Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under augusti 2010

Av Sara - 14 augusti 2010 23:14

RAZONADO-MAC:

JOVEN CAMPEÓN DE LA RAZA (UNGHINGSTCHAMPION) 102,0 poäng! utställningens högsta poäng!!!

jOVEN MEJORES MOVIMIENTOS (BÄSTA RÖRELSER 1-3 ÅR)


GALOPE-P

JOVEN SUBCAMPEÓN DE LA RAZA (RESERV UNGHINGSTCHAMPION) 94,75 poäng


               

                            

            

     

Av Sara - 12 augusti 2010 21:28

Nu packas det och smörjs läder, oljas hovar och stryks skjortor. För imorgon bär det av till Danmark med Galope & Trazzel. Jag är äckligt nervös och förväntansfull. Varje år undrar jag varför jag utsätter mej för detta. Men det är ju kul. Eller?

Har äntligen fått igång Malibu igen och red honom både igår och idag. Han var lite osäker igår, men idag var han nästan som vanligt igen. Fina lilla Mallan! Tränade med både Galope & Trazzel på linan. De sköter sej perfekt här hemma! Men det är inte nödvändigtvis samma sak som att de gör det i Danmark...

Håll tummarna för grabbarna!  


Trazzel & jag på Strömsholm förra året. Vilken bebis han var!


  


Av Sara - 11 augusti 2010 22:26

Fick ett nytt glädjande mail häromdagen som jag vill dela med mej av!

  

Hej!
Tänkte att det var dags att ge er en liten uppdatering om hur det går med lilla Fausto. Det var länge sedan vi sågs nu.
Vi trivs fortfarande väldigt bra med vår roliga lilla häst :)
Eftersom jag är en sån där som inte kan bestämma mig för en diciplin så tränar jag både hoppning och dressyr med Fausto. Vi var även på fälttävlanskurs för några veckor sedan med mycket beröm från tränaren Anne Persson som tyckte det var en trevlig och positiv häst som skulle kunna utbildas vidare i alla dicipliner. Kan även tillägga att han blev helt ÖVERLYCKLIG när vi hoppade terränghinder! Vi fick hoppa motsvarande en debutantbana dvs 90 cm. Kan säga att det såg ganska högt ut när man red an mot det första gången! :O Men det gick som en dans och var hur kul som helst.
Igår var vi på träningstävling i hoppning och han hoppade såklart felfritt :) Jag skickar med några bilder också så att du kan se hur han ser ut nu. Vi tycker att han har blivit mycket maffigare, på ett mycket bra sätt. Nästan alltid när jag är ute med honom är det någon som kommer fram och säger vilken fin häst jag har. Vi är så glada att vi hittade honom på Pepino PRE!
MVH My
Mamma hälsar så gott! Hon följer din blogg slaviskt.

    

Av Sara - 10 augusti 2010 21:49

Var uppe med tuppen och släppte ut alla pojkarna i det fina vädret. Började jobba hos Cecilia kl 8 så det blev frukost i bilen. Idag hade vi tre små hundar som skulle renoveras i munnen (ta bort tandsten alltså). Allt gick bra och de gick alla hem med vackra vita leenden! Precis när vi var klara kom ett par med en dålig labradortik. Det visade sej sabbt att hon hade pyometra (livmoderinflammarion) som kräver en akut operation. Eftersom jag var kvar så bestämde vi oss för att genast operera henne. Det gick bra men jag blev lite sen så det fick bli lunch i bilen på vägen hem. Hann precis in på gården och tog in Galope så han fick kissa och dricka. Sedan var Pierre på plats för att ge honom nya dojor. Han måste ju vara fin till helgen när det är utställning i Danmark!

Mockade och tog in alla grabbarna som även blev ryktade och fick hö. Sedan lastades vovvarna i bilen och vi styrde kosan mot Lund. Eller strax utanför Lund för att hälsa på en kär vänn som jag inte sett på länge. Charlotte och jag hade en väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Hon och hennes Magnus har köpt en vackert belägen gård precis utanför Lund. 5 ha hagar och ett mysigt stall med många boxar. Det behövdes lite pyssel men verkligen en trevlig plats! Charlotte har ett trädgårdsföretag "Charlottes gardening" så hon ska nog snabbt sätta sin prägel på gården! Var hemma vid åtta-tiden ikväll och tränade då en runda med Trazzel på banan. Kvällsfodrade och kollade till alla beteshästarna med vatten och någa fick lite hö. Ett sto står på hippotrim och så ska sådant skötas.

Nu är magen full med mat och min senaste grej, tv-serien "Six feet under" på dvd. Snart blir det sängen. Natti natti!

Teddy i våras. Foto Helene Jonsson

  

Av Sara - 9 augusti 2010 18:57

Mindre huvudvärk idag. "Bara" en rinnande näsa och hosta tills man kräks. Annars toppen   !

Glädjande idag var 1. Pierre kom och Malibu fick nya skor. 2. Aguadoras kvarvarande tvilling var kvar i magen och allt såg helt normalt ut nu. Bara en fosterblåsa kvar. Glad matte och glad hingstägare!. 3. Två andra ston som har Teddan på skick, Siri & La Salle var dräktiga idag. Hurra! 4. PRE-stoet som Trazzel betjänade i lördags hade ovulerat helt nyligen så det var nog perfekt timing!. 5. Ett krångligt ponnysto var idag i fin brunst och blev både baktprovad och seminerad.

Sedan var det slut på glädjande saker. Zacke var iväg på besiktning och visade en liten böjprovsreaktion på ett ben. Usch, jag HATAR böjprov. Ingen direkt hälta, ingen röntgenförändring. En vecka på butta, en veckas vila, några dagars arbete och sedan ny besiktning. Det kan vara något han gjort i hagen igår, eller i transporten idag eller något helt annan ingen av oss har en aning om. Förhoppningsvis en ren tillfällighet. Jag och Kaisa var lika uppgivna och besvikna båda två. Men, men. Bara att komma igen om tre veckor. Tålamod...

Galope-P, Foto Helene Johnson

  


Av Sara - 8 augusti 2010 22:16

Här kommer ett litet ilägg med bara Teddy-avkommor!

Först ut är Pepina. Så vacker! Hon är 1 år i år och u. Pippi (Svenskt Halvblod) Uppfödare & ägare är Kajsa Ekman.

      

Här är Triton! Han är svart och född på Tjörn i år. Mamma är Godzilla (New Forest/Halvblod). Uppfödare Helena Lundkvist. Triton är till salu för 30.000:- och om man vill så får man med mamma på köpet! Hon är tyvärr inte ridbar men en mycket bra mamma!

 

Här är Liberty oxå 1 år. Liberty har liksom Pepina halvblodsmamma och hennes uppfödare & ägare Sari Köttö är såå nöjd med henne! 

 

Belisana SL är Tina Delanders uppfödning och är en riktig liten karamell! Hon är ren PRE och henne lär vi få se i utställningsringarna framöver.

  

  

Här är R-Artista. Hon är PRE och ägs av Madeleine Ramsmo. Denna svarta fina tjej ska ställas ut och ridas i framtiden. Kanske få ett och annat föl oxå?      

Sist är lille Kalif född 2010-07-09. Han är hispano-arab och ägs av Pia Ferding. Kalif och hans mamma är till salu och mamma har förhoppningsvis ett helsyskon i sin mage.

  

  

Av Sara - 7 augusti 2010 21:42

Usch, jag är sjuk... Har legat mer eller mindre hela dagen och så fort jag måste gå upp känns det som om huvudet ska explodera. Snoret rinner och ögonen håller på att ramla ut. Härligt va!

Nåväl, lite glädjande nyheter finns det iallafall. Aguadora är dräktig med Trazzel på första försöket. Tvillingar oxå naturligtvis, men Agneta lyckades ganska enkelt klämma sönder den ena så på måndag får vi se så att den andra finns kvar och mår bra. Håll tummarna!

Idag började så äntligen ett PRE-sto att brunsta. Hon har varit här i över en månad utan att komma i någon som helst brunst och jag tror vi har sprutat henne 5 gånger! Men, så äntligen, idag var Galope helt plötsligt urtjusig och hon ställde vackert upp sej i hagen. Nu var det ju Trazzel som skulle betjäna henne och det fick jag släpa mej ut för så att det blev gjort. Vi kollar henne på måndag så får vi se om det behövs en date till.

Det finns nu flera vackra Teddy-föl till salu. Vissa säljs tillsammans med sina mammor och en del för sej själva. Detta vackra sto finns hos Marianne i Fjärås. Visst är hon helt ljuvlig!


Av Sara - 5 augusti 2010 22:41

Ja, eftersom jag fyllde år i tisdags, helt ojämnt och ointressant, så var vi bara ute med några kompisar och åt på ett hak i stan. Enkelt och mycket trevligt! Igår fyllde Malin år och det blev grillfest hemma hos henne och Mattis. Och idag så hade jag bjudit släkten på ett litet firande som utvecklades till sen väldigt trevlig sommarfest! Jag gjorde igår tre olika smörgåstårtor och idag smarriga maräng-jorgubbsmousse-tårtor och bjöd gästerna detta. Det var väldigt uppskattat av alla! Jag fick jättefina presenter och det kändes nästan som när man är barn! Övveraskande roligt faktiskt!

Idag låg jag i som en rem hela dagen. Först i stallet där alla pojkarna fick en grundlig rykt och puts. Tränade med Galope & Trazzel  och longerade Malibu. När jag var klar i stallet så gav jag med i kast med huset som storstädades. (Ja ja, det kändes så iallafall). På eftermiddagen kom Pia och hämtade hem sitt fina arabsto med föl som nu är betäckt med Teddy igen. Hon och båda fölen är till salu i ett paket, om någon är sugen på hispano-araber!

Här kommer lite bilder från idag!

Vackraste Razonado, börjar bli en riktig kille nu!

 

Galope busar!  


Zacke njuter i sin hage. En lugn valack som tar livet med ro!  

  

Fiina Malibu! Mattes sockerbit!

Ston på besök. Snart är hagarna tomma!

    

  

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards