Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 2 december 2010

SICAB 2010

Av Sara - 2 december 2010 10:15

Vi möttes fem glada tjejer på Kastrup för precis en vecka sedan. Alla glada och laddade för en hästlig hästvecka i goda väninnors sällskap. En räkmacka och ett stort glas vin intogs och precis när vi var på väg till boarding så sprang jag rakt in i Manuel och det var kärlek vid första ögonkastet! Det var bara tvunget att han skulle följa med till Spanien! Så trots att vi var sena och hade bråttom till gaten så ordnades det snabbt så att han kunde hänga på!

Sedan visade sej att det var något fel på planets "utbacknings-bil" så vi satt i ett stillastående plan i tre timmar...   Så lagom när vi var i luften fran Kastrup så lyfte vårt plan från Barcelona mot Sevilla. Alltså såg det mörkt ut för oss att nå Sevilla på torsdagskvällen. Nåväl, Spanair fixade nya biljetter till oss tidigt på fredagsmorgonen och hotell och middag i Barcelona så det var väl ändå helt ok. Synd bara om Helena som flugit ensam från Göteborg via Brussel och väntade på oss i Sevilla.

Barcelona airport torsdag kväll

Hotellet var fint men Manuel var trött efter dagens strapatser (första gången han flög) och valde att gå och lägga sej då fort vi kom till hotellet i Barcelona. Vi andra avnjöt en gratis 3-rätters middag!

Manuel nerbäddad i Barcelona  

Så klev vi upp i ottan och flög till Sevilla där vi landade kl 8.15 Taxi till hotellet där Helena väntade och sedan bussen till SICAB. Hotellet låg perfekt intill busshållplatsen vilket var väldigt smidigt!

Det var fler än vi som skulle till SICAB denna dag så vi fick köa till biljettkassan. I vanlig spansk ordning var det mañana och en liten biljettlucka öppen till tusentals besökare.

Vi störtade till stora arenan där ridproven skulle gå. Vi såg de flesta och som vanligt var det blandat mellan myckat bra ridning och rena ridskole-nivån. Alltid lika förvånande hur vissa uppfödare kan ha en riktigt "planta" på ryggen på sina fina fina hästar! (ursäkta uttrycket). Tänk så mycket bättre hästarn kunde prestera om det åtminstånde satt någon på ryggen som hade en liten idé om hur man gör när man rider. Måste dock även poängtera att det som väl är är allt färre ritter av detta slag och allt fler riktigt fina uppvisningar!

Förra året van Armas Tarugo en välförtjänt titel av Campeon Funktionalidad (Svenska översättning typ ridprovschampion. Endast gångarter bedöms alltså inte själva ridningen). Jag förberedde mitt resesällskap på vilken fin häst Tarugo är och hur fint han visades fram förra året. Förvisso är han såld till Mexico, men jag förutsatte att de anlitat den gamla ryttaren att visa honom även i år. Så var tyvärr inte fallet och vi fick se denna otroligt rörliga häst riden fruktansvärt illa. Det var knäpptyst i hallen när han red och det var inte av beundran utan av förfäran. Jag tror alla var chockade. Stackars häst...Som väl var fick han ingen titel i år utan den gick till en vacker skimmel som reds ganska dåligt. Reservchampion blev en mycket rörlig och välvisad Ayala-hingst. Han var samma typ och storlek som Fuego och rörde sej i naturlig uppförsbacke med en härlig bogfrihet. Härligt! Tror många velat se denna häst som vinnare.

Segraren. Lite kortare stigläder kanske?

  Armas Tarugo   Tarugo igen   Mycket välvisat vackert sto som gjorde ridprov

Manuel gillade ridproven!

        

I övrig bjöd fredagen på en hel del shopping och avslutades på en restaurang i närheten av vårt hotell. Det blev en lång dag för oss Barcelonaresenärer och vi stupade i säng lite väl sent.

Vi hälsade på hos Stuteri Ayala och bjöds genast in i montern på tapas och vin. Helt ok! Bokade in oss på ett stuteribesök på måndagen efter SICAB.

    Hingstarna står mitt i all röran och det är fritt fram att promenera omkring bland boxarna. Inte riktigt som i Sverige!   Tapas och vin måste dugga tätt som småregn!   Shopping!

Manuel passade på att prova en sadel.

  

 
 
Irene Andersen

Irene Andersen

2 december 2010 10:42

åh, så heldige dere er som fikk reist til SICAB =)) Håper dere hadde en fantastisk tur! =))

http://www.prehorse.info/breeders/263

Sara

2 december 2010 10:53

Det hade vi! Du måste oxå åka Irene!

 
Tina

Tina

2 december 2010 11:05

Kunde Manuel inte varit en snygg spanjor istället!? Perfekt stalladräng:)

Trevliga bilder.

Kram på dig

http://www.lightningpre.se

Sara

2 december 2010 11:13

Jo det hade ju varit bra! Nu var han en trevlig kille från Norrland i stället!
Kram!

 
Cina

Cina

2 december 2010 14:41

Så härligt ni har haft de, jag håller med om ridningen jag satt ju hemma och tittade och oj! vad en del rider så man blir mörk rädd.. Jag såg er, ni satt till vänster om kameran:)) lite kul att se kändisar på sicab tv.. kramisar Cina

http://stuteriornaholmpre.zoomin.se

 
Renee

Renee

2 december 2010 18:55

Jag hade det mycket bättre i stallet...i minus grader...i halv storm...japp mycket bättre. Är inte alls avundsjuk. Inte det minsta. ;)

Jag funderar för övrigt starkt på att gömma undan Trassel och Tempo. Helt överförtjust i dom två!

http://www.remont.se

 
Linda

Linda

3 december 2010 10:48

Ska bli roligt att följa vår resa på din blogg. Saknar ju Manuel lite :-)
Vill passa på att tackka alla tjejerna som var med för en mycket trevlig vecka!!
Kram på er!

http://jabeque.zoomin.se

 
Kim Paulin

Kim Paulin

5 december 2010 12:14

Jättekul, vad bra skrivet! Tack alla som var med för en fantastisk resa!!! Det skall bli också bli spännande att få följa Manuels äventyr...
Kram på er allihop!

http://www.conquistador.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards