Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under januari 2011

Av Sara - 13 januari 2011 20:05

Gårdagen löpte vidare med de sedvanliga sysslorna hästpyssel hemma, Lönnstorp, vila och sedan nattarbete igen. Mandon gick som en klocka och Kaisa & Malibu red samtidigt och de verkar hitta varandra. Ganska skönt att kunna följa dem och stötta dem så här o början. De har de bästa förutsättningarna att lyckas tillsammans! Red Teddy i ridhuset en stund och övade på rakriktning och bakdelsvändnings-rutan. Svårt ännu, men vi börjar hitta formen sakta men säkert. Två steg fram, ett tillbaka... Lina kom in med Kairo och red en stund. Han är sååå fin! När vi var klara så bestämde vi oss för att skritta ut en liten tur. Premiär uteritt för Kairo! Det gick så bra så vi red vidare ut på ett snötäckt fält och galoperade långsamt sida vid sida. Helt underbart!!!

Nattarbetet var ganska lungt och jag var hemma i sängen 03.30 Vi behövde inte avliva en enda häst i natt. Skönt.

Idag fick Teddy & Mandon galopera i snön båda två och sedan har jag röjt ut julen hemma i eftermiddag. Lite sent men iallafall. Lika mysigt som det är att julpynta, lika skönt är det att packa ihop alltsammans igen. Nu vill vi ha vår!

Och jag ska få mej en riktigt dos vår i helgen, för den ska vi tillbringa i BARCELONA! Ahh! Hinner förmodligen inte blogga imorgon, men kanske bloggar jag från Barca. Annars hörs vi nästa vecka!

Hej hopp!

Här är Iberica-P nu 4 år e. Alferez IV u. SWB

  


Av Sara - 11 januari 2011 20:56

Jobb inatt, förvisso en ovanligt kort natt för det var helt lugnt! Och så jobb i morgon natt. Så idag är en mellandag. Var hemma ca kl 01.00 inatt så jag sov till 8 i morse. Tog en lugn frukost och satt sedan med pappersarbete i några timmar. Jag blir så jäkla stressad av papper och räkningar, men det är samtidigt så väldigt skönt när det är gjort! Sista dagarna har jag varit sådär superproduktiv och bockat av otroligt mycket på min "att-göra-lista". Ringt trista samtal, bokat tider och lokaler till diverse arrangemang, svarat på 1000 mail, betalt räkningar, skrivit nya listor och tvättat... Efter morgonens ryck så kändes det iallafall mycket bra!

Tog en promenad med hundarna och pysslade om stona lite. Sedan fick pojkarna komma in för det var trist väder och jag skulle inte komma hem igen förrän det blivit mörkt. Tog med mej Mandon till Lönnstorp. Han sprang in i transporten så han gillar tydligen att var där!

Kaisa var redan i stallet och pysslade med en lycklig Malli. Hjälpte henne lite med ridningen och red sedan Teddan. Han fick kandaret på idag. Det var länge sedan men nu har jag kännt att han kan gå på det igen och han var så nöjd! Han blir mycket mjukare och respekterar handen mycket bättre. Söker sej mera nedåt-framåt med stången i mun oxå. Ett riktigt trevligt pass idag i sällskap av Brunis & Jussi!

I kväll har jag frossat i enchilladas och dränkt dem i hemgjord guacamole. MUMS! Nu mår jag lite lätt illa, men har precis kvällsfodrat så nu lägger jag mej raklång i soffan!

På fredag åker jag, Mats & Tias till Barcelona i några dagar. Det var 16 grader, vindstilla och strålande sol där idag och ska vara så framöver oxå. Ahhhh vad det ska bli underbart!

Java född 2006 e. Zagal XI u. Acapulco (angloarab) uppfödare Ingela Rådegren

      

Tesoro e. Tendencioso Iv u. Esperanza (PRE) Uppfödare Lena Holmsten

    

Av Sara - 10 januari 2011 17:45

Var uppe och ute i stallet strax efter 8. Känns lite lustigt att hästarna då redan är ute och Renee är i full färd med mockningen... Men jag hjälpte till och fixade stallet. Vattnet har töat i stostallet nu vilket är en otrolig lättnad! Gud så skönt att slippa bära! Drog ut slangen och vattnade till Altanero & Davizin oxå så slapp jag bära där med! Tog en promenad med hundarna och fixade iordning Malibus papper innan jag lastade honom och körde till Djursjukhuset. Kaisa var där och var med vid besiktningen som gick utmärkt! Vet tyckte att Malibu var en fin och stark häst! Alla lika glada och papper skrevs och pass utbyttes över en kopp kaffe i receptionen. Sedan lastade jag Malibu igen och körde hemåt. Där hämtades Teddan upp och så for vi vidare till lönnstorp. kaisa ska ha Malli där några veckor så att hon kan komma igång med ridningen ordentligt innan han kommer hem till hennes stall. Det känns otroligt bra att fina Malli äntligen fått en aldeles egen matte som kan pyssla om honom och älska honom! Jag är säker på att de två komemr att trivas otroligt bra tillsammans och önskar dem all lycka!

Nu är det nattjobb som gäller. Hopas vi slipper skicka hästar till himmlen inatt...

Malibu på RIKS 2009

          

Av Sara - 7 januari 2011 22:04

Ja nu blev det några hektiska dagar igen! I onsdags var det full fart på morgonen och så iväg mot Lönnstorp där jag hade en provridning av Malibu kl 11. Den fantastiska lilla hästen gick strålande med både mej och spekulanten i sadeln. Han är så nöjd när han får uppmärksamhet och får jobba! Efter provridningen lämnade de genast beskedet att ja tack, vi vill hemskt gärna köpa Malibu! Åh vad underbart! Äntligen ett bra hem åt älskade Malli! Besiktning ska ske på måndag och går nu allt som det ska så blir det ägarbyte på måndag!

Jag red Teddy på eftermiddagen och sedan kom Ann för att se Lina rida Kairo. Han går så superduperfint att man blir knäsvag! Han är nog hittills den Zagal-avkomma som haft lättast för sej, och då verkar alla vara extremt ridbara och begåvade! Kairo är byggd i absolut rätt form och är sanslöst välbalanserad. Ann & jag var gråtfärdiga av lycka! Störtade sedan hem i alla hast och fixade hästarna på hemmaplan och sedan kastade vi oss över i bilen för att åka på middag hos vänner utanför Oxie. Där bjöds vi på en kulinarisk upplevelse och trevligt umgänge! Sov över där och åt en lika spännande lång frukost innan vi gjorde en äventyrlig hemåtfärd i snökaoset och klass 1-varningen! Tog oss ner till gården med nöd och näppe och fick sedan skotta oss fram till stall och ytterdörr! Ringde och mutade snälla Lina att förbarma sej över Teddy & Malibu och stupade sedan på soffan ett par timmar. Sedan var det dags att bege sej till djursjukhuset för ett nattpass. Det bjöd mej, Carro & Gabriella på kolik, kolik och mera kolik. Några stackare fick vandra vidare till de gröna ängarna och några lagade vi! Styvt jobb hela passet mellan 18-07 även om vi hann med att äta en bit mat och dricka kaffe emellanåt!

Idag har jag sovit en stund, varit på Lönnstorp och ridit Teddy och tagit med mej honom & Malibu hem igen över helgen. Pysslade med killarna i eftermiddags och bar vatten till lösdrifterna. Strödde upp boxar till två gästande ponnysar som bor här över helgen och tävlar i Helsingborg. Nu är jag däckad och magen full av indisk mat som maken snott ihop. På återseende!

Här en bild av Favorito XXX, CAMPEON DE ESPAÑA, och Teddys släkting!

  

Av Sara - 4 januari 2011 21:09

Hade som vanligt massvis att pyssla med hemma innan jag for iväg mot Lönnstorp. Men skönt att ha allt klart här för när jag kommer tillbaka så är man helt slut så det är lika bra att hugga i direkt på morgonen! Nåväl, var hos Teddan & Malli vid 10-tiden. Lina var redan i full fart och vi bestämde oss för att rida ut tillsammans med Teddy & Lexus. Vi tjejer på våra svarta hingstar! De var bästisar och det gick superbra! Teddy tyckte det var toppen med en polare att luta sej mot när något var lite läskigt och däremellan kunde man ju trycka sej förbi och gå först! Vi red genom skogsdungar och över snötäckta fält. Heeelt underbart! Teddy var helt nöjd när vi kom hem, och matte med!

Fixade i stallet och red sedan Malli i ridhuset. Vilken häst, han har vilat i ca 6 veckor och så satt jag upp och red igår och han skötte sej riktigt fint. Idag var han tillbaka i sin gamla form igen! Pigg som attans ibörjan givetvis, men sedan taktmässig och fin, sökte sej helt naturligt till rätt form och galoppen, vägvinnande och lugn. Heeelt underbart, igen   Det skär verkligen i hjärtat att sälja honom, men jag har ju flera fina grabbar i stallet som pockar på uppmärksamhet och tid, så jag biter ihop. Imorgon kommer en tjej och provrider honom och så har jag tre till som är intresserade! Det vore väl katten om han inte hittar sin egen matte nu!

Malli & jag idag!

  

Av Sara - 3 januari 2011 19:58

Så var nyårshelgen oxå över och vi återgår så sakteliga till vardagen igen. Både ledsamt och skönt. Vår nyårshelg blev betydligt lugnare än julhelgen och vi har frossat i godis och filmer. Idag var det dock upp med tuppen och iväg till Lönnstorp med Teddy & Malibu denna gången! Har ett par spekulanter som vill komma och provrida honom så det är väl bra om han rids lite innan dess! Trots en månads vila var han hur duktig och lydig som helst! Alltid lika intressant hur nervös han kan verka och hoppar omkring, men så fort man kommer upp på ryggen är han så snäll och arbetsvillig Hur kul som helst!

 Har träffat en kär vänninna i eftermiddag som alltid är lika mysig! Vi ses tyvärr allt för sällan, men när vi väl ses så är det ändå som om vi sågs igår!

Ikväll har jag pysslat med hästarna här hemma och myst i stallet. Ser fram emot detta året med spänning. Vi har så många fina unga hästar som det är otroligt spännande att följa! Snart ska jag sätta igång med Trazzel & Galope och så ska jag showträna Leviton & Altanero. Det är nämligen så att det blir utställning redan i vår! Så nu gäller det att börja träna! Info om detta kommer på föreningens hemsida under veckan. Håll utkik! www.fshs.se


Här är Trazzel för två år sedan! Nyanländ till Sverige.

    Leviton & Kairoso för två år sedan! Herregud vad de har växt!


Och så älskade Zagal. Snart har jag varit utan honom i två långa år...

    

Av Sara - 1 januari 2011 15:18

Så var det nytt år igen! Hoppas 2011 bjuder på trevliga händelser och framgång för oss och alla våra vänner & bekanta! Idag är en mycket stillsamdag hos Stuteri Pepino. Lite stallpyssel har vi hunnit med, köra hö och vatten osv, men nu tillbringar vi eftermiddagen framför TV:n och några filmer. Det är fritt fram att äta vad man vill hela dagen även om vissa väljer bara chips och skumtomtar. Imorgon är det ordning på torpet igen, men idag slöar vi! GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!

LEVITON P 2011-01-01

  

    

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards