Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under oktober 2010

Av Sara - 18 oktober 2010 20:59

I morse var det kallt som f-n och som vanligt, blåsigt. Kl 8 var mina nya praktisar på plats. Ida & Kajsa var två pigga och glada tjejer som båda hade talförmågan och dessutom egna hästar båda två. Det bådar gott! Efter fodring utsläpp och presentation av alla hästarna satte jag dem i arbete med mockning medan jag lagade några staket. Teddy fick komma ut i en större gräshage och herregud vad han sprang, hoppad, bockade och showade för praktisarna! Lyckades med konsstycket att trampa av sej båda framskorna! Suck...

Kl 11 skulle jag vara hos tandläkaren, igen, och nu dra ut en tandjävel som varit till besvär en längre tid. Detta är sista åtgärden efter en omfattande munrenovering som varat hela detta året. Sen är jag KLAR! Nåja, i december är det dags för vanlig undersökning igen. Men är jag ok då så behöver jag kanske inte gå till tandis på ett helt år. Hurra vad rik jag ska bli! (tanden åkte ut hysat enkelt och jag överlevde utanproblem)

När jag kom hem igen åt jag lunch bestående av soppa, som ej behövde tuggas, och sedan åkta jag och vovvarna till Lönnstorp. Det var äntligen dags att träffa Trazzel & Galope igen. Som jag saknat dem! De hade nog saknat mej lite oxå men såg ytterst välmående ut! När jag kom fram var Lina i full gång med Trazzel som just gjort sina övningar på longerlinan och nu skulle kolla runt lite i ridhuset. Lina hade även en liten plan om att eventuellt sitta upp på honom för första gången. Hu vad jag blev nervös! Jag stod på helspänn i ett hörn när de promenixade runt lite och gjorde lydnadsövningar. Sedan var det pallen, klappa runt om, hoppa lite, rycka i stigläder, hänga lite och ta da! SITTA UPP! Trazzel rörde icke ett öra utan stod helt avspänt men koncentrerat stilla. DUKTIGA TRAZZEL & LINA!!! '

  

  

Efter avslutat pass fick Trazzel komma in i sin box och äta ett berg av hö. Sedan var det Galopes tur. Samma procedur med honom med lydnadsövningar i linan och sedan in i ridhuset. De är så olika och ändå lika fantastiska båda pojkarna. Trazzel är som en yster gummiboll som hela tiden rör sej överallt och är otroligt snabb i reaktionerna. Galope är mera taktmässig och pampig med mera eftertänksamhet. Åhh vad jag längtar tills jag ska ride dem!!!

Även Galope tog pall-uppsittnings-övning med ett stort lugn. Han passade även på att gå några steg och gjorde mej gensomsvett på 1 sekund eftersom Lina satt i sadeln med bara longerlinan i handen. Inga tyglar. Jösses!

    

  

  

Av Sara - 17 oktober 2010 20:49

Åh så härligt att vara hemma igen! Som alla vet, borta fantastiskt, men hemma är ändå bäst...Kl 3 i natt låg vi äntligen i vår egen säng igen. Efter en kort natts sömn var jag uppe kl 8 och for ut i stallet. Där stod de! Både de gamla och de nya pojkarna! Så fiiina! De såg så lugna och belåtna ut! Efter frukost så fick nykomlingarna komma ut i en av våra beteshagar. Såå skönt att få springa och busa tillsammans! Malin har haft dem på ridbanan tills nu eftersom där är rejält staket. Oftast är ju de importerade hästarna inte vana vid eltråd så man får vakta dem noga tills det förstått hur ett sådant staket fungerar!

Davizin & Altanero     

Efter frukost begav jag mej ut och pratade med alla djuren i lugn och ro. Katterna, hönsen och förstås, alla hästarna. Stona har det underbart på lösdriften nu när det varit så soligt och torrt. Innan vi åkte strödde jag upp ligghallen med massvis med halm och ofta ser man dem ligga och gosa. Båda gamla och unga! Ser så mysigt ut! Körde ut hö till dem och även i pojkarnas stall behövdes det mera hö.

På eftermiddagen åkte jag till Hörby och Linda för att hämta Knight. Han blev överlycklig att se sin matte igen. Och lyckan var ju ömsesidig!

Tillbaka hemma igen tog jag alla fyra hundarna på en härlig promenad i det otroligt vackra hästvädret! Känns konstigt att man vid samma tid dagen innan simmade i Medelhavet!

I morgon är det vardag igen och jag får två nya praktisar som ska göra fyra veckor här. Det är perfekt för vi har massvis att göra innan vintern kommer!

Xant & Tempo

Nordblicks Knight

 

Tempo   

  

Av Sara - 16 oktober 2010 10:38

Sista dagen i värmen. Vi njuter in i det sista av vattnet och solen. I morgon är man tillbaka hos hästarna igen. Ska bli härligt att se dem igen!

 
Av Sara - 14 oktober 2010 09:11

 Igår hade vi planerat att hänga på stranden hela dagen. Tyvärr så var det mulet men otroligt varmt! Det var en märklig upplevelse. Ingen sol och vinden, som normalt svalkar, var så otroligt varm att det kändes som om någon blåste på en med en hårfön! Trots kraftig blåst och ingen sol så satt man rakt upp och ner och svettades rejält! Mycket skumt... Det blev många dopp i havet med ca 30 min mellanrum. Vattnet är helt ljuvligt och det blir djupt direkt! Tre meter ut så bottnar man inte. det gillar jag, då kan man inte fega! Jag var mycket ihärdig och hävdade bestämt att det skulle spricka upp vilken sekund som helst, men när klockan var en god bit efter lunch och ingen sol syntes, så fick jag ge med mej. Vi traskade i stället upp i byn och intog lunch på en kinarestaurang (! Sedan tillbringade jag eftermiddagen på rummet och tittade på Avatar. Mats hängde i strandbaren med sin bok och emellanåt såg jag honom på en simtur med.

Idag har de dock lovat strålande sol och mycket varmt så vi gör ett nytt försök. Vi har bokat bil till imorgon då vi ska bege oss till Knossos. Det ska bli mycket spännande att se lite mer av ön.

Av Sara - 13 oktober 2010 08:55

 Det gick inte att vara utan häst i en hel vecka. Så igår var  jag tvungen att inhandla detta vackra grekiska konstverk! En iberisk häst i någon slags bronsgrejsimojs. Mycket fin och nu känns det bättre.

Igår vaknade vi till en klarblå himmel och efter fukost släntrade vi ner våra 50 m från rummet till beachen. Efter några timmar började det att mulna och Mats blev genast rastlös. Efter viss övertalning så fick han mej dock att överge solstolen och vi tog bussen till Chania. Vid första anblicken var det en skitig och skräpig stad men halvfärsiga och förfallna hus om vart annat. Men vi tog en titt på stadskartan och promenerade sedan mot den gamla delen av staden. det var en förtrollning! Sååå vackert! Gamla fina gränder och vinklar och vrår överallt. Här och där i väggarna fanns en vattenkran där någon placerat en liten två och en liten blomma. Otroligt pitoreskt och vackert! Bäst som vi gick i dessa smala gränder befann vi oss helt oförberett i den gamla hamnen. den tog andan ur oss! det var som i en gammal film! Vi var tvugna att tillbringa ett par timmar med att sitta på en bar och bara blicka ut över vattnet och se på allt folk som vandrade förbi. Jag passade på att mata en söt (glosögd!) hund med kyckling som jag fick över vid lunchen och lämpligt nog tagit med i en servett! Här finns många hundar och ketter men alla verkar ha en ägare och det står skålar med vatten och katt/hundmat i varje gathörn! Det gör mej glad! Chania höjde statusen på Kreta!

Chanias gamla hamn

  

Hemma har de nya småkillarna tagit sin ankomst till Sverige med ro! Jag kan knappt bärga mej till vi får träffa dem!


Av Sara - 12 oktober 2010 09:00

 Som väl är kan man shoppa även här på Kreta. Jag inhandlade igår en länge eftersökt "kappsäck". Jag ville ha en rejäl läderväska att ha som weekendbag eller handbagage när man ska iväg på småresor. Denna är handgjord av kalvskinn och jag köpte den av ett litet familjeföretag. Den har familjens stämpel på som inte går att läsa för det är mystiska grekisa bokstäver... Men den är otroligt fin och jag är väldigt nöjd med mitt inköp!

Idag är är det helt blå himmel och de har lovat över 30 grader vilket redan känns. Vi planerar att tillbringa hela dagen på stranden och i kväll ska vi ta den lokala bussen till Chania stad för att shoppa lite mer, strosa i gränderna och inta kvällsmaten. Hotellets läckra kvällsbuffé (för den är verkligen helt fantastisk) serveras tyvvär i källarplan med en lätt bunkerkänsla. Det är väl en tanke med det. Annars hade man suttit kvar där hela kvällen och ätit och ätit och ätit. Nu äter man precis det man orkar och sedan vill man gå. Maten är fantastisk men miljön ganska högljudd och som sagt, bunkerkänsla.

Idag kommer våra nya grabbar att anlända! Jag väntar på samtal från Knutte (chauffören) de har kört två killar från Spanien och skulle lasta om i Malmö för att sedan ta var sin sida av landet upp. Enligt Knutte så har jag en stor ståtlig unghingst och en glosögd, fet liten jävel på lastbilen. Båda ska tydligen vara mycket snälla och välhanterade. Jag längtar hem liiite, men jag ska försöka njuta här hela veckan först. Hej hopp!

Av Sara - 11 oktober 2010 08:30

 Så här ser det ut från vår balckong. Liite längre från havet än jag hade hoppats, men det får väl duga. Nu är jag fullproppad med frukost. Känns som om jag ätit sedan vi kom hit! Maten är helt otroligt fräsch och god på vårt lyxiga hotel. Igår promenerade vi genom hela byn och upp på ett berg (ja kulle kanske snarare) där vi tog lunch hos en gammal tant. Fantastisk utsikt och återigen, underbar mat. Igår kom det några regnstänk och var lite molningt. På eftermiddagen sprack det upp en stund och vi slängde oss genast ner på stranden ett par timmar innan det blev molning igen. Jag fegade havsbadet, men Mats tog en simtur. Vattnet är lite kallt, säkert bara 25-26 grader... Idag ska jag bada!

Inte sett en enda häst här men man kunde visst rida på stranden någonstans. Får se om jag kan avstå eller om jag måste ha en hästdos.

Från Spanien är lastbilen nu på väg med våra nya unghingstar. Ska bli mycket spännande att se dem när vi kommer hem. Malin som passar hästarna hemma ska ta emot och installera dem.

Nej, nu kallar solstolen!

ps, jag är inte så här morgon pigg! Vi är en timme före er!

Av Sara - 9 oktober 2010 01:57

Så ja, nu är det aldeles snart dax! Har avverkat ett nattpass på djursjukhuset och ska snart åka hem och lägga mej. Det blir några timmars sömn innan det är dags att ge sej iväg till Kastrup och ta flyget söderut. Väskan är packad, hundarna och hästarna fixade och de övriga djuren finns instruktioner för. Jag kan alltså inte svara på mail på en vecka, men jag finns säkert på Facebook och här på bloggen   Så här soligt hoppas jag att vi får! Jag ska sända er varma hälsningar från Kreta! Hasta luego!

Trazzel & Galope i oktober 2009    

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards