Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under maj 2010

Av Sara - 12 maj 2010 07:53

I söndags kväll fick Linda i Småland sitt efterlängtade föl. Hennes älskade sto Jazzmina har väntat och kämpat i två år för denna krabat, och nu äntligen är han här! Förra året var Jazzmina dräktig med Alferez. Men något gick snett under förlossningen och stackars Linda fick dra ut ett dött föl ur sitt sto...

Förstå att matte var nervös (årets understatement...) inför denna fölning. I veckan som gått har vi haft täta kontakter där Linda noga informerat mej om förändringarna på Jazzmina. I söndags kväll, baserat på Lindas observationer, bestämdes att hon skulle vaka noga hela natten. Hon behövde inte vänta så länge. vid 23.30 var förlossningsarbetet i full gång. Stoet var värksvagt och Linda fick kämpa för att få ut den stora fölisen. Med mej hela tiden på telefon som ropade stöttande information och guidning. Men på tolvslaget prick så var han ute! Aldeles levande och pigg! ett vackert brunt hingstföl e. Teddan.

Bra kämpat Linda! Du kan du pusta ut!


Av Sara - 9 maj 2010 20:56

Så var man hemma igen efter en intesiv och mycket trevlig helg! Kim, Linda & jag har alltid väldigt trevligt tillsammans och i sällskap av andra hästtokiga tjejer blev det bara bättre. Seglinge gård är en fantastisk anläggning och Marianne & Johanna mfl hade gjort ett toppenjobb med mat och fika för att få oss alla att känna oss välkomna. Tusen tack för din gästfrihet Marianne och tack alla ni andra som kom!

Jag fick äran att undervisa ett gäng ryttare och deras härliga spanska hästar. Tråkigare kan man ju ha... Det var väldigt skoj och jag tror att det var uppskattat. Jag hoppas att jag kunde förmedla lite av min "filosofi" och tankesätt om ridning. Här kommer lite bilder från helgen!

Sevillano & Linda Engvall

      

Man måste visa och berätta!

Linda & Jubon  

Josefin & Bonic  

  

Av Sara - 6 maj 2010 19:07

Full dag igen. Idag har jag jobbat hos Cecilia på Helsingborgs smådjursmottagning. Det föll sej så att när jag var iväg och fick mina katter kastrerade för några veckor sedan så frågade Cecilia om jag hade lust att komma och hjälpa henne vid operationer en eller att par dagar i veckan. Vi har jobbat tillsammans litegrand för några år sedan och hon är supertrevlig och duktig. Jag behövde inte fundera så länge innan jag tackade ja. Så sedan en månad tillbaka är jag back in buisness i djursjukvårdaryrket. Väldigt skoj!

När jag kom hem vid lunch hade mina två duktiga praktisar fixat båda stallarna och pysslat lite. Jag körde hem Matilda och sedan lagades det lunch till mej & Astrid. Efter intag av lunch var det bara att sätta sej i bilen igen och köra till Tandläkaren, där jag har klippkort... Låg i över en timme i stolen medan en tand borrades upp och förbereddes för rotfyllning. Sådär skoj.

När jag kom tillbaka fikade vi och sedan blev det promenix med vovvarna. Ikväll och jag så ridit ut med Malibu och jobbat Fernando på banan. Nu är hästarna inne i sina boxar och mumsar hö. Astrid bakar i köket och jag slöar lite i soffan.

Har blivit tillfrågad om att hålla kurs på Seglinge i helgen då den bokade instruktören tydligen blivit sjuk. Det ska bli skoj! Hoppas jag har något att tillföra   . SÅ i morgon sticker Linda, Kim & jag mot Seglinge gård! För precis ett år sedan var jag & Linda på Gesta. Där träffade jag Zacke för första gången och då såg han ut som nedan! Lite skillnad mot idag...

  Teddy njuter av uppmärksamheten på Gesta  

Av Sara - 4 maj 2010 22:16

Ännu flera Teddyföl har anlänt! Man blir lika lycklig varje gång! Med fjolårets olyckor i minnet känns varje levande fölunge som en högvinst! Speciellt som tre ston kastat sina föl i vinter...   . Men igår fick Karin Assarssons halvblodssto Kim ett vackert brunt stoföl!

  

Och Familjen Holmstens Championsto Esperanza (PRE) fick ett ljuvligt hingstföl som är döpt till Tesoro.

  

ETT STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!

Passade på att ta några foton på våra små pärlot oxå. Optima är bara so otroligt fotogenic! Hon ställer upp sej och gnäggar hela tiden så hon är väldigt lätt att få fast på bild. Primera är minst lika vacker, men gömmer sej gärna bakom mamma...

Optima-P

      

Primera-P, först bakom mamma Clasica-P

       

Av Sara - 3 maj 2010 21:56

Idag var en full dag! Men rolig   I morse var det mockning och noggran stallputs. På kvällen var det bokat studiebesök så då får det ju fixas lite extra fint! Jag eldade upp allt gammalt skräp och tömde alla soptunnor. Skönt att bli av med det! Agneta kom och kollade stoet som seminerades förra veckan. Hon var klar och det blir alltså dräktighetskontroll om 16 dagar. När vi var klara med henne och stallarna sadlade jag Fernando. Han är verkligen en lugn och snäll kille. Helt opåverkad av ny miljö och utrustning. Longerade några varv innan jag satt upp. Han stod som ett ljus och verkade bara nöjd och glad. Jobbade mest i skritt men testade även lite trav. Han var lite konfunderad över en ny ryttare, tror jag, men den veckas jobb så ska vi nog förstå varandra.

         

På eftermiddagen åkte vi till Lönnstorp med en kund för att se Heroico. Han har verkligen utvecklats snabbt och rids nu i alla gångarter. Lina upplever honom som en mycket arbetsvillig och positiv häst, som dessutom är mycket tålig och snäll. Väldigt roligt att träffa honom igen och slogs ännu en gång av hans liket med Zagal. Han har en hel del massa kvar att utveckla, men det kommer!

På kvällen var det så dags för studiebesök från Viarps ryttarförening. Ett glatt gäng med häst-tjejer som intresserat lyssnade och lärde sej om seminverksamhet och PRE.hästar Anna som var ansvarig hade tagit med sej ett fantastiskt fikabord och vi avslutade med en trevlig prat och fikastund i hingststallet. Nu är det sängen som lockar. God natt!

      


Av Sara - 1 maj 2010 20:55

Äntligen behagadeTinas Räka, eller Esplendida som hon heter, att nedkomma. Tina och jag hade kontakt under dagen och vi förstod båda att det var dags. Se sen eftermiddag ringde Tina igen och sa att nu är det igång! Jag satte mej genast i bilen och körde över för att se underverket! Ytterligare ett sto, med två vita bakfötter och en liten stjärn. Precis som vår Optima! Hon ser helt klart svart ut, men lite osäkra var vi så vi får väl se när hon torkat helt vad det är för färg på damen. Räkan är verkligen en supermamma fast det var första gången! Snacka om bra avelsmärr! Hon gjorde ALLT perfekt! Fölungen var oxå pigg som en mört och diade inom en timma. Skönt!

Ytterligar 5-6 Teddy-föl är väntade i dagarna. Några ston har gått över vid detta laget och några är beräknade till början av maj. Som julafton varje dag!

Räkan och räkbebis! är det rom då eller?

   

Tinas fina föl Altanero, som snart är 4 månader!

     

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards