Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under december 2009

Av Sara - 18 december 2009 08:08

Som ni säkert vet så är det ju vinter i skåne. Vi har snö och det är ju mysigt, men dessutom så har vi 8-10 -grader och stormvindar! Det blåser genom märg och ben! Brrrrr. Igår kom alla hästarna ändå ut några timmar, men idag blåser det ännu värre så det är bud på en innedag för samtliga pållar.

Galope & Razonado hade iallafall kul igår!

      

    

Donne & Kairo tyckte oxå snön var skojig!

      

Av Sara - 16 december 2009 17:40

Det blev tyvärr inga foton av hästarna som kvartat här i natt för det blev sent igår och så lastade vi på dem igen kl 7 i morse. Becksvart alltså. Men fina Federica fick stanna och det var hon nog väldigt nöjd med. Tina kom givetvis tidigt för att inspektera sitt nya fina sto. Hon var överraskande nog jättestor! De 167 cm säljaren uppgivit stämmer nog fin. Jisses vilken bjässe! Hon såg lite uppdragen och tunn ut över rumpan, men så släppte vi ut henne & Räkan en stund på ridbanan innan deras hemfärd, och wow! Vilken tjej! Supertrav och vilken takt och balans! Coolt! Tror nästan det kom en tår i ögat på Tina! (Det gjorde det på mej iallafall!)

Federica IV

 

Vi mockade alla gästboxarna och fixade iordning i stostallet så att både Novia & Classe får bo i egna boxar nu. Skönt för Gittan & Nexi, deras mammor alltså. Red Principen en stund på ridbanan men det var svårt med snö som klampar under fötterna. Han kändes ändå ganska fin. Bizarra fick nu flytta in till pojkarna och det verkade hon tycka var toppen! Tom Laban tog det med ro!

      

Av Sara - 15 december 2009 16:50

Idag har det snöat! Stora vita flingor sakta singlande ner från himmlen. Härligt! Jag & Camilla hade fullt upp med att mocka och köra hö till alla hagar. Sedan gjorde vi iordning 9 boxar till nattgästerna som kommer från Spanien. Det är Tinas nya sto som kommer hem och hon och alla hennes reskamrater ska övernatta här innan de far vidare. Räkan & Federica får bekanta sej i natt och sedan får de åka tillsammans de två milen hem till Tina i morgon. Jag är lite spänd på att se hennes nytillskott, men det är nog inget emot vad Tina själv är!

De anländer sent ikväll men jag ska försöka ta lite bilder innan de reser i morgon!

Jag lånar denna bilden från Malins hemsida. Hennes dalmatiners är ju bara för coola i denna outfitten! God Jul!

  


Av Sara - 14 december 2009 21:01

Ja i helgen blev det ju vinter även i Skåne. -grader, frostigt och fint. När mitt ridhus är klart ska jag önska mej sånt här väder HELA vintern! Hästarna är rena, gödselstacken fryser till, hagarna är torra: det är fint men stenhårt! Skit. Nu önskar jag men varmare väder. Hur det än är så gillar jag en användbar ridbana.

Så idag blev det uteritt med Principen. Jättekul tyckte han, fast en jäkligt besvärlig ryttare som kräver att man ska gå i rätt form trots att vi galopperar på gräsängar... otroligtt envis är den lille hästkraken, men jag är värre. Riktigt fin galopp fick vi till, fast jag var helt slut när vi kom hem. Kollade av ridbanan när vi kom tillbaka och om jag harvar lite så funkar den ett tag till. Ska ju bli ännu kallare så då är det ändå helt kört. Då blir det att lasta och dra till innomhusarena.

Idag kom grävkillarna förbi och kollade hur vi planerar att lägga vårt ridhus. Förhoppningsvis kan vi få in det längs med ridbanan. På så vis får jag lä där och så blir det ganska mycket hage kvar och en bra bit från vägen. Det är på det berömda håret bara att vi klarar gränserna till angränsande mark. Ska mäta lite mera exakt och så får vi se. Spännande!

Red Bizarra i helgen. Det går mycket bättre med henne om man jämför med första dagen då jag knappt kunde välja riktning. Hon är lite orolig i munnen men det blir ständigt bättre och hon börjar bli lite bättre bärig. Jag reflekterar lite över hur annorlunda Lusitanos är. Nu har jag ju både Bizarra och Principe som är 50 % Luse. Jag upplever dem mycket mera egensinniga och mer attityd "jag kan och klarar mej själv" än PRE. De har dock väldigt bra motor och är lättare med takten. Ja överlag så verkar Lusarna lite hårdare i skallen helt enkelt. Vet inte om det är positivet eller negativt? Nu har jag ju bara erfarenhet av två stycken och betydligt flera PRE, men som sagt, jag kan inte låta bli att reflektera över likheterna mellan dessa två  individer och skillnaden mot spanjorerna...

En liten filmsnutt på Bizarra efter 3 veckors träning.

Av Sara - 11 december 2009 13:56

Det har varit en bra vecka ur träningsperspektiv. Principe har äntligen lossnat ochnu börjar han vara som en häst ska vara. Inte i nedförsbacke och tjafsig i munnen utan medgörlig och mera samarbetsvillig och alla gångarter på bakedelen. Härligt! Har belönat honom med två uteritter i veckan och det tycker han är otroligt kul!

Lilla Bizarra har fortfarande lite svår med balans och takt, men även hon har gjort stora framsteg och denna veckan har vi även börjar arbete med galoppen. Den har hon faktiskt lättare för och så snart hon hittar sin balans bättre i traven kommer galoppen att sitta klockrent.

Jag har varit lite lat med Teddy & Laban i detta urtråkiga väder och dyngblöta ridbana. Det är nu bestämt att Laban åker hem till Norge i mellandagarna. Blandade känslor där. Alltid mycket tråkigt när det inte blir som man tänkt sej med en häst. Jag tycker han är underbar, men helt klart en speciell häst som enligt min mening vore bäst som valack. Tyvärr har jag inte lyckats hitta en egen matte åt honom och det känns lite tungt. Vi får se vad som väntar honom nu. Kanske finns hans människa i Norge någonstans?

Tempo har hämtat sej otroligt bra efter sin operation. Jag måste vara försiktig så att han inte är för optimistisk. Han vill gärna redan springa och busa med sitt ihoptråcklade ben, men han måste vänta minst en månad till innan han kan få röra sej lite mera fritt. Så nu är det mycket tid i sadelkammaren och inne för stackars Tempan. Men han verkar ändå vara glad!

Tinas nya sto har nu lastats i Spanien och beräknas anlända till Sverige på måndag. Ska bli mycket spännande att träffa henne och bilder kommer givetvis här.

Bizarra & jag på dagens träningspass.

 

       

        

Av Sara - 10 december 2009 08:12

En av mina favoritstäder i Spanien är Jerez. En otroligt vacker stad, lagom stor, med apelsinträds-alléer äver hela gamla stan, söta små barer, coola affärer, fina restauranger och hotell och inte minst REAL ESCUELA ANDALUZA DEL ARTE ECUESTRE - Spanska ridskolan. Jag har varit där tidigare med Mats och ville gärna återvända. Så nu tog jag med mina vänner till denna fantastiska plats. Det blev den perfekta avslutningen på vår hästfocuserade resa. Mera vackra hästar, bra ridning och mera shopping. Dessutom hade jag spetsat till det hela genom att boka oss på 5-stjärning hotell som ligger granne med Ridskolan. Bättre än så här får man det inte...

  

Hyfsat vackert att sitta och jobba hästarna här...    

Hästarna går 5 dagar/vecka. Vilar lördag-söndag. De rids alltid på förmiddagen/middagstid. Innan ridpasset är det ca 30 min i skrittmaskinen och efter ridpasset är det mat och tillbaka i sina boxar. Stallen är fantastiskt vackra, svala och luftiga. Känns som om hästarna har det väldigt bra här trots att det är mitt inne i en stad. En lite oas mitt i kaoset.  

  

         

Inte riktigt sådana här hästar svenska poliser rider omkring på. Båda hästarna var dessutom får Yeguada de la Cartuja, som även det ligger här i Jerez.

Vårt fiina hotell! Fick välkomstdrink i  foajén när vi anlände. Äcklig sherry. Min fick en planta dricka upp och resten drack Kryddan   

  

    

På väg hem... Väntar på att borda i Sevilla. Märk väl att detta är vårt handbagage!

  

Av Sara - 9 december 2009 08:18

Jag tjatar ju mycket om hur vi fikar och myser. Här sitter vi då! Fotot är taget ifrån bordet som ni skymtar till hö i bild. I ryggen har vi fika delen och vi blickar ut över sadelkammar-delen!


Av Sara - 7 december 2009 14:08

I natt fullkomligt vräkte regnet ner. Great   

Men i morse sken solen genom dimman och det var härligt friskt i luften. Gav mej ut på ridbanan med Principen i bara tröjan och det var nog 10 grade varmt!

   

Men så småningom tog dimman överhanden och nu så här på tidiga eftermiddagen är sikten ca 5 meter. Så här fin blev Minero i dimman! Lilla Mini-Mo som ska flytta till sina nya ägera på lördag. Ända till Tjörn! Men han är en otroligt cool liten kille så han tycker säkert bara att det är spännande!

       

Tempo & matte på fikapaus. Han klarar att vara nyopererad väldigt bra. Har ju träning på att hoppa på 3 ben nu sen ett tag tillbaka. Nu är det iallafall ordnat och vi kan se fram emot att han ska läka och bli smärtfri.

  


Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards