Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2010

Av Sara - 7 oktober 2010 20:04

Ja idag blåser det ju inte. Det vräker ner regn istället... Alla pojkarna fick komma ut några timmar på förmiddagen men sedan ville de in! Speciellt Trazzel som inte är något jätte-fan av hagvistelse överhuvudtaget. Några timmar sedan är han nöjd. Och i regn? Fy fanken!

När vi var klara med stallet åkte jag & Camilla och handlade lite och tog sedan lunch i köket med bakelse till efterrätt. Men kaminen tänd och regnet utanför kändes det otroligt mysigt! Vi pysslade lite mer med hästarna och sedan blev det faktiskt en film! Mitt på eftermiddagen en vardag! Helmysigt! Camilla skulle stanna för att hjälpa mej att köra pojkarna till Lönnstorp på kvällen. Trazzel har bara åkt vanlig trailer en gång innan till och från Danmark, och det tyckte han inte var så trevligt. Var mycket ovillig att gå på både här och där. Med tanke på det så lastränade jag faktiskt (!) i tisdags och till slut gick han ut och in i trailern helt lugnt upp och ner flera gånger. Men man vet ju ändå aldrig. Men givetvis så gick min fina, fina häst RAKT in i trailern! Jaha, nu kan vi detta! Sedan gjorde Galope samma sak och så gav vi oss iväg. Den korta färden på ca 30 min gick fint och när vi kom fram var Lina precis på plats. Vi lastade först ut Trazzel och sedan Galope. De sa inte ett pip utan gick rakt in i sina boxar och käkade hö. Lina var mäkta imponerad av dem båda. Hon undrade stillsamt hur hon skulle ta sej upp på Galope och sneglade på sin lilla pall. - den där räcker knappast...

Efter att vi skrivit papper och jag förmanat och förklarat precis allt, precis som en morsa som lämnar ungarna på kollo, så fick vi slita oss därifrån. Snyft. Jag kommer att sakna dem såå, samtidigt som det ska bli otroligt roligt att se dem bli ridhästar! Och snart själv komma upp på dem! Jag lääängtar!

Denna tiden är förbi! Nu börjar allvaret!

    

Av Sara - 6 oktober 2010 19:54

Herregud VAD DET BLÅSER! Och när en Skåning tycker att det blåser, DÅ BLÅSER DET! Fy fan vad jobbigt! Egentligen är vädret inte alls tokigt, men  den förbaskade vinden förstör ALLT! Det ENDA bra är att det är torrt...Idag har hovis varit här och avverkat (fyndigt va!) de sista hästarna för denna omgången. Nu är alla nyskodda och fina.

Något riktigt skoj som jag inte skrivit om ännu är RIDHUS. Nu är planerna så långt framskridna att byggfirma är bokad och offerter granskade. Byggmannen Uno, min nya favorit, har även varit här och mätt och stegat och kollat läget. Det kändes helt fantstiskt att få peka och säga här ska det ligga, och här vill jag ha porten och här vill jag ha fönster och här och där osv... Om vi har lite flyt är det klart till jul! HURRAHURRAHURRAHURRAHURRAHURRA       


I morgon ska jag lämna Galope & Trazzel på Lönnstorp och deras nya liv ska börja. Nu ska det bli ridhästar av killarna! Mycket spännande och lite hemskt att vara utan dem. Men jag vet ju att Lina tar hand om dem otroligt väl och jag får väl åka och hälsa på dem ofta. I dagarna lastas oxå två nya unghingstar i Spanien och beger sej norrut. De kommer fram lagom till att vi åker på semester så jag får vänta ytterligare en vecka på att se dem. Men det får jag väl oxå klara. Mycket på gång alltså nu men det gillar ju jag. En välbehövlig semester och sedan hem och ta nya tag. Hur hemsk kan en vinter bli när man har ett RIDHUS? Inga problem!

Här är Merlin, hispanoarab e. Tendencioso IV. Stolt uppfödare är Ann Rosdahl i Arboga. Hur snygg är han!

    

Av Sara - 4 oktober 2010 20:08

Vaknade med tandvärk i morse. Jag måste skaffa en bettskena. Sexigt! Inte precis, men det börjar bli besvärligt med spräckta tänder på löpande band... Fick alltså åka till stan efter fodring och utsläpp. Fick en provisorisk lagning som ska funka nu när vi ska på vår efterlängtade semester på lördag. Sedan ska denna tanden ut! Gick loss på pocketböcker innan jag åkte hem igen. Nu är resväskan laddad med massvis med tidningar och böcker! Jag ska sova, äta bada och läsa. VILO-SEMESTER!!! Gud vad skönt det ska bli... Här ska vi bo!

  

Idag har jag varit med Kim på Djursjukhuset och besiktigat Llamativo. Han var hur frisk som helst och har numera en glad ägarinna i Ö-vik. Norrlänning blir Llamativo alltså! Grattis Eva! Han ska dock stanna kvar hos Kim i vinter och så ska Lina rida in honom till våren innan han flyttar norrut. Det blir länge att vänta på sin nya fina häst för Eva, men den som väntar på något gott...

Llamativo XVIII

  

Fick igår ett mail från glada Malin & Jerez i Karlskoga.


Hej Sara & Mats!

 

Nu har en vecka gått sedan Jerez gick och blev värmlänning J

Här har saker långsamt men säkert rättat in sig i vardagsbestyren igen, även om livet inte riktigt är sig likt efter att spanjoren med stort S klivit av lastbilen. Efter en start som förvånade oss alla, där han istället för att göra som vi trodde att han skulle göra, dvs ramla ur lastbilen, fladdra runt och verka påverkad av sista dygnets nya upplevelser, så stiger han av lastbilen som en gammal gentleman som återvänder från en resa han gjort 100 gånger tidigare, promenerar in i stallet, tar sin nya box i besittning och finner till vår stora förvåning genast höet välsmakande och vattnet drickbart. Hitintills har han åtagit sig varje ny uppgift med samma behärskade lugn (om man bortser från den lilla utflykten genom staket, men där skyller vi på totalt hjärnsläpp och en släng med kvarvarande hingsthormoner), och verkar finna sig i det vi ber honom om.

Veckan har ägnats åt borstning, vilket inte verkar bry honom det minsta. Det spelar ingen roll om vi är under magen, på insidan av bakbenen eller uppe mellan öronen, det är alltid lika trevligt. Vi har förflyttat oss från borstning i boxen, till att stå uppställd på borstplatsen. Vi har övat lyft och kratsning av hovarna. Fram går problemfritt, och efter viss diskussion så lyfter han nu snällt och med bara ett uns misstänksamhet på båda bakhovarna och låter mig lägga upp dom på knäet så jag kan kratsa ordentligt.

Vi har promenerat på ridbanan och övat start och stopp, där han snällt stannat med huvudet i höjd med min axel och gått i alla möjliga kringelkrokar som vi kan komma på. Vi har gått över hinderbom på marken, vilket inte ägnades någon större uppmärksamhet, men han lyfte duktigt på fötterna. Han står snällt still när jag öppnar boxdörren eller stängselgrinden till hagen, går snällt in och står stilla tills vi säger varsågod att gå. Han är en dröm att släppa ut och ta in från hagen. Får idel beröm av stallägaren och hennes 85 åriga pappa som sköter utsläpp vissa mornar, han har svårt att tro att hästen är ny och så ung, eftersom han uppför sig så exemplariskt!

Han älskar äpplen, men rynkar på näsan åt båda morötter och hårt bröd J

Nu går vi in i vecka två, och det ska bli spännande att se vad vi ska hitta på denna vecka! Skickar med lite bilder.

På återseende J

 

Kramar Malin & Jerez

      

Av Sara - 3 oktober 2010 20:43

Vilken helg! Jag grät... När jag såg Juan & Fuegos ritt i går så rann tårarna. Jag är hopplös med sånt. Bölar alltid när det är vackert och fint och speciellt när det är djur inbalndat. Det kan vara  allt fårn Lassie till VM i dressyr. Men vackert var det. Åh fantastiskt vilken insats som gjorts för PRE-hästen i hela världen. Hatten av för Don Miguel Angel Cardenas som hittade denna fantastiska häst och parade ihop honom med Juan Muñoz Diaz! Jag är såå glad!

Här är det numera världskända ekipaget, hemma på Cardenas stuteri. Nu är jag ännu mer stolt att ha mött både häst och ryttare. Inte bara är Juan en otroligt skicklig ryttare, han är dessutom ödmjuk och väldigt trevlig!

Jag vill även passa på att gratulera vår kära vän Enrique de Benito. Uppfödare och otroligt duktig på PRE. Vi lärde känna Enrique vid vårt första besök i Spanien för snart 10 år sedan. Enrique har drivit sin fars stuteri ungefär lika länge och har målmedvetet avlat fram funktionella, rastypiska dressyrhästar. Nu börjar all möda betala sej. Hans två 5-åringar Nubio & Abanico CLXV har tävlat i sommar mycket framgångsrikt. De är nu rankade som Spaniens 6:e respektive 8:e bästa 5-åringar och kommer båda att tävla i finalen för 5-åriga unghästar på SICAB! Jag hoppas innerligt att dessa finaler går någon av de dagar då vi befinner oss där... Jag såg båda hästarna i våras och fick även äran att rida dem. Det var två mycket kraftfulla hingstar med storlek, typ och gång. Felicitaciones Enrique!!!

Nubio

      

Abanico CLXV

    

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards