dagen har vi städat och badat och fixat och donat. Jag har ridit grabbarna och de har sedan blivit badade allihop! Mats har kört med lastaren och jämnat till och flyttat ännu mera jord vid ridhuset. ca 150 personer har anmält sej till morgondagens visning så det blir nog ganska trångt, men det är ju härligt! Jag har inhandlat hela bilen full med våffelsmet och korvar, kaffe och kakor osv.

Trazzel var trött efter ridning, bad och pyssel!

   


Linda blev satt i arbete genast med läderputs!

 


Mats trivs här!

 

Leviton blir badad!

 

Av Sara - 8 april 2011 22:31

Jösses vad det har stormat, både idag och igår! Vi städar och fejar för fullt och jag försöker tro att pojkarna är förberedda för att visas upp. Harvade och gjorde ridbanan fin och red sedan hela gänget i förmiddags. Som sagt höll man på att blåsa av hästryggen, men det gick hyfsat iallafall. Försökte föreställa mej att jag snart rider runt på samma plats men med tack och väggar runt mej! Då slipper vi stormvindarna!

Praktisarna gjorde sin sista dag idag och det firade vi med middag på Tågarpsgrillen! :)  De fick även utföra sitt "examensarbete" som bestod av att visa upp deras arbete med David och Altanero. Numera kan båda killarna stå uppbundna i stallgången och bli borstade och lyfta fötterna, samt gå på promenad ensam utan kompisar. De har tom börjat gilla det så mycket att de är motsträviga när de sak tillbaka till kompisarna, istället för tvärt om som det var första veckan!

Ikväll har Mats och jag farit runt i varsin lastare och flyttat på grus, jord annat som måste bort inför söndagen. Nu har vi en lugn kväll med tv och godis. En perfekt fredagkväll i min smak.

Praktis Therese myser med David!

    

Så här ser ett ridhus ut utan skal!

      

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards