Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under juni 2009

Av Sara - 9 juni 2009 22:49

Minero och Novia busar

Campanula, Novia & Minero

Av Sara - 9 juni 2009 22:29

Jo denna dagen blev Bailon pappa till två nya föl! Jessica Lundkvists PRE-sto Pastora XI fölade ute i hagen tidig eftermiddag. Ett vackert långbent hingstföl som genast döptes till Avalon! Och kl 20.35 i kväll fick Robert & Laila Wibergs halvblodssto Pamela ett välskapt stoföl. Båda fölungarna var pigga och åt väl enligt uppgift. Vi ser fram emot bilder!

Här hemma var förmiddagen hektisk med mockning och målning. Jag piffade upp Randu för foto-sesion på ridbanan. Så nu ligger annonser ut med fina bilder på sötnosen!

Efter lunch åkte vi till djursjukhuset där Fornido skulle utredas. Jag fick visa honom riden, det var longering, Equiterapeut och Veterinär. Suck. Jag var tvungen att åka vid halv-fem så Agneta fick stanna kvar och fortsätta.. Får väl rapport om utgången i morgon.

På kvällen var det genrep med kören. Vi ska till Lûbeck i helgen och sjunga tre konserter. Bla vid lunchmässan i Lubecks domkyrka som rymmer 3000 personer och brukar vara typ halv-full på dagarna... Ska bli otroligt kul! Jag har två solon dessutom =)

Randu & Jag


Av Sara - 8 juni 2009 22:27

Efter några sega dagar och en tung helg så kände jag mej äntligen lite bättre idag. Då vill man ju ta igen allt man inte orkat fixa på fyra dagar. Så efter fodring och lite stallpyssel red jag Teddy & Randu. De var båda duktiga trots att de inte gått på fyra dagar.

Agneta kom vid elva och idag hade vi 10 ston att kolla. Två av tre var dräktiga! Fendi var dräktig med Ville och ett halvblodssto med Teddy. Tyvärr var stackars Lillan inte dräktig nu heller. Det blir storstöten på henne nu och ett sista försök att få henne dräktig. I fjol försökte vi fyra brunster och till slut blev hon dräktig, men då med tvillingar och när den ena klämdes bort försvann båda... Nu blir det tredje försöket i år och vi ska prova med plasma-behandling. Spännande! Skam den som ger sej!

Sen var det massvis med journalföring, ringa stoägare, beställa sperma, tappa Teddy och skicka sperma osv. Han med en tur till stan på eftermiddagen och fikade med Elina. När jag kom hem var det dags att seminera ett ponnysto. Ägaren kom med ponnyn i trailern och spermalådan i bilen. Smidigt!

Sen skulle Laban betäcka sitt första sto för i år. Vi har bestämt för att ha honom på naturlig betäckning ändå. Han är inte förtjust i bocken och blir arg när man försöker hjälpa honom, så det känns lite osäkert. Kan inte garantera att man får sperma av honom när man måste och då blir det så besvärligt. Alltså så blev Farolera betäckt naturlig och det gick fantastiskt bra! Han var såå duktig så det kändes verkligen som rätt beslut för honom.

På kvällen tog jag pensel, roller ochfärg och målade om Tias gamla rum som nu ska bli gästrum. Det blir jättefin!

Sist av allt film, the och knäcke mackor. God natt!

Codicioso II


Av Sara - 7 juni 2009 21:18

Det väntas flera föl efter våra pojkar nu i dagarna. Igår fick så Malin Kihl sitt efterlängtade Bailon-föl. Hennes sto Chica har varit väldigt sjuk sent i dräktigheten. Först i fång, och sedan flera fruktansvärda hovbölder som gjorde att hon låg ner i flera dagar och var väldigt väldigt sjuk. När hon så mirakulöst hämtat sej efter allt detta utsattes hon eventuellt för abortvirus och vi vara alla oerhört rädda att hon smittats och skulle kasta sitt föl. Men så i natt kom han äntligen! Pigg och frisk, ett litet mirakelföl!

Ett PRE-sto vi sålde förra hösten Giraldilla XII har oxå nedkommit. Fader till detta fina svarta stoföl är Teddy! Ägare är familjen Ramsmo-Lindqvist i Vårgårda.

Av Sara - 5 juni 2009 22:35

Usch, jag har varit lite krasslig ett par dagar. Illamående och helt orkeslös. Jag hatar det! Vilken tur att jag just nu har två flitiga och arbetsvilliga praktisar som sköter hästarna utan knot! Tack tjejer!

Idag var det ändå en härligt dag =) Gittan var dräktig, Tinas Esplendida var dräktig, och Westa, som vi inte hittade någon dräktighet på i onsdags, var dräktig idag! Jippie! Seminerade Jazzmina & Mastia. Romera var klar, sköljd och får en kur Hippotrim. Igår kom ett nytt sto, Hipnoza, till Affe. Hon hade oturligt nog precis gått ur brunst och får sprutas igång på måndag. En härlig morgon alltså, men när vi var klara med stona var jag helt slut och fick störta in i soffan igen... Suck...

Alla hästarna har det bra iallafall. Nexi och hennes bebis går nu med våra ston och Mastia. De är så duktiga allesammans och tar en väldig hänsyn till den nya lilla flockmedlemmen. Han, som förresten heter, First Class Edition, alias Classe, är en tuff kille. Minero & Campanula leker väldigt mycket tillsammans och även Novia har tuffat till sej lite. Om Minero är det vackraste föl jag sett så är Novia den absolut sötaste och mest feminina lilla fölunge någonsin. Jag är så glad över dem båda!

Minero i full fart! 

Av Sara - 3 juni 2009 23:03

Härligt är det med fertila ston! Jag är såå lycklig att våra funkar som klockor! (jag ska nog inte sticka ut hakan för mycket för Gittan ska kollas på fredag) Clasicas tredje dräktighet och varje gång har hon "tagit sej" på första försöket! Inte heller Gittan har någonsin strulat. Hon har gett oss 5 föl hittills och även hon har samma dräktighetsstatistik. Vi hoppas hon följer den i år med!

Tyvärr var ett annat sto inte dräktigt, så det blir att baktprova henne och så behöver hon sys. Romera fick semineras idag igen och så var Mastia äntligen i brunst så även hon fick en dos Teddy-simmare. Packade en låda till ett sto i Örebro.

Tina var här med Ängla så att Agneta kunde besiktiga henne för hon är såld. Det gick fint och Agneta berömde hennes temperament och hur väluppfostrad hon var. Stolt blir man över Zagals ungar!

Pierre var här och skodde Teddan och så hämtade jag hem en hel pall havre. Underbar solgul matildahavre som man nästan vill äta själv på filen till frukost!

På eftermiddagen var det mera pappersarbete, med en skrivare som vägrade skriva ut de papper jag behövde så var fullkomligt TOKIG! Jag fick lust att hoppa på skrivaren med mina stålhättekängor! Fast det hade nog inte hjälpt.... På kvällen fixade en kompis det hela på typ 25 sekunder. Typiskt!

Praktisarna fick varsin overall, färg, pensel och roller och satte igång att måla i hingststallet. Det behövs verkligen. Men det är roligt för det syns verkligen nu och stallet blir som nytt! Härligt!

En vanlig dag på seminstationen

Den runda mörka fläcken i mitten är Clasicas bebis!

Ängla blir besiktigad

Praktisarna Mikaela & Anna klara för måleri!


Av Sara - 2 juni 2009 20:22

I går var första praktikdagen för mina nya praktisar Mikaela & Anna från Dingle. Två pigga och glada tjejer! Vi började dagen med att mocka ut Nexis bädd, som legat sedan i höstas... Tänkte sätta fart på dem direkt =)

Det gick ganska enkelt när vi var tre. Sen tog vi pojkarnas stall. Agneta kom vid 11. De två nya stona som kom i kvällen innan hade precis ovulerat så det blir till att vänta in nästa brunst....Fick lite beställningar och så skulle Romera semineras här hemma. På kvällen kom en kär bekantskap tillbaka. Han ska säljas igen. Hästen är Randu, som såldes förra sommaren. Han är en väldigt trevlig liten häst. Ska bli skoj att ha en så otroligt snäll och trygg häst som jag kan njuta av på härliga uteritter.

Idag var det ännu en härlig sommardag. Vi har haft ca 25 grader både igår och idag. Underbart! Våra små föl och deras mammor har varit ut på nätterna oxå. Bara Nexi och hennes nykläckte unge som är inne. Och hingstarna förstås. Så det går oerhört fort att fodra och släppa ut! =)

Jag red först Randu på ridbanan. Han kändes ganska fin! Helt cool och snäll. Sen sadlade jag Teddan. Har inte ridit honom sedan den misslyckade Joao-träningen förra söndagen. Förväntade mej att han skullle ha en aning överskottsenergi, men han gjorde sitt livs bästa träningspass. Underbaaart! Lugn och fin i skritten. Söker sej neråt så fort man erbjuder honom tygeln. Traven var oerhört spänstig, mjuk och taktmässig. I galoppen blev han liiite för pigg men det kan jag förlåta. Gjorde mycket fina galoppfattningar från skritt och härliga slutor. Ja, ganska nöjd var jag. Var det Joaos handpåläggning kanske?

Teddy & jag på hingstvisningen i våras

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards