Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under september 2010

Av Sara - 16 september 2010 22:10

Ja herregud vad det ska roddas när man ska iväg båda två över en helg! Hundar ska utplaceras, hästvakter ordnas, mat inhandlas åt hästvakter, sängar bäddas, väskor packs, kläder tvättas, hästar badas, listor och lappar skrivas, kameror laddas osv, osv...

Nu har jag precis suttit och skrivit en mindre roman med komihåg och bra att tänka på till Astrid, som ska bo här med sin pojkvänn. Hon har tidigare praktiserat här och är en jätteduktig tjej! Tempo & Täppas stannar hemma och hjälper henne!

Idag har jag haft besök av en fotograf och en skribent. De var här nästan hela dagen och det var jättetrevlig. Fotografen är otroligt duktig och det blev sååå fina bilder. Det kommer smakprov senare! Det gjorde dock att jag höll på till nu med att fixa iordning inför helgen. Är inte helt klar, men har iallafall varit i Klippan och hämtat lastbilen så det sparade jag 1,5 timme på imorgon. Så då återstår bara att bada Galope och lasta in allt i bilen. Det ska vi nog klara av på förmiddagen. Satsar på att komma iväg vid lunch och det känns som om det ska gå. Nu ska jag försöka sova lite först bara!

Teddy & jag på Strömsholm för ett år sedan!

    

Av Sara - 15 september 2010 19:09

Nu är det snart dags att ge sej av mot Strömsholm igen. Tror det är femte gången nu jag gör den resan. Har kört med B-kortslastbil varje gång och det blir så denna gången med. Tidigare har jag tre gånger kört till Stockholm och ibland längre, med bil och släp. Men fyy vad det är jobbigt för hästen, otroligt tidsödande och fruktansvärt tråkigt, så det har jag lovat mej själv och hästarna. Det gör vi ALDRIG mera!

Linda, Kim och jag styr kostan norrut vid lunchtid på fredag. Delfinus och Galope är vår dyrbara last. Så denna veckan skriver jag kom-ihåg-listor och tvättar, packar och förbereder. Idag tog jag ett sista träningspass med Galope. Han är verkligen duktig, men tyvärr så växer han nu igen så han kunde varit både rundare och mera rörlig... Nåväl, bara han uppför sej så får jag vara nöjd, men är man tävlingsmänniska så är man. Nu fick han ju så fin bedömning i Danmark så han har ju gjort ett bra reslutat iallafall! Vore väääldigt skoj med ett till förstås.

Idag såg vu ut så här när vi latjade på ridbanan.

              

Av Sara - 13 september 2010 20:03

Här är ett inlägg till Camilla som längtar efter sin Zacke. Han ska åka till henne om ca 3 veckor och jag gissar att hon räknar dagarna. Tog lite foton när han var på G i hagen. Fina fina Zancado!

                   

Idag har varit en produktiv dag i övrigt. Jag har ridit ut en härlig runda på Teddan. Vi har mockat ur de små rasthagarna och rensat ogräs runt om. Sedan fick jag fart och rensade mera ogräs runt stallet, på gården och vis huset. Faktiskt är halva gården rensad! Skönt! Gick en härlig promenad med vovvarna.  Sedan kände jag mej så energisk så jag gick in och städade kylskåpet! Slängde massvis med gamla äckliga sylter, flaskor med okänt innehåll mm. Skurade hyllplan och lådor och det blev så fint!!! Sedan lagade jag middag med bulgur, korv och blomkål. Mums!

Jag har inte sett hönan med kycklingarna på några dagar och var lite rädd att Knight ätit upp dem, men i morse kom de spatserande över gårdplanen allihop så jag passade på att fodra dem med deras favoritmat ost och bröd!

Även Rödluvans ungar har varit som uppslukade av jorden, men idag kom de fram och då fick de kyckling i currysås. Hoppas de håller sej inom synhåll nu!

    

Xant, Tempo & Täppas

     

Av Sara - 12 september 2010 15:51

Detta är Linda Malmborgs föl e. Tendencioso IV u. Jazzmina (hbl). Han är född i maj och börjar bli stora killen nu!


Av Sara - 11 september 2010 18:12

Ja, nu har vi ju sålt så många hästar så det var dags att fylla på! Försöker alltid ha koll på den spanska marknaden (och den svenska oxå förstås) och nu har jag precis hittat en drömhäst åt en kund. Hennes önskan var att föda upp svarta PRE-hästar så jag har letat svarta ston ett tag. Hittade till slut ett mycket bra svart sto med utmärkt stam. Att hon dessutom har ett svart hingstföl med lika intressant stam vid sin sida gjorde ju inte saken sämre.

Själva har vi köpt en ny unghingst (ja, jag är galen). Men han var bara sååå fin och jag kunde inte motstå Altanero. De kommer alla tre till Sverige inom kort och är nu besiktigade och klara för avresa. Vi väntar otåligt på våra nya hästar, jag & Susanne!

Altanero 6 månader

Altanero 14 månader (han är 15 månader nu)

Svart sto med föl, grattis Susanne!     

  

Av Sara - 10 september 2010 20:27

Idag har Kairo flyttat till sin nya ägarinna Ann Junbäck i Genarp. Han gick rakt upp i transporten och stod som ett ljus hela vägen trots att det bara är andra gången han åker! Sedan klev han av trailern och klev in i sin nya box, bredvid sin nya kompis Åskan. Efter en mycket kort och odramatisk hälsningsprocedur var det dags att äta hö och sedan var allt klart! Kairo såg ut som det var en självklarhet att han skulle bo här och var bara stencool. Vilken kille!

Jag som kännt Ann i snart två år och följt hennes frustration över att önska sej rätt häst har nog aldrig sett henne så glad. Hon verkade lycklig över sin nya bästa vän. Och jag är säker på att han kommer uppfylla hennes förväntaningar. Kairo är omöjlig att inte älska! Lycka till Ann & Kairo!!!

Kairo & Åskan

    

I övrigt har det varit en trevlig dag där jag har ridit och städat. Passade på att elda upp massvis med skräp som samlats hela sommaren. Eftersom det varit så himla torrt har jag inte vågat tända brasan, men inatt har det regnat och det blev ett fint september-bål!  Red ut med Teddy och hade med mej båda Santo (Mats schäfer) och Knight (min fina vakthund). De två funkar bra ihop och Knight kan få koppla av en liten stund och leka. Man får dock se till att rida där man inte riskerar att träffa på folk. Knight äääälskar sin matte, men andra människor kan han vara utan. Idag fick Camilla en rejäl utskällning när hon sopade utanför hans box (har honom instängd när vi har folk på gården). Han börjar bli hemmastadd här nu och har koll på vem som är matte och husse och vem som inte hör till familjen. Jag är så otroligt glad över denna hunden och har sällan känt mej så beskyddad. Lika mjuk och gosig som han är med mej, lika vansinnigt farlig kan han vara när han anar ett hot. Underbart! Min knekt!

  

Av Sara - 8 september 2010 15:54

Idag har veterinär Ann Gånheim varit här och chippat och DNA-typat våra föl för inskrivning i SPanska stamboken. Alla papper var iordning och alla nummer stämde så nu kommer väl passen från Spanien om sisådär 6 månader... Passade på att klippa fölen och alla stona när de var inne. Varenda gång blir man lika glatt överraskad över hur vackra de är när de är nyklippta!

Jerez har varit på djursjukhuset och blirvit kastrerad och som vanligt tar han allting med ro. Transport, övernattning på sjukan, stå i box i hingststallet, stå i rasthage osv. Vilken cool kille! I slutet av september flyttar han till sin nya ägarinna Malin, i Karlskoga. Han ska åka lastbil dit och det känns skönt.

Först Jerez i rasthagen

      

Nyklippta ston & föl

                               

Av Sara - 5 september 2010 21:12

Så var denna clinic avslutad. En härligt helg med underbart väder och trevliga kursdeltagare både till häst och fots. Som vanligt gick alla hästarna betydligt bättre dag 2. Då kan man ju tänka att vad duktiga alla hästarna blivit, men snarare är nog att alla ryttare sovit på saken. Fått tänka över råd, kritik och beröm de fått på lördagen och sedan börjar de rida mera medvetet på söndagen. Som vanligt mantrar jag samma saker om och om igen.

  •  Medvetna hjälper, ge hästen tid att reagera på dem
  • Ge hästen ro när det är rätt
  • Arbeta med hästen, inte emot
  • Böj och flytta
  • Stadigt, stadigt, stadigt!
  • Mjuka och konsekventa händer
  • Titta vart du ska, planera din väg, rid din väg
  • NOGA!

Det är härligt att både se och känna att "my way"  funkar på alla typer av hästar. Stora som små och gamla som unga. Mycket tillfredsställande! Idag såg vi allt från en nyss inriden 3-årig hingst till en 8-årig valack som mest hoppat. Jag kan stolt säga att samtliga hästar jobbade avspänt och fint idag. Taktmässiga, spänstiga och glada! Alla kan vara med på mina kurser! Varmt välkomna nästa gång!

Lina & Nestor, riden i 3 månader     

Malin & Major

    Anna-Katarina & Remington 8-årig hopphäst    

Monica & Zorro 4 åring inriden i våras      

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards