Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under mars 2009

Av Sara - 20 mars 2009 22:38

Usch, bara denna helg får gå så är det över. Hingstvisningen alltså. Lika roligt varje år och oxå lika stressigt innan. Gård, stallar och alla skrymslen skall städas. Hästarna ska vara i topptrim. Badade, i toppform och välridna. Lyckas jag med detta? Vi får väl se?

I år har vi ju dessutom bara en visning så den har vi tagit i lite extra med att bjuda in avkommor till Zagal & Affe. Alltså mera att organisera och styra upp. Vad jag gnäller! Bara det kommer massvis med folk så är det värt mödan!

Idag kom en tjej och tittade på Dora. Hon visade upp inte sej från sin bästa sida direkt. Hon var förvisso snäll och lugn, men hon är tokbrunstig och vill helst bara stå stilla och tråna. Så hon bara stannade hela tiden! Speciellt när hon provred. Ny ryttare och Dora fattade inte riktigt allt så då bara stannade hon helt sonika. Suck...

När hon hade åkt red jag Laban. Gick ganska bra idag. Tycker vi gör framsteg för varje dag. Vi ska nog bli kompisar, jag & Laban.

Red även Fonzie innan lunch. Han var väldigt pigg idag! Går i hysfad form ib båda varven. Tog en lite galopp med. Han har bra galopp!

Efter snabbmakaronerna tog jag Ares på ridbanan. Som en liten klocka är han. Tick tack!

Sist ut idag var Fausto. Han var lite sprallig för fölen busade i sin hage. Men det gick snabbt över och sen gick han bättre.

Teddy fick gå i sin nya hage hela dagen. Han var så nöjd!


Zagal var ganska dålig idag. Har svårt att gå alls. Han verkar ha mest ont bak. Pratade med Åsa (min gamla vet som tyvärr flyttat) och hon hade sett tidigare cortison-fång-fall med samma symtom. Hoppas han snart blir bättre. Stackars, stackars älskade Zagal. Borstade honom noga och myste länge i boxen. Jag hittade en film på youtube på en av Zagals söner i Spanien. Ganador. Skickade ett meddelande till hans ägare och fick svar idag. Gud vad kul! Ägaren hade förlorat en arm i en olycka, men han skrev att Ganador var fantastiskt snäll och lydig så han red honom ändå utan problem. Nedan Ganador med tränaren och under hans en-armade ägare.

Affe & Laban i sina små "hagar"ANNONS
Av Sara - 19 mars 2009 21:09

Solen var härlig idag men vinden bitande kall. När kommer värmen? En (av två) nya hagar med trästaket är iallafall klar så alla hästarna kom ut. Zagal var lite bättre ändå idag och gick tappert ut till sin lilla hage. Fick som vanligt Laban som sällskap. De trivs tillsammans! Och vilken härlig syn det är med de två. Stack iväg och köpte Happy Hoof åt Zagal. Tillbaka kl 11. Så sadlade jag Dora. Hon var ju lite spänd igår så jag tog det lugnt och försäkrade mej om att hon var helt avslappnad. Det gick så bra att vi tom provade lite galopp. Kul!

Sen var det lunch och därefter Faustos tur. Lite mera bommar idag och några små cavaletti. Han verkar tycka att det är lite spännande.

'Tyvärr har inte Pierre dykt upp så Teddy är fortfarande utan sko. Bättrade på silvertejpen och red ändå. Det gick fint, men skulle ju tävla i morgon och det kan jag ju inte utan sko! Skit oxå! Skulle slagit på den själv om den inte var helt till-knycklad. Suck, får väl strunta i tävlingen. Det kommer ju flera...

Fick oanmält besök av Dick & Pito på eftermiddagen.Trevligt Hamnade dock efter i tidschemat lite. Stackars Ann och Varonil som skulle jag skulle träna. Fick tyvärr avboka.  

Så fick jag sätta fart igen och red ut en runda på Ares. Trevligt som vanligt med honom. Sist ut idag var Fonzie. Han var oxå duktig idag och vi provad på galopp. Det får vi träna mera på!

Efter alla hästarna kommit in verkade Mats Dora. Vi tvättade hennes svans och klippte av alla ful-hår. Skägg, hovskägg, örontussar osv. Hon blev riktigt fin! Kommer en tjej i morgon och ska titta på henne så hon måste ju se anständig ut.ANNONS
Av Sara - 18 mars 2009 23:11

Kunde konstatera på morgonen att natt-medicineringen av Zagal haft effekt. Han var lite bättre! Ledde försiktigt ut honom i boxhagen så att han fick lite sol. Anne letade upp fjolårs-hö under alla halm som han kan äta och så har jag inhandlat fångfoder. Håll tummarna nu alla!

Kl 10 kom Agneta, veterinären, för att ta CEM & EVA prov på Teddy & Affe. Båda skötte sej fint. Affe var lite svårflirtad så jag fick ta in Jamajka som lockbete så gick det bättre.

Min kära mamma var här (igen!) och for omkring på gårdenm ed krattor, skottkärra, jord och penseer i hösta hugg. Måste ja vara fint inför söndag!

Jag satte igång med ridningen. Först ut var Laban. Det gick mycket bättre idag. Bara ett par gånger som vi inte förflyttade oss i den riktningen jag tänkt mej. Fin bjudning och ganska bra koncentration. Kunde piaffera honom lugnt och positivt. Försökte mej på spansk skritt, men då tappade han bjudning och började konstra lite så då travade vi igen. Han är så häftig!

Ares, som vilat i 4 dagar, fick gå i Zagals hage på förmiddagen och så sadlade jag honom efter lunch. Vila hade gjort susen för han var så duktig! Öppnonra är näst intill perfekta och vi låg bara ner liiite i hörnen i högergaloppen! Red ut en sväng efter dressyrarbetet. Oj vad glad han blev!

Teddy, som oxå fått vila någon dag för länga pga tappsko, blåst mm fick tjockt med silvertejp på sin bara hov och sedan red jag ändå. Det gick bra! Han var väldigt fin! Kan nog tävla på fredag trots allt! Trodde han skulle vara föör på tårna pga vila, men det verkade inte alls så idag!

Så var det Faustos tur. Gick hyfsat. Höll oss på ridbanan. Travade över lite bommar. Tänkte försöka mej på att hoppa honom lite för att få omväxling. Men vi börjar med bommar...

Fonzie blir så glad när jag kommer för att hämta honom i hagen. Gnäggar välkomnande! Han var pigg och fin idag! Går i form mer och mer nu. Idag gick han så fint i höger varv att jag fick för mej att det var det lätta varvet!

Sist (och faktiskt minst) ut var lilla Dora. Hon höll på att få hjärtat i halsgropen när Tempo kom släpande på en stor säck! Hon lugnade sej snabbt, men ville inte riktigt slappna av. Vi provar igen i morgon. Utan hund men säck.

Sist en hälsning från en lycklig Charlotte med sin Bailon. Så här fint bor han nu. Som det anstår en kung!

Av Sara - 17 mars 2009 14:18

Idag kunde man inte stå upprätt utanför stallet. Så mycket blåste det. Ridning = omöjligt.... Bakskygga hästar med öronen bakåt och svansen mot vinden. Svårt att jobba dem då. I stället blev det mera städning. Labbet är skinande rent nu!

Zagal mådde inte bra idag. Han var väldigt stel när han skulle ut ur sin box. Fick honom knappt med mej så vi kunde inte gå till hans hage 100 m bort. Fick ställa honom bredvid Laban utanför stallet. Där såg han nöjd ut. Båda fick hö och så stod jag och beundrade de två vita skönheterna sida vid sida. Två helt olika personligheter men båda så underbara!

På eftermiddagen åkte jag till Katarina & hämtade Affe, som ska provtas i morgon. Han var sej själv fast tjock!

På kvällen var det sång som gällde. Vid kvällsfodringen senare var Zagal sämre.....Jag blev helt knäckt. Han kunde knappt vända sej i boxen. Stod på samma ställe i boxen som när jag tog in honom. Nu är det klippt!

Storgråtande gick jag in och lade mej. Prcis innan jag somnade kom det som en blixt till mej. Han har ju fång!!!! Aldrig har jag väl blivit så glad över att ha en fånghäst! Upp igen, på med kläderna ut i stallet och hämtade finadyn och tryckte i honom. Tog ut lite hö från boxen. Sen sov jag gott.

Av Sara - 16 mars 2009 18:41

Upptäckte att jag faktiskt glömt att berätta att Ares är såld! Var en kvinna här och provred honom förra veckan och de bestämde sej två dagar senare. Så idag var det besiktning och röntgen i Helsingborg. Det gick som en dans och allt var ua. Han ska dock stå kvar i träning tills efter påsk.

Väl hemma kom Pierre för att fixa till Labans hovar, som behövde plastas lite. Det blev fint och jag passade på att sadla honom direkt. Igår longerade jag honom innan men idag satt jag upp direkt utanför stallet och red till ridbanan. Han är pigg och arbetsvillig men lite ofokuserad. Försökte sej på en del konster idag när musketörerna hade jaktlek i hagen bredvid ridbanan, men jag satte honom på nya uppgifter hela tiden så att han var tvungen att lyssna på mej. Skritta av fick vi dock skippa för det var för svårt. Det ska nog gå till slut! Han är en riktig spansk häst att sitta på. Mjuk och rörlig och bara dansar under mej. Skitkul!

Sedan bestämde jag mej för att rida ut på Fausto. Det gick sådär... Efter två tvärnitar och försök på hemvänding inkl bocksprång satt jag av och ledde honom hela rundan i stället. Undan kommer man INTE! Satt upp en bit hemifrån och red sista biten. Sedan fick han gå på ridbanan. Det gick iallafall bra.

Så var det dags för Teddy. Löslongerade honom först på ridbanan, och då trampade han såklart av sej en sko! Skit oxå! Just som Pierre var här idag och inte kunde komma igen förrän på onsdag. Får tejpa på en plastsula så att jag kan rida i morgon på banan iallafall. På onsdag ska vi ta prover på honom & Affe inför betäckningssäsongen, så jag provtappade Teddy idag. Han kom ihåg precis och var superduktig! Kanonkvalité på sperman oxå! Härligt! (konstiga saker att glädjas över kantyckas, men väldigt viktigt för mej)

Så fick jag mej en kopp kaffe innan jag skurade lite i seminavdelningen. Blev iallafall fint!

Sist men inte minst sadlade jag Dora. Hon var lite orolig över att bli själv på ridbanan (de andra hästarna hade vi tagit in för kvällen) men efter en stund lugnade hon sej och blev ljuvlig att sitta på! Fin takt och balans, härligt gung i ryggen och mjuk som smör. Lilla söta häst! Precis den rätta "PRE-känslan". Jag blir så glad! Hi hi! Någon veckas dressyr-slipning så blir hon fantastisk!

Dora & jag

Av Sara - 15 mars 2009 21:38

Tog lite bilder på Kairoso och hans vänner. Jag blir mer och mer glad för denna lilla häst. Han är så vacker, spansk och så mycket Zagal!


Kairos kompis 1 Donne e. Don Romantic


Kairos kompis 2 JamJam e. Alferez IV u. ponnysto


De tre  (små) musketörerna

Av Sara - 15 mars 2009 21:25

Sov till halv-nio. Underbart! Efter en lång frukost framför tv:n gav jag mej ut för att städa. Det behövs städa i hingststallet, foderrummet,sadelkammaren, labet, seminavdelningen, stostallet och på gården. Finns det fler ställen? Jo innomhus. Det behövs städa där med...

Jag bestämde mej dock för att inte städa innomhus och började i foderrummet, råkade gå in i sadelkammaren för att lägga några saker, började städa där, flyttade lite saker till labbet, började städa där. Till slut städade jag på ALLA platserna. Blev dock bara klar i foderrummet... Fortsättning hela veckan alltså. På söndag måste det vara klart!

Tog ut Laban på ridbanan. Det gick fantastiskt bra! Han var supersnäll! Med det är ju att tag sedan han arbetade, det kändes. En del att göra där.

Kl 15 kom Fonzies matte för att titta när jag red honom. Hennes syster Ann var med och hade med sej sin Varonil. (En 4-årig valack som jag hade i träning innan jul i sex veckor). Hon har precis satt igång honom efter 2 månaders vila och ville ha lite starthjälp. Han kändes mjuk och fin, men ömfotad så vi kom överrens om att han behövde skor!

Fonzie var jätteduktig. Vi jobbar på med grunderna. Lite i taget. Jag får lägga band på mej med denna hästen för han har väldigt lätt för sej. Måste komma ihåg att han bara är 3,5 år...

Nedan Fonzie & jag


Av Sara - 14 mars 2009 20:37

Idag var det dags för avelsvärdering av PRE. Vi har ju ingen 3-åring i år, men Jabeque skulle ju vara med så vi körde dit honom & matte. (Lastningen gick exemplariskt både dit och hem). Det hölls på Gustavsborgs Gård, så det var ju nära och bra. Det var flera avkommor till våra hingstar, så det var ju lite spännande! Allt flöt på snabbt och lätt och vi var klara innan lunch. Linda & Jabeque åkte hem igen. Vi beslutade oss för att han behöver ridas lite mera innan jag kan börja utbilda honom. Vi provar igen till hösten. När jag kom hem sadlade jag Fonzie. Han är helt cool och lugn nu. Mia red Lucky på ridbanan men Fonzie brydde sej inte ett smack varken när han var där eller när han gick. Han kändes fin idag. I morgon kommer hans matte för att titta lite.

Nedan lite bilder från Avelsvärderingen

Cazal född 2006 e. Zagal XI


Jabeque

Bellezia född 2005 e. Alferez IV


Esplendida, som vi sålt till Tina Delander


Mats & Alissa e. Alferez IVPresentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Pepino - dressage & breeding med Blogkeen
Följ Pepino - dressage & breeding med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se