Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under augusti 2010

Av Sara - 4 augusti 2010 08:07

Ja betäckningssäsongen är inne på sin slutspurt och det är hektiska dagar. Denna och nästa vecka sedan är det över för i år. Lika roligt som det är att dra igång i april, lika skönt är det att avsluta i augusti... Vi fick ju två nya ston och har ett par-tre eftersläntare som fortfarande krånglar och som nu har sin sista chans. Alla våra pojkar har skött sej bra och har en mycket tillfredställande dräktighetsstatistik. Trazzel är i topp i år med flest ston. I fredags hade han ett dräktigt sto till och i övermorgon ska ett PRE-sto till dräktighetsundersökas.  Teddy inväntar tre svar på dräktigheter och Galope en.

Kunden som var här och tittade på Jerez i lördags lät meddela att hon gärna vill köpa honom! Så nu är besiktning bokad om två veckor för både Kairoso & Jerez. Zackes besiktning blev framflyttad till måndag så vi vet fortfarande inte utgången för honom...

Om två veckor åker jag till Spanien för att hälsa på min bror, sola och bada och äta god mat. Ska förmodligen se på lite hästar oxå. Svårt att låta bli. Men innan dess är det mycket som ska klaras av och inte minst Championatet i Danmark nästa helg. Ska bli mycket spännande och man ser fram emot det hela med skräckblandad förtjusning!

Nu blir det ut i stallet för en ny dag med nya tag. Camilla är tappert här allt som oftast och hjälper mej. En ovärderlig hjälp!

Teddy & jag för ett år sedan!

    

Av Sara - 1 augusti 2010 16:28

Efter morgon rutinerna och en lugn frukost gjorde jag iordning Hero för avfärd. Vi kom iväg vid 11-tiden och tog färjan Helsingborg-Helsingör. Hero var så duktig och stod snällt hela resan!    (20 minuters båtfärd, för er som inte är Helsingborgare). Väl i Danmark var det vara två mil till hans nya hem på en superfin anläggning utanför Fredensborg. Där var hela stallet samlat och inväntade hans ankomst! det var pompa och ståt och videokameror i högsta hugg! Hero var verkligen kungen på en gång! Fattades bara röda mattan utrullad! Han installerades i sin nya box och fick sin nya kompis som boxgranne. En lugn skimmelvalack som han genast fattade tycke för. De ska dela hage oxå och det verkade lovande! Hero är ju en väldigt snäll och sällskaplig herre! När Hero väl var på plats bjöds det på champange (riktig!), jorgubbar och kakor utanför stallet. Verkligen mysigt! Det kändes oerhört bra att lämna honom där, även om jag var tvungen att gråta en skvätt oxå. Marianne är överlycklig åt sin nya häst och alla verkade duktiga och noggranna hästmänniskor. Lycka till Marianne & Hero!

Framför sitt nya hem

 

I sin nya box

    

Fest utanför stallet till Heros ära!

    

Ett vackert ridhus, förstås, och hagarna

     

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards