Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under maj 2010

Av Sara - 19 maj 2010 12:29

Jasså de bilderna föll er i smaken! Då kommer det några till! Duktiga, duktiga Helene!

      

Av Sara - 19 maj 2010 07:45

Fotograf Helene Jonsson

Här är Galope-P & Tendencioso IV

    


Av Sara - 18 maj 2010 21:21

Började dagen tidigt med fodringar och utsläpp. Inte många dagar kvar nu innan pojkarna åker ut. Satsar på onsdag eller senast till helgen. Ska bli såå skönt för både dem och mej. För nu vill jag att solen ska se ut så här:   

Kl 8.00 var jag hos Cecilia på smådjurskliniken och vi sövde några hundar för diverse ingrepp. Var klara ganska tidigt så jag var hemma till lunch. Där hade Tina & prakisen Matilda hållt ställningarna hela förmiddagen i väntan på en budbil med spansk semin. Inte för att den hade dykt upp, men under tiden så hade de mockat allt och fixat både stallar och fräschat upp i seminavdelningen. Duktiga tjejer! Tackar tackar!

Kl 13 kom Fotograf Helene och vi svidade iordning både mej och Teddy inför en ny fotosesion. Denna gången blev det raps, guld-bling, hatt mm. Bildbevis kommer!

Så äntligen dök budbilen upp med den efterlängtade lådan. Tog in det utvalda stoet och hennes väninna och seminerade. Fick en riklig dos och tro det eller ej, men de levde! Såg faktiskt riktigt pigga ut! Det var bra packat med en rejäl låda och tre kylklampar så temperaturen hade kunnat hållas bra. Nu hoppas vi att det blev bra prickat med ägglossningen och att hon blir dräktig!!

Var ivög och handlade lite mat och glass, som jag sedan mumsat på framför tvn. Nu är stona och fölen inne, och pojkarna. Snart blir det sängen. God natt!

Fina Cerezo, e. Tendencioso u. Mastia II. Uppfödare Wärmagårdens Stuteri

    

Av Sara - 17 maj 2010 20:33

Optima & Primera, så lika men ändå så olika!

  

Ja det sammanfattar helgen och dagen ganska väl. Igår hade jag besök av en mycket duktig fotograf som skulle göra ett arbete. Vi höll på i några timmar att ta porträtt bilder av Teddy, Malibu & Galope. Jag fick se bilderna i kameran och jag säger bara AHHHHH! Fy fanken vad fiiina! Jag längtar tills jag får några på mailen! Då måste jag nog genast trycka upp nya broschyrer och planscher. Kan knappast vänta! Precis när vi var klara kom regnet, så vi hade en väldig tur!

Idag har det igen varit full fart! Började dagen med fodring och utsläpp som vanligt. Är verkligen trött på att det inte blir värme så att hästarna kan gå ute! Grrr! Kl 10 kom Tina för att hjälpa mej att slussa ston till u-ljuden. Gittan & Federica hade skött sej strålande och ovulerat i helgen så de var klara! Båda är alltså Galopes flickor och det är otroligt spännande! Clasica var kvar och behövde Trazzel igen och så även Frivola-Cen som kom hit igår. Snacka om bra timing! Väldigt kul att ha Frivola här igen! Hon var så fin i lång vacker man och kritvit hela hon! Iallafall tills hon klätt sej i lera... Vi hade även vår första dräktighetsundersökning idag, och hon var dräktig! Men två! Inte helt bra men ändå ett angenämt bekymmer.

I eftermiddags var det dags för besikning av Varonil, som är såld till Norge. All gick bra och veterinären hade bara gott att säga om både Varonils fysik och temperament. Grattis till en väldigt trevlig häst, Randi!

I kväll har jag hunnit med promenad med vovvarna, köra hö, maila och ringa en del samtal samt fixat lite papper. Nu är hästarna inne och jag bänkar mej inför Hollywood-fruarpå TV3 som är mitt favoritprogramm just nu.

Maria, I love her!

Av Sara - 14 maj 2010 21:17

Med att tillverka föl.  Det har varit en medveten trög start i väntan på bättre väder. Men nu har både vi och stoägare fått inse att det faktiskt är mitten av maj och hög tid att komma igång oavsett väder! Så idag var tre ston rätt i brunsten. Clasica, Gittan och Tinas Federica hade alla var sitt stort fint ägg. Till Clasica har jag valt Razonado, Gittan & Federica ska förhoppningsvis båda få Galope-föl!

Så fick jag även ringa till Spanien och beställa semin till ett annat sto och skicka Teddy-simmare till Svenljunga. Ja jösses vilken rivstart! Tre andra ston var på G och får kollas igen på måndag. Var inte klar att äta lunch förrän 14.30 Magen var helt skrumpen vid det laget och jag fullkomligt öste i mej en mega portion kyckling, ris & curry.

Iväg till posten, handla fredags snask och sedan blev det Tacos till kvällsmat. Tyvärr är det fortfarande väldigt blött och ruggigt så jag samlar snällt in alla hästar varje kväll. Men de kan iallafall vara ute sent på kvällarna. NU VILL JAG HA VÄRME! GRATTIS NORRLAND!

Av Sara - 14 maj 2010 14:22

Glömde skriva att man absolut kan deltaga som fotfolk, dvs utan häst. Då kostar det 500:- för två dagar inkl mat. Sista anmälningsdagen för hästekipage är den 28/5. Fotfolk kan anmäla fram till en vecka innan.

Varmt välkomna!

      

Av Sara - 13 maj 2010 22:05

Planeras nu helgen den 12-13 juni. Teori samt två ridpass (ett på lördagen & ett på söndagen). Min specialité är unghästar och grundridning med lätthet, balans och harmoni. Men hästar i alla utbildningsstadier är välkomna! 

Varmt välkommen med din anmälan!

Box lörd-sönd, lunch, fika & middag lördag, samt fika och lunch på söndagen ingår. Kostnad 1200:- / ekipage.

max 8 ekipage! 5 platser är redan bokade så skynda på om DU vill vara med!

      


Av Sara - 12 maj 2010 22:17

Fy katten vilket skitväder hela dagen idag! Det har öst ner och blåst storm hela dagen. Alla hästarna fick komma in på box och mysa i välhalmade boxar. Två spanska damer som är här på hingstbesök fick täcke på. Det är kallt i Sverige med spanska mått mätt!

Vi jobbar på med u-ljud nu mån, ons och fredag. Agneta har ju två andra seminstationer utöver vår och konstaterar att kylan gör brunsterna låånga, sega och trista. Så även här... Clasica & Gittan är på dygn 28 och 29 och borde vara i brunst nu, men icke. Svaga brunstecken men inget att betäcka på. Vi får kolla igen. De spanska besökande damerna ska båda ha sperma från Spanien så vi hoppas de sköter sej brunstmässigt. Det är ju lite extra pyssel när sperman skall skickas lång väg och inte alltid helt lätt att få allt att klaffa! Men vi har gått hopp och mycket förstående stoägare som ger oss fria händer att göra allt som står i vår makt för att få stona dräktiga. Spännande!

Kallblodstravaren Vinta kom i söndags, hade ett stort fin ägg i måndags och seminerades på eftermiddagen samma dag med en rejäl dos Teddy-simmare. Idag hade hon en tydlig gulkropp, (alltså hade hon ovulerat) och var således klar att åka hem igen. Dräktighetskoll om 16 dagar. Perfekt!

Ikväll har jag varit och hälsat på Camilla och hennes hästar. Indiano har blivit så himla fin nu när manen växt ut. Han ser sådär härligt spansk och busig ut! Faroleras lilla hingstunge e. Codicioso (Laban) är helt bedårande och verkar otroligt nog inte vara skimmel! Snarare svart eller mörkbrun. Inte ett vitt strå så långt ögat kan nå och under den lurviga fölpälsen är han aldeles mörk. Han är så otrolig "barock" med en riktig snygg hingstnacke och bullig rumpa. Otroligt söt! Irriterande nog glömde jag kameran hemma...

Har börjat spåna på att hålla en dressyrclinic här hemma i juni. Några har uttryckt intresse att vilja vara med och rida. Finns det fler intresserade får ni gärna höra av er så ska vi se om vi kan få till en kurs! Jag tänkte mej en helg med teroi och två ridpass/ekipage. Mat, boxplats och mys ska naturligtvis oxå ingå!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards