Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 4 februari 2010

Jag är en mes...

Av Sara - 4 februari 2010 21:52

Idag kom sadelutprovaren som testat ut Rööslin jag har för att, vad jag trodde, hämta sadeln. Men icke. Han tyckte att den låg "ganska bra" och att han inte kunde ta tillbaka sadeln för han ansåg inte att det var något fel på den åt Teddy! Jag kan väl oifs hålla med om att när man lägger den på hästen i stallgången så ser det bra ut. Men det är ju sedan när jag rider som den glider fram, jag hamnar i bakvikt och ut balans och allt är skit. Så efter mycket om och men så gick jag med på att han justerar stoppningen, breddar bomvidden och gör något hål för stropparna som ska ändra tyngdpunkten eller något. Suck. Inga kommentarer om hur korkad jag är tack. Alternativet var att han tog med sej sadeln och försökte sälja den åt mej. Vad får jag då? Jävla fan. Nåväl, jag ger detta EN chans till.

Vinter på vår gård! Mina föräldrar hälsade på idag och vi tog promenad med vovvarna! Visst har vi snö i skåne!

  

De tre musketörerna är så duktiga och fina! Jag hänger och grejar med Galope & Trazzel varje kväll. Galope är lite suspekt men Trazzel tycker mest allt är mysigt. Får se hur länge det dröjer innan jag vågar lägga över benet. Jag vet, jag är en mes med det oxå... När jag tar ut dem på morgonen är de alltid ganska ystra och vill snabbt ut och busa i hagen. Jag kräver förstås lydiga killar och tar Galope och Trazzel tillsammans först, och sedan Zacke själv. Så att jag har koll på dem och de uppför sej. Men när de ska in på kvällen tar jag alla tre. De är så duktiga!

Zacke, Galope, Trazzel & matte

    

 
 
Pia KM Schröder

Pia KM Schröder

4 februari 2010 22:08

Vilka vackra hästar, antar att det inte är svenska halvblod? Sådana där sadelutprovare anser jag vara ett skumt släkte. Man blir överöst av alla goda råd, men sedan är det iallfall upa från utprovarens sida.
Titta gärna in på min blogg, inte mycket hästar men lite annat smått och gott.
Var i Skåne har ni så mycket snö???
ästar

http://wesaborg.se

 
Malin

Malin

4 februari 2010 22:45

Vilka duktiga grabbar!
Tips om sadel har jag inte men däremot vad som är bra när man inte själv klarar att stå emot envisa försäljare - ha någon annan med dig som kan vara lite tuffare och ifrågasätta, det kan vara lättare för nån som inte är förtvivlat trött på "sadel-helvetet" och om inte annat så kanske du också blir tuffare när nån står bakom :-). Om inte hästen mår bra av sadeln så är det ju nåt som är väldigt fel, oavsett hur bra det ser ut när han står i stallgången... Hade du med sadeln när ni var hos veterinären?
Kram!

http://vetmalin.dinstudio.se

 
Sara

Sara

5 februari 2010 07:53

Pia! Vi bor utanför Helsingborg och här ar inte varit så mycket snö sedan 60-talet!!!
Malin: Du har helt rätt, jag brukar inte ha svårt att svara för mej, men denna människan är makalös på att slingra sej! När han väl åkta har jag 1000 argument varför jag inte kan ha den sadeln. Och nej, jag hade tyvärr inte med sadeln till Veterinären. Dumt. Jag skulle vilja ha en oberoende DUKTIG sadelutprovare som tittar och ser vad den tycker om Rööslin+Teddy.
Kram på er, uppgiven hästägare...

http://www.pepinopre.com

 
Ingen bild

Malin

5 februari 2010 08:31

De är så fina, killarna!
Hur gör du för att uppfostra dina hästar?
När de blir stökiga om man leder eller ställer upp på stallgången menar jag mest.
Skulle gärna vilja veta eftersom dina hästar alltid är så väluppfostrade!

 
Annie & Bandido

Annie & Bandido

5 februari 2010 08:31

halloj
en liten fundering bara..
om han e ok i bates IW så har jag personligen lite svårt att förstå hur en röösli kan passa, sadlarna är ju som natt o dag!

min sadelmakare säger att man kan inte med stoppning kompensera att bommen är fel, och han är nog den mest kända sadelmakaren. om du vill så kontakta mej så kan jag förmedla kontakt han åker till skåne oxå.

klart dom inte tar tebaka sadeln, de är ju deras levebröd :-(
men varför ser de honom inte riden, hur den ligger i stallet är inte intressant alls!. lite lustigt är det att först säga att den ligger helt ok, för att sedan erbjuda balanserande justeringar, då har man ju erkänt att den ligger tokfel.
Jag har en vän som säljer mycket sadlar begagnat som är seriös o finns visserligen i sth, men skickar sadlar för påseende över lkandet, jag förmedlar gärna kontakt. jag tror du vinner på att sälja sadeln privat, för att köpa något som verkligen passar, eller om någon kan ta din sadel i inbyte, ju mer nuvarande sadelföretag special nichar din sadel desto svårare blir den att sälja sedan.

Jag använder aldrig en sadelförsäljare med märkes inriktning. min sadelmakare säljer visserligen mina favorit sadlar jaguar, men han tycker inte jag ska ha sådan ens o bygga om till Bandido, utan han rekomenderade ett märke han vanligt vis inte säljer, för det var den som var optimal för min häst. det tycker jag är seriöst!! så jag köpte den av en annan o han special fixade den för bådas våra behov.
jag finns på bandi@bredband.net om du vill ha adresser till dem ovan.
ge inte upp, problem är till för att lösas!
bästa hälsningar..Annie o Bandido

http://bandidos.blogg.se

 
Ingen bild

Jenny

5 februari 2010 10:00

Har inte heller några råd ang sadel. Men jag tycker att det är viktigt att sadelutprovaren förutom har dokumenterad lång utbildning på utprovning av sadlar även är duktig dressyrryttare (så att de ser de små detaljerna när hästen är i rörelse), samt säljer många typer av modeller OCH tar sadlar i inbyte så att man slipper själv slipper sälja den gamla sadeln, + att det är mkt enklare om man måste byta sadel om ngt blev fel. Tycker det låter konstigt att ”din” sadelutprovare sa att sadeln låg ok i stallgången. En sadel ska ju provas ut på ridbanan, med hästen i rörelse.

När jag bytte sadel senast så hittade utprovaren två typer av sadlar som låg bra. Men efter bara ngt varv på volten så konstaterade vi att den ena gick bort, min häst tyckte inte om den. Varför var svårt att se när han stod stilla, men under ryttare så spände han hela överlinjen med den sadeln. PRE är ju känsliga hästar så är ngt lite fel så reagerar de ju direkt, på gott och ont.

 
Sara

Sara

5 februari 2010 12:11

Jag ångrar oxå att jag inte valde en sadelutprovare som själv är dressyrryttare... Men den jag anlitat fick jag många goda rekomendationer på fran folk jag känner, precis som jag nu får alla tips och råd här. Man vet aldrig vad man ska tro utan måste bilda sej en egen uppfattning...
Annie: Bates:en ligger inte bra, det var därför jag ville skaffa en ny sadel från allra första början. Den är för lång, för rak och för smal, men JAG älskar den =) och därav funkar Teddan ändå hyfsat i den eftersom jag sitter som gjuten i den sadeln. Nu när han väl har fått problem med ryggmuskulaturen så kan jag givetvis inte ha den heller...
På söndag ska jag ju träffa en dressyr ryttare på GP-nivå, som ska se hur Equipen kan passa när Teddan rör sej! och när jag sitter i den...
Suck...

http://www.pepinopre.com

 
Sara

Sara

5 februari 2010 12:13

Malin, mina hästar är så lydiga för att jag är en tydlig och bestämd ledare. Trygg och vet vad jag vil och vad jag tillåterl. Konsekvens är oxå en oerhört viktig sak. Men först och främst lugn och bestämd!
=)

http://www.pepinopre.com

 
Emma

Emma

5 februari 2010 18:06

Vill bara säga bra förklaring till varför din hästar är så lugna, de blir vad man gör dom till helt enkelt! Man får det man förtjänar brukar det med heta.
Hoppas att det löser sig snart med sadeln!

http://www.emmaknutsson.bloggplatsen.se

 
marika

marika

7 februari 2010 18:55

hej sara..

Har följt ditt sadelproblem.. Har varit lite orolig då jag själv har haft ut olof o nu fått min passier.. men det har som tur varit fungerat för mig o min pre hingst golosino, har bara fått bredda bommen lite, så ja hoppas de ska bli bra.. Jag hade en luc childeric innan som var helt underbar. problemet var att den var lite för lång i kåporna o bred i sätet för mig. låg perfekt på kusen iaf.
så ja bara måste ju rekomendera denna underbara sadel.. ja hade igentligen velat ha en ny sådan men då ellen tyvärr flyttat till skåneland så var de lite långt att åka o hon skulle inte uppåt land på ett tag.. så jag tog ut olof ist, hoppas ja inte får ångra de..
som sagt ellen bodde i stockholm förrut men är nu i skåne. sök på ellen o co. luc childeric sadlarna passar pre väldigt bra :) super kvalite är de oxå.. har hennes nr om du inte finner de..

mvh Marika med Golosino IV
marika@stallrika.com

http://www.stallrika.com

 
Ingen bild

Anna

28 december 2011 09:19

Hej!
Läst era kommentarer om sadlar..
Jag har en pre och en BatesIW just nu men den glider fram och jag hamnar helt fel i sadeln..med andra ord behöver jag en ny, har tittat både på euqipe och Childeric men inte ngn som är helt bra. Tps på bra sadelutprovare i västra Götaland tas gärna emot också.
Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards