Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under december 2009

Av Sara - 5 december 2009 16:40

Så var jag åter på Cardenas. I fjol var det med otrolig spänning och förväntan, då jag hade planer på att köpa häst. Och som ni säkert redan känner till resulterade det i Razonado MAC alias Trazzel. I år hade jag dock lovat mej själv att INTE köpa häst. Ridhusbygge i planeringen gjorde att jag fick lättare att motstå. Dyrt hästköp = inget ridhus...

Så vi fyra brudar hade en underbar eftermiddag bland vackra hästar och trevliga människor. Vinet flödade och tapas serverades oavbrutet av vitklädda servitörer. Otroligt trevligt! Förresten så kan ni se massvis med flera bilder på min vän Kryddans blogg. Ni hittar hennes blogg bland länkarna.


Linda & Kryddan med vin

Linda utanför stallarna  

  

Utanför Fuegos box stötte vi på hans ryttare Juan Muñoz & hans far! Mycket trevliga och vänliga!

  Anna-Karin, jag, Fuego & Kryddan

Mycket hästsnack blir det och min spanska var bättre än någonsin! Lite tufft bara att föra en konversation för fyra tjejer till två spanjorer som inte kan ETT ORD engelska...  

Stuteriet från baksidan


Linda & Anna-Karin framför stonas hagar. Lite kyligt i vinden var det här!  

Stona på rad. Dessa skulle säljas och det är fritt fram att vandra runt och granska dem ingående. Kryddan granskar inställningarna på sin kamera! 

När all tapas & paella var slut så var det dags att bänka sej för auktionen. Först fick vi se en cobra och sedan njöt vi av en uppvisning av vackra Fuego & Juan. Många av saluhästarna var avkommor till Fuego och jag måste säga att de var bättre än vad jag vågat hoppas på. Väldigt fin rastyp på alla! Och rörelserna behöver jag väl inte nämna...

        

Ett urplock av saluhästarna. Jag bjöd på ett underbart sto e. Utrerano, men hon blev för dyr och eftersom jag inte skulle köpa alls, ju, fick jag släppa henne.

Utrerano-stoet. 3 år gammal och underbara rörelser!                

Efter auktionen begav vi oss till den otroligt charmiga lilla byn Carmona. När vi checkat invar utsikten från mitt rum denna:

  

Vi åt en underbar spansk middag på kvällen och med Clara con Limón, min favoritdryck till mej och vin till tjejerna. Den billigast och bästa maten på hela resan!

Morgon i Carmona

      

Av Sara - 5 december 2009 16:07

Ja, då kunde man sitta såhär kl tre på eftermiddagen. Suck. Inte riktigt lika nice hemma just nu. Fast idag har jag julpyntat och gjort lite mysigt. Pysslat om Tempo som behöver lite extra TLC nu. Relampago har åkt till en jättegullig tjej i från djupaste småland. Hoppas han får det riktigt bra nu!



Av Sara - 4 december 2009 23:29

Släppte som vanligt ut allla hästarna i lera och grått väder. Nej, inte så kul att vara hemma faktiskt. Men så kom Camilla & Josefin och drig igång med mockningen så att jag kunde sadla Principe och rida ut en sväng. Har ju mest jobbat honom på banan. Han var verkligen fin jämfört med sist jag red ut. Då vinglade han omkring och var helt ojämn i allt vad takt och bjudning heter. Men idag travade vi frikst på i jämn takt och balans. Härligt! Tog några varv i galopp på ridbanan när vi kom tillbaka. Det tar sej, sa mordbrännaren.

Sen kom Ann & Varonil. Vi började som vanligt med kaffe och hästsnack i sadelkammaren. Full rapport om Spanienresan blev det naturligtvis.

Så red jag Varonil, vilket var en ren fröjd. Vilken fin häst han har blivit! Vi reflekterade över att det är exakt ett år sedan han var här första gång. Knappt styrbar, totalt på bogarna med tungan hängade ute. (Inte Ann:s resultat, han var inriden och inte mera av "proffs"). Idag är han spänstig och glad och rör sej mycket trevligt!

Bizarra var näst på tur och trots en förlorad sko så var hon snabbt med på noterna och jobbade på med god vilja. Hon är väldigt välbalanserad och har bra bjudning i sej själv (lite väl mycket ibland   ) och i det hela en väldigt rolig tjej att jobba med. Vi planerar lite foto och film på henne nästa vecka!

I dag är även stackars fina Tempo opererad i sitt andra knä. Korsbandet helt av även där... Har hämtat honom redan och nu ligger han i soffan med ett bandage lika stort som hen själv. Hög på morfin och allmänt förvirrad. Lilla älskade jycken! Ska sova med honom i gästrummet i natt så vi slipper kämpa med trappan. I morgon får mega-bandaget iallafall komma av och då blir det lite lättare. Måtte han få bli frisk nu!

Tempan nyopererad förra gången. Då var det sensommar...

  

Av Sara - 4 december 2009 14:02

Vår lilla resa har varit i olika delar. Vi började med Sevilla & SICAB. Det var två och en halv underbara dagar och våra två nya reskamrater Kryddan & Anna.Karin från Kungsbacka resp. Gällivare (!) var djupt tagna av alla intryck, hästar, utrustning osv. Bildreportage!

Hästarna & resultaten kan ni alla se på www.certamenesecuestres.com så här kommer med bilder på oss och allt runt om kring SICAB. För mej är detta den största behållningen!

Mellanlandning på Mallorca. Anna-Karin fick resa själv via Stockholm & Barcelona så henne mötte vi upp i Sevilla. Första solen här!

Vi började fredagkvällen med vin & tapas väl inne på SICAB.

  Kryddan hittade genast en häst hon vill köpa, men hon lyckades sansa sej...

Vackra ston i Cobra, som det heter när stona kopplas ihop i halsringar. Man tävlar i klasser med 3 eller 5 ston och man bedömer kvaliten och jämnheten mellan stona. Ofta är stona syskon eller mor & döttrar.

  

Vid stallarna kan man dricka mera vin och se hästarna värmas upp.

  

Klassvinnarna granskas inför Championatutdelningen. Vuxna hingstar här med Campeon de España - UDON - längst bort.  En hingst med fantastiskt vacker sida.

Vackrast och rörligast av alla: KABILEÑO! Van för bästa rörelser både riden och för hand. En fantastisk häst! Tyvärr har han för dålig spermakvalite för att frysa så vill man ha ett föl efter honom får man köpa ett föl från Spanien...     

Och så Espectaculo! Showen som går varje dag och med varierande inslag varje år. Marocko var gästland och visade halvgalna hästar som "dansade" med skickliga ryttare. Ganska coolt faktiskt!

  

Och så hade man besök från ridskolan i Jerez som även dem imponerade stort på oss alla!        

    

   

 

Ett franskt gäng på sina Camargue-hästar gjorde hisnande uppvisningar som fick publiken att skrika högt av spänning och rädslar. Otroligt!

Vackra vagnar med vackra hästar

Och så mera mat på lokala restauranger. Här är vi mätta och trötta!

Söndag kväll var SICAB över. Vi övernattade i Sevilla och på måndagen fortsatte vårt äventyr mot Ecija &  Cardenas med övernattning i den fantastiska lilla byn Carmona. Återkommer med bildreportage om detta!

Hej hopp!  

                         

Av Sara - 3 december 2009 16:12

Vilken underbar vecka i Spanien! Sol blå himmel och 18-20 grader varmt. I love it!!! Fyra hästtokiga tjejer som alla älskar att se på hästar, shoppa hästprylar, snacka med hästmänniskor och mera häst. Dygnet runt i princip. Vi har inte legat på latsidan precis, utan varit sena kvällar och tidiga morgnar.

Kom hem inatt kl 2 ca och idag var det rakt ut i verkligheten igen. Köra hö, klafsa lera (halvfryst), lasta fodersäckar, rida, mocka, fika och snacka med Camilla. Nu är det en lite liten paus och sedan så blir det matlagning och uppackning av väskor.Utförligare resereportage kommer. Har 200 bilder att redigera och massa intryck att sortera.

På återseende snart!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards