Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juli 2009

Av Sara - 3 juli 2009 21:03

Det får bli i punktlista idag för att få med alla dagens händelser. Nu är jag HELT slut. Helt utslagen i soffan med chips och dippa.

  • 07.30 Frukost
  • 08.00 Fodring av hingstar, vattna stona och höa dem,köra vatten till unghingstarna
  • 09.00 Mockar till hingstarna, ryktar
  • 10.30 Agneta kommer. U-ljudar 5 ston. 1 ska semineras, 1 behandlas, 1 klar.
  • Ägaren till en ridponnyhingst ringer och ber om hjälp. De har problem att tappa hingsten och undrar om de får komma hit så att jag kan hjälpa dem. De kommer kl 11.45
  • 11.45-12.45 vi kämpar med hingsten vid bocken utan resultat. KL 13 bestämmer vi att de två ston som står här och väntar på sperma ska betäckas naturligt. Inga andra ston väntar på hingsten så han får gå över på naturlig för allas bästa. Vi betäcker ett New Forrest-sto med lyckat resultat. Det gick tom väldigt bra! Bestämmer att de ska komma tillbaka kl 19 för att betäcka sto nr 2
  • 14.00 hovslagaren kommer och skor Randu. Han blir superfin om tassarna! Jag och Frida slänger i oss spagetti och ost under äppeltädet medan Pierre skor Randu
  • 15.00 Teddy tappas. Packar lådor som ska till Tjörn & småland, sedan ska två ston in från hagen och semineras och behandlas.
  • 16.15 Åker till posten och skickar lådorna. Äter mjukglass. Handlar fredagsgott på Citygross på vägen hem
  • 17.30 Ger pojkarna hö och vattnar.
  • 18.00 Jack & Emma kommer för att hämta hem Mastia & föl. Lite småprat innan de lastar och kör hem. Mastia är alltså konstaterad dräktig på 25 dagar med hjärtslag på sitt lilla foster!
  • 19.00 Ridponnyhingsten kommer tillbaka och vi betäcker sto nr 2. Det går faktiskt väldigt bra och alla är nöjda och glada!
  • 19.45 vattna och höa alla stona, fodra pojkarna, köra vatten till unghingstarna. Trazzel & co var besvärade av flygfän så alla fick varsin dusch med fly off!
  • 20.30 Äntligen klara för dagen. Lax och räkor till kvällsmat. Slut i rutan...

I morgon ska Malibu då visas på Blommeröd. Jag är så nervös! Vi ska åka tidigt på morgonen så ikväll brer vi mackor och kokar kaffe. Blir frukost när vi anländer till Blommeröd strax innan 9. Håll tummarna!

Malibu & Kim som ska visa honom imorgon!


Av Sara - 2 juli 2009 09:25

Puh vad det är varmt! Men jag klagar inte! Dessa dagar konserverar jag i min kropp och själ och till vintern när jag fryser arslet av mej, snorar och hostar och hackar tänder då ska jag tänka på dessa dagar. När jag mockar i shorts och bikiniöverdel, sopar stallgången barfota för att det är så svalt och skönt och sitter under äppelträdet och äter lunch.

Vår härliga rosbuske!

Igår var det ju Vet-kollar igen. Först ut var Farolera som betäckts med Laban, och hon var dräktig! Både husse & matte var med och jublade. Vi ska få barnbarn igen! Allt såg bra ut så nu håller vi tumarna att allt fortlöper som som det ska =)

Vidare hade vi några sköljningar, Bombalura var fortfarande brunstig och två nya ston blev oxå genomgånga. Ett av dem var läge att seminera direkt och jag beställde från Jörgen på Waldhof.

Nu börjar säsongen lida mot sitt slut och det är nästan bara krångelstona kvar. Alltid lika frustrerande när de inte blir dräktiga och vi kliar oss i huvudet och funderar ut nya infallsvinklar, behandlingar och ibland hingstbyte. Önskar att alla hingstar hade Teddys fertilitet. Vad lätt det vore då!

Efter lunch fick vi besök från Stockolm. Det var spekulanter på Randu. Vi red mitt på eftermiddagen i hettan. Annars brukar jag rida på kvällarna när det är lite svalare, men lille Randu jobbade på glatt och snällt. Jag red, ridinstruktören red, dottern och mamman som var spekulanter red och Randu bara hade öronen framåt och var så duktig. Inte konstigt att de föll pladask och bestämde på stående fot att "Vi ska ha honom"!

Så nu ska han förhoppningsvis flytta till Stockholm!

Sedan var det hög tid att samla Teddy, packa lådor som skulle till Tjörn, Småland och Göteborg. Seminera Bombalura och behandla ett sto som står på lite specialbehandling. Hon "semineras" med plasma som vi tappat från ett annat sto och fryst in.

På kvällen åkte vi in till stan och åt och drack öl. Ja, jag drack ju coca-cola med is som är min favoritdryck. Vi satt ute sent och hade jättemysigt. Min bror kom ner och sällskapade oss. Han flyttar till Spanien om en månad och gissa om jag är avundsjuk...

Sen fodring i skymmningen men det var väldigt mysigt. Stödutfodrar stona med vårt nypressade hö. Gissa om de är förtjusta!

Våra nya stallkatter Tabby, Rödluvan & Vargen

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards