Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under april 2009

Av Sara - 18 april 2009 18:13

I går kväll kl 23 fölade Gaditana. Det blev ett choklad-färgat fint stoföl! Namn är ännu ej bestämt. Hon var så kvick och pigg. Snabbt uppe på benen och diade redan efter en dryg halvtimma! Som vanligt (4:e gången) så släppte Gittan inte efterbörden, så det blev dagens förmiddag till at spruta Partoxin och vrida loss den. Det gick fint. Hon får en kur Hippotrim för säkerhets skull eftersom den ändå satt över 10 timmar.

Idag släppte jag ut Clasica & Minero tillsammans med Lara i gräshage. De tyckte det var underbart! Gittan och lilla fölet fick komma ut på ridbanan lite. Hon är väldigt fin!

På sin allra första utevistelse!


Mats passade på att lydnadsträna Tempo med "föl-störning"

Igår kom årets första sto. Ett PRE-sto till Teddy. Hon är svenskfödd så det är alltid extra kul! På kvällen var även Ann & Varonil här samt Agneta och tittade när jag red Fonzie. Skönt att han igår uppförde sej representativt så hon fick se hur långt vi kommit i vårt arbete. Jag tror hon är nöjd!

Varonil går från klarthet till klarhet. Såklart beror det mycket på att även matte Ann verkligen utvecklar sin ridning! Härligt med en "elev" som verkligen vill och anstränger sej för att göra rätt! Vi fick rett ut lite problem hon kände i galoppen så nu ska de träna på det tills nästa gång.

Oj vad rörigt de blev med igår och idag! Hoppas ni hängde med i svängarna!

Här är Clasica & Minero i gräshagen!

ANNONS
Av Sara - 16 april 2009 22:08

 

Här rullar det på. Det har blåst som sjutton i två dagar. trist! Vinden har varit väldigt kall och hästarna blir helt nervösa.

I går städade jag och praktisarna seminavdelnigen. Vi hade lagt in massvis med isolering som ska användas till vår ovanvåning, och nu bestämde jag mej för att flytta dem. Det jobbiga var att andra redan flyttat. In! Typ 5 rått-familjer! Fyyyyy! Tempo & Asslan var som tokiga! De fångade råttor jäklar anama! (Och dödade) Praktisarna var helt hysteriska, men i slutet tyckte de tom att det var spännande tror jag! Till slut var all isolering flyttad och 90 % av råttorna döda. Vi snackar alltså 2 kg-råttor. Inga små söta möss inte! Det blev i allafall väldigt rent och snyggt! Nu är vi redo att ta emot de första stona!

Red också såklart. Sen var jag helt slut. Har åkt på en dunderförkylning... Vilade en timma på soffan sen körde jag mot Halmstad för att hämta Veleño. Camilla sällskapade mej! Vi fikade i bilen på vägen upp och käkade hamburgare på vägen hem. Mysigt! "Ville" stod som ett ljus hela vägen. Klev av helt lugnt och gick in i sin nya box och åt hö. Trevlig kille!


Idag red jag på förmiddagen. Skulle fota Fausto, men blåsten gör att han blir jättespänd, så det kändes inte lönt. Fonzie gick som en dröm idag! Vilken trav han får då! I morgon kommer matte och kollar igen, så nu MÅSTE han visa vad han kan!

Tina kom på besök en sväng oxå. Vi tog ut Dora & Zorro på ridbanan för att fota dem. Men de ville icke visa upp sej ett smack! Sen fick Ville vara lös där en stund. Han showade dess då mera!

Vi satt och drack kaffe när jag helt plötsligt såg genom köksfönstret flera hästar än jag brukar se! de visade sej att Kairos & Donnes nya foder-ring hade farit iväg i blåsten och skrämt slag på de små liven. De hoppade in till Galope & Trazzel. Sedan hoppade alla fyra ut och skrämde slag på Fonzie, som oxå hoppade ut och fortsatte in mot våra ston! Men där var det stopp! Lara gav pojkarna en blick! Sedan vågade ingen av dem närma sej stona. Så jag kunde lugnt gå och hämta pojkarna och placera tillbaka dem i sina respektive hagar. Dock krävde staketen viss reparation.... Tina var schyst och hjälpte mej så det tog väl bara 1 timma... Nya isolatorer, knäckta stolpar och söndriga linor. Nåväl, ingen skadad häst iallafall!

Trazzel bor i Zagals box nu. Känns faktiskt bra! Han passar där.

ANNONS
Av Sara - 14 april 2009 21:11

Vilket uuunderbart väder! Jag njuter verkligen! I går red jag på förmiddagen. Teddy hade varit lite tokig i hagen (stona börjar brunsta nu...) och trampat av sed båda! framskorna, så han fick stå över idag. Det blir liten hage för honom nu. Vill gärna ha honom hel med skor på alla fötterna...

Fonzie var jättefin. Pigg i början, men väldigt fin schwung i traven börjar komma nu. Mycket trevligt! Fausto går bättre. Mer och mer avslappnad. Tror longeringen börjar ge resultat.

På eftermiddagen kom Jessica, Lone & Annica förbi på fika och en tur bland hästarna. Vi hade såklart ute lille Minero. Han är bara så söt! Och trevlig! Han gnäggar när han får syn på mej och kommer direkt fram och pussar mej i hela ansiktet som en hund! med sin rosa lilla näsa! Man vill bara ta upp honom i famnen! Tjejerna tyckte givetvis oxå att han var bedårande! Det var en trevlig eftermiddag i solen! Vi satt ute och fikade och pratade häst. Synd att det blir så sällan...

På kvällen hade jag träning i Skurup. Ann kom med Varonil för första gången. Hon tyckte ridningen hade gått sådär några dagar och ville att jag skulle rida honom lite först. I början var han lite spänd i den nya miljön, men sedan när han väl slappnade av blev han bara såå fin! Han blir verkligen en häst med fantastisk ridkänsla. Som en gummiboll! Man kan knappt fatta att det är samma häst som jag fick hit i höstas. Vilken utveckling han har gjort! Ann har varit lite tveksam om de skulle passa ihop, men jag tror att jag lyckats övertyga henne om hur fantastisk han kommer att bli! One of a kind!


Så idag var det vardag igen. Praktisarna är tillbaka. Efter fodring och utsläpp  lastade vi Malibu och körde honom till Kim & Maria. Där ska han nu vara i träning för sommarens utställningar. Känns lite jobbigt att lämna honom ifrån sej, men jag hoppas det är värt det när han kommer till show!

Vi var hemma vid 13.30 Mockade till pojkarna och fixade lite med Laban & Teddy. Fortfarande inga skor =(. Hovis kommer i morgon.

Longerade Fausto på kvällen. Han var fin idag! I morgon ska jag rida och ta lite nya foton igen på honom. Han har nu fått halvblodsfrisyr. Passar honom fint!

Jag & Elina tog en promenad med hundarna och kollade betet. Vi planerar att släppa dem (Galope, Trazzel & Amigo) måndagen den 4:e maj, om vädret är bra då. Det är massvis med gräs redan. De kommer att få en underbar sommar!

Sist, men inte minst några bilder på Blue Zenith (u. fbl-sto e. Zagal) som föddes nyligen.

Och här Cazandro, även han e. Zagal u. Carmencita (PRE). Zagals sista PRE-avkomma. Nu väntar han ett föl till om ca 2 veckor. Han absolut sista...

Av Sara - 12 april 2009 10:09

Så får det bli! Tack för alla röster! Svårt är det med namn, men Minero har en vacker klang tycker vi. Enkelt och bra dessutom!

Han är så söt, så söt som en karamell! Har varit ute med mamma flera gånger nu och han följer otroligt bra. Alltid skönt!

Annars är vi i full fart här inför betäcknins-säsongen som vi börjar nu i veckan. Första stona kommer ons-tors.

Så ska jag lämna Malibu till träning på tisdag, och på onsdag hämta Veleño.

Idag åker Ares hem, till sin nya matte. Han är en så trevlig häst. De kommer att få många fina stunder tillsammans! Har passat på att rida ut på honom i veckan i det fina vädret. Han är så perfekt på uteritter! Något jag tyvärr inte är bortskämd med. Nu sen Bailon & Zagal är borta har jag ingen häst som är stensäker. Lite trist. Ska lägga manken till med Teddy då han faktiskt är trafiksäker osv, bara att han blir så het när vi rider ut. Då är det mera lockande att glida runt på ridbanan...

Nåväl, här är Minero-P

Av Sara - 10 april 2009 20:59

Härligt att känna glädje! I går nedkom fina Clasica med ett uuunderbart litet hingstföl! Det är Teddys allra första avkomma! Jag har ju spanat på henne i en tid nu. Var och kollade henne i hagen med jämna mellanrum under dagen. Kl 18 skulle jag gå in och ta en smörgås innan det var dags och samla in alla hästarna. Då fann jag Clasi med droppande juver! In med stona i all hast. Tänkte att jag kunne äta och vakta henne på monitorn. Lagom till jag slog mej ner i soffan ser jag hur hon lägger sej ner. På med skorna igen och ut i sto-stallet. När jag kom ut var han redan ute! En riktig karamell med stoor bläs och fyra vita sockor! Han är bara juvlig! Han ska heta något på M. På förslag är Maximo, Minero och Mistico. Hmm. Hjälp tack!


Av Sara - 7 april 2009 22:36

Ja inte har jag ramlat av alltså. Jag red först Fonzie, longerade Fausto, red Teddy och red ut en liten runda på Ares i skritt och trav. Utan att ramla av. Sedan hämtade jag posten. Där fanns ett paket! Spännande! Slet upp det för att finna Zagals grimma och en fläta av hans man. PANG! Jag bröt ihop och höll nog på att dö på kuppen. Gud vad gulligt av Carro, som tog han om honom. Tusen tusen tack! Men vilken chock...

Det går annars ganska bra att hålla humöret uppe så länge jag sysselsätter mej. Men ibland blir jag sittande eller stående helt apatisk. Det kommer liksom över mej att han verkligen är BORTA. Ofattbart. Jag kommer aldrig aldrig aldrig aldrig att träffa en sådan häst igen. Hans väldiga hals och huvud med hans otroligt vänliga ögon. Han blänkade vita kropp och hans sätt att se på mej när vi var tillsammans. När han knyckte på nacken och skakade på huvudet av glädje. När vi sprang tillsammans in från hagen i regn. Jag hängande med en hand i hans täcke och han drog mej frammåt för att jag skulle hinna med i hans takt. Fort in i stallet! Zagal hatade regn.


Av Sara - 6 april 2009 22:14

Tog med kameran ut vid kvällsfodringen idag.

Stallet by night

Här är Teddys fina kandar!

Trazzel måste ju vara med!


Och så några bilder på Laban.


Av Sara - 6 april 2009 20:34

En hääärlig vårdag idag igen. Jag njuter verkligen av solen och värmen. Och hästarna med mej! Red Fonzie, följt av Teddy. Sen kom en tjej med sin familj för att titta på Laban. De hade kört från Borlänge kl 3 på morgonen och var framme här kl 11! Styvt! Jag visade Laban i lina och sedan riden. Jag tror att tycke uppstod, fast den eventuella köparen i fråga hade ett brutet ben så provridning var inte aktuellt. Hon ska återkomma när benet är helt igen. Oavsett så ska ju Laban vara kvar här i sommar och betäcka. Hade faktiskt inte ridit honom sedan hingstvisningen, men han uppförde sej exemplariskt!

Efter en sen lunch åkte jag iväg och köpte en guldig stång till Teddys nya kandar. Det blev så jäkla snyggt! Bild kommer! Var även tvungen att köpa guldsporrar, så att allt kan vara i guld. Har även guldstigbyglar... Man är ju tokig.

På eftermiddagen red jag Fausto. Longerade honom först inspänd, som jag alltid gjorde förra sommaren när han var här. Då kopplade han av och kom till ro. Det fungerade ganska bra idag. Ska köra så denna veckan och se om det ger resultat.

Vi har snickare här som bygger vår ovanvåning. Det är helt UNDERBART att höra hammarslagen och bullret uppifrån. Det blir sååå bra! Går upp och tittar med jämna mellanrum och ser framstegen. Det är så roligt. En sak att hålla tankarna borta från Zagal. Fast han finns där hela tiden.

Danmarks PRE-förening har skrivit så fint om honom! Läs på www.pre-horse.dk

Idag var Lara & Gittan så här tjocka. De njuter och solar sej och gnager på det lilla gräs som börjat titta fram. Inte har Clasica behagat föla ännu. Hon kniper. Sover dåligt. Till slut vet man inte om man har tittat eller ska titta när klockan ringern en gång i timmen. Framåt 4-5 på morgonen brukar jag tycka mej se både ett och två föl i boxen. Sömnbristen spelar en spratt! Håll tummarna för att hon fölar snart! För den 23:e är det dags för Gittan!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se