Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juni 2010

Av Sara - 16 juni 2010 22:48

Igår anlände tre nya tjejer till oss. Två (+ ett föl) var långväga gäster från Stockholm som hade haft en lite besvärlig resa. Det ena stoet hade hoppat över bommen och skurit sej rejält i bringan. De fick stanna på väge och sy ihop stackaren...Men fram kom de till slut och var under omständigheterna vid gott mod.

I morse var jag i sadeln kl 9 och red tre hästar innan veterinären kom. De tre nyanlända blev undersökta och den ihopsydda blev satt på penicillin. Brunst och betäckningar lär infalla i slutet av denna veckan för alla tre. Trazzel får ligga i...

Så här härligt var det att få komma ut på gräs efter ett jobbit dygn!

                 

Och så våra tjejer, som inte alltid uppskattade det nya sällskapet...

          

Heroico-p

        

Av Sara - 14 juni 2010 21:34

Jag säger det igen, Heroico...  Vilken underbar häst! Idag tog jag premiär ridturen på honom. Hämtade honom från hagen, band upp honom i stallgången och borstade och kratsade hovar.  Tänk så skoj det är med unghästar, man blir helt lycklig över att alla fyra benen går lätt att lyfta och att den står snällt i stallgången! Sadlade och tränsade och tog ut honom på ridbanan. Trazzel & Galope går precis utanför, och om jag ska rida någon av hingstarna brukar jag ta in dem först, men jag tänkte testa hur Hero tog sällskapet. Han brydde sej överhuvudtaget inte om dem och ganska snabbt tappade åskådarna oxå intresset och återgick till att beta. Red Hero i alla gångarter och jag dog nästan av eufori i galoppen. HELT FANTASTISK BEHAGLIG! Snälla fina härlig häst! Återigen, det är en väldigt speciell känsla att sitta och rida på Zagals söner. Tyvärr finns de ju i begränsad upplaga så jag är tacksam över alla som jag får uppleva!

Agneta var här och kollade ston. Frys-stoet hade ovulerat enligt planerna så nu håller vi alla tummar och tår. Två andra var oxå klara och får nu två veckors bete i lugn och ro i hopp om att magen jäser. Denna veckan har vi inga dräktighetsundersökningar, men nästa vecka är det ett helt gäng! 7-8 stycken tror jag. Imorgon ska det komma tre nya damer vilket passar fint eftersom alla som är här just nu är färdigbetäckta för tillfället.

Solen har äntligen tittat fram idag och vi har haft nästan 20 grader. Sköööönt! Vi fick hem 30 ton singel i morse så hela kvällen har ägnats åt att köra ut och räfsa. Helt slut i axlar och armar nu, men fint blir det!!

Fick en hälsning av Kristina & Principen. De trivs väl tillsammans och visst syns det på denna fina bilden!

  

Av Sara - 13 juni 2010 21:55

Vilken helg! Storm & regn, men likväl ridsugna och entusiastiska elever och fotfolk som kämpade mot vädrets makter. Och det var värt allt! Lördagen var värst när vi emellanåt fick skula för regnat, men idag var det mindre blåst och åtminstone inget regn. Stämningen var på topp bland alla deltagare, och det hjälpte ju upp att hela min familj engagerats i cateringservicen! Farmor bakade bullar & kakor, syrran supergoda lunchpajer, mamma & pappa stod för söndagens pastasalladslunch och mannen med vänner var grillmästare på lördagskvällen.

i lördags kväll, kl 21.15, blev det även äntligen dags att seminera ett vackert PRE-sto med fryssperma. Stoet kändes fint och sperman såg pigg ut, så nu håller vi alla tummar & tår att Sverige får ett tillskott med SICAB-Campeon-blod nästa år!

Det finns massvis att berätta och skriva om alla helgens intryck och upplevelser, men jag låter bilderna tala istället. Jag tycker att de beskriver helgen väldigt bra! Nästa gång vi har clinic blir i slutet av sommaren. Varmv välkomna åter då, och ni som redan nu är sugna på en ridplats, är välkomna att anmäla intresse!

En liten kursdeltagare passade på att kasta av sin lilla ryttare och fick då tömköras i stället.

  


 Alexandra & hennes fina ponny  

En & anna proffsfotograf fanns även på plats (min pappa   )  

Monica & fina Mariscala        

    

Indiano & jag

  

Cina & hennes pampiga PRE-sto Nefertite      

Malin och Major, en 10-årig halvblodsvalack som mest tävlats i hoppning och fälttävlan, men matte ville shapa upp dressyrarbetet!            

Av Sara - 10 juni 2010 21:49

Ja det blir ju bara det kvar när man sover bort den andra halvan. Fastän jag jobbat hela natten så tycker jag det är oerhört frustrerande att sova bort en halv dag. Fast man måste ju sova någon gång. Fodrade och släppte ut pojkarna när jag kom hem vid 7.30 och var sedan i sägn 8.30 Släppte ut Hero i betäckninshagen vid huset, som var Zagals hage. Det blev lite de ja vu-känsla när hans son stod där och blickade ut över de andra hagarna och hästarna. Helt nöjd och lugn! Sov till 13-tiden och mockade sedan lite grand. Tog in Hero och pysslade med en stund. Hade tänkt rida men regnet vräkte ner så det blev inget med det. Även Donne fick komma in. Han dras med mugg och står på box nu för att få ordning på det. Det ser mycket bättre ut nu efter 5 dagars behandling och jag hoppas kunna släppa tillbaka honom på betet näste vecka.

När Mats kom hem drig vi igång med att tömma alla boxar i hingststallet. Jag har alltid lite bädd men nu behövde det tömmas och vi länar in grannens minilastare för att underlätta det hela. Det blir så fint när allt är tömt och det bara är ren halm i alla boxar.

Stona med föl fick komma in i kväll så att småttingarna får sova torrt, vilket de verkade vara väldigt nöjda med.

I morgon är det full dag med förberedelser inför helgens kurs!

Av Sara - 8 juni 2010 22:46

Ytterligare en lång dag som började på Sturups flygplats kl 07.00 för att hämta semin från utlandet, jobba på smådjurskliniken, hem och mocka, rida och släppa ut hästar. Camilla kom förbi och gav mej ett handtag med mockningen och Tina mockade och gjorde fint i hela stostallet. Tack tack, tjejer!

När Mats kom från jobbet så körde vi till Lönnstorp och hämtade hem Heroico. Såg nog nästan en liten tår i Linas öga. Hon är såå förtjust i Hero. Han gick snällt in i trailern och stod fint hela vägen, utan att köra huvudet genom taket. Verkade nöjd med att vara hemma igen!

Väl tillbaka var jag nere hos unghingstarna och kollade till dem. De har det helt underbart nere på sitt sommarbete. Även stona njöt av den soliga kvällen i fulla drag och fölen bjöd på en bus-show av första klass. Fantastiska är de!

Ewa Angantyrs knabstrup sto Strela, fick ett svart Teddyföl i morse. Grattis!

    

Av Sara - 7 juni 2010 22:09

Eller är det tvärt om? Idag kom det iallafall en jäkla massa regn. Det regnade vågrätt och lodrätt på samma gång. Alla hästarna fick komma in och de tyckte det var väldigt skönt att torka och käka lite halm. Det underlättade oxå när Agneta kom för vi hade många ston som skulle kollas. Frivola var dräktig med Trazzel, Brava hade ovulerat i helgen och ni håller vi tummarna att det växer till en Trazzelbebis i hennes mage. Hon blev sköljd och allt såg bra ut. Giraldilla var brunstig och fick en dejt med Trazzel på eftermiddagen. Romera som kom igår var precis i början av brunsten så vi kollar henne igen på onsdag. Hennes lilla fölunge är helt underbar! Några till kollades och semin beställdes. Fick även en beställning på Teddan så det blev tappning av honom på eftermiddagen.

Mycket pyssel med alla hästarna på stall. Pojkarna fick stå inne hela dagen för pga vädret. Då blir det extra mockning, vattning och hö. Lite rykt är ju oxå mysigt och jag hann rida en häst när det regnade lite mindre.

I kväll blev det en sväng till posten, Citygross och Bauhaus. Nu har jag spenderat en avkopplande timme framför TV:n. SKa kolla Fedex vart min semin är som ska komma från utrikes imorgon. SKa hämta tidigt i ottan på Sturup så att damen blir seminerad så snart som möjligt. Snart hopp i säng. Godnatt!

Razonado-MAC, min älskling....

  

Av Sara - 6 juni 2010 21:42

Idag nedkom äntligen Lillan, ett arabsto ägt av Beatrice M Saxell. Hon hade då burit sitt Teddy-föl i magen i 1 år och 8 dagar. 375 dagar. Herregud... Den lilla, ett vackert sto, hade en liten jobbig start, men efter lite assistans är hon nu på rätt köl och allt verkar vara under kontroll. Jag tänker bara vaknätter om man nu börjat vaka 10 dagar innan beräknad fölning. Stackars Bea måste vara ett vrak. Nu äntligen får hon sova...

Här är underverket!

      

I övrigt har det varit en solig och härlig dag. Har ridit och grejat på gården hela dagen men även hunnit med att äta nybakad äppelkaka, jordgubbar och grillat. Det kom ett nytt sto idag som ska betäckas med Trazzel. Söta Romera har ett ljuvligt Teddy-föl vid sidan. Tillsammans med Tinas Esplendida går det nu fyra spanska damer tillsammans, alla med ett vackert Teddy-föl. Det är så himla kul att se alla och förundras hur otroligt lika de är!

I en anna hage går damerna utan föl, som ska få föl. De är nu sex till antalet och det är oxå en vacker flock. En halvblodsdam får vara katten bland hermelinerna. Tog lite bilder på tjejerna i kväll. Kl är 21.00 Först Primera

  Gittan & Optima   Romera & Pimpinella     

Av Sara - 5 juni 2010 10:03

Hurra vad roligt! de två första stona som är betäckta med Razonad var båda dräktiga!  Det är vår Clascia & Stall Havängs Escapada. Otroligt skoj! Nästa vecka ska två till kollas så nu håller jag tummarna för dem!

Hann inte riktigt med att blogga igår för torsdagen & fredagen var hektisk. Jobbade torsdag förmiddag hos Cecilia på smådjurskliniken. När jag kom hem vid lunch hade Mats mockat hela stallet. Gud vad skönt! Red och fixade lite med hästarna och sedan började jag kl 18 på djursjukhusets, hästavdelingen. På nattpassen är vi alltid två djursjukvårdare och om det är lugnt slutar an av oss kl 00.00 Hade svaga förhoppningar om att jag skulle ligga i min säng vid 00.30 men istället jobbade vi som besatta hela natten och jag körde hemmåt kl 7.00 i stället. Hem och fodra och släppa ut hästar, Mats hjälpte mej. Sedan tog jag ett täcke och slängde mej på soffan i sadelkammaren. Tempo & Täppas gjorde mej sällskap. När jag klev upp igen kl 10.15 hade Tina mockat till grabbarna och vi kunde börja samla in stona för dagens u-ljud.  Två dräktiga och tre brunstiga ston samt två beställningar på Teddan. Så eftermiddagen ägnades åt samling och packning av sperma och betäckning av de brunstiga stona.

I går kväll var vi fem tjejer som träffades på en restaurang i Lund för att fira Lindas födelsedag. Hade supertrevligt och avslutade med "Sex in the city 2" på bio. Det var ett kärt återseende. De fyra tjejerna är mina favoriter!

Har sovit medvetslös i natt och vaknade upp till en solig och fin dag! Härligt! Ha en skön helg allesammans!

Här är Giraldilla XII & R-Artista e. Tendencioso (född 2009) "Gina" är här nu igen och ska i år träffa Trazzel!

  



Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards