Pepino - dressage & breeding

Direktlänk till inlägg 18 mars 2009

Provtagning, ridning och Zagal

Av Sara - 18 mars 2009 23:11

Kunde konstatera på morgonen att natt-medicineringen av Zagal haft effekt. Han var lite bättre! Ledde försiktigt ut honom i boxhagen så att han fick lite sol. Anne letade upp fjolårs-hö under alla halm som han kan äta och så har jag inhandlat fångfoder. Håll tummarna nu alla!

Kl 10 kom Agneta, veterinären, för att ta CEM & EVA prov på Teddy & Affe. Båda skötte sej fint. Affe var lite svårflirtad så jag fick ta in Jamajka som lockbete så gick det bättre.

Min kära mamma var här (igen!) och for omkring på gårdenm ed krattor, skottkärra, jord och penseer i hösta hugg. Måste ja vara fint inför söndag!

Jag satte igång med ridningen. Först ut var Laban. Det gick mycket bättre idag. Bara ett par gånger som vi inte förflyttade oss i den riktningen jag tänkt mej. Fin bjudning och ganska bra koncentration. Kunde piaffera honom lugnt och positivt. Försökte mej på spansk skritt, men då tappade han bjudning och började konstra lite så då travade vi igen. Han är så häftig!

Ares, som vilat i 4 dagar, fick gå i Zagals hage på förmiddagen och så sadlade jag honom efter lunch. Vila hade gjort susen för han var så duktig! Öppnonra är näst intill perfekta och vi låg bara ner liiite i hörnen i högergaloppen! Red ut en sväng efter dressyrarbetet. Oj vad glad han blev!

Teddy, som oxå fått vila någon dag för länga pga tappsko, blåst mm fick tjockt med silvertejp på sin bara hov och sedan red jag ändå. Det gick bra! Han var väldigt fin! Kan nog tävla på fredag trots allt! Trodde han skulle vara föör på tårna pga vila, men det verkade inte alls så idag!

Så var det Faustos tur. Gick hyfsat. Höll oss på ridbanan. Travade över lite bommar. Tänkte försöka mej på att hoppa honom lite för att få omväxling. Men vi börjar med bommar...

Fonzie blir så glad när jag kommer för att hämta honom i hagen. Gnäggar välkomnande! Han var pigg och fin idag! Går i form mer och mer nu. Idag gick han så fint i höger varv att jag fick för mej att det var det lätta varvet!

Sist (och faktiskt minst) ut var lilla Dora. Hon höll på att få hjärtat i halsgropen när Tempo kom släpande på en stor säck! Hon lugnade sej snabbt, men ville inte riktigt slappna av. Vi provar igen i morgon. Utan hund men säck.

Sist en hälsning från en lycklig Charlotte med sin Bailon. Så här fint bor han nu. Som det anstår en kung!

 
 
Malin

Malin

19 mars 2009 08:37

Skönt att Zagal svarar på medicineringen! En stor kram till er båda! Kämpa på!

Vilken fin bild på Bailon! Han är ju min favorit. Han ser väldigt nöjd ut :-).

http://vetmalin.dinstudio.se/text1_1.html

 
One White Foot

One White Foot

19 mars 2009 15:35

Ursäkta min okunskap, men vad är fångfoder? /Therese

http://www.onewhitefoot.blogspot.com

 
Ingen bild

Sara

21 mars 2009 09:50

Jag fodrar med Spillers Happy Hoof. Det är ett mycket fiberrikt foder. Lågkalori med alla mineraler & vitaminer som de behöver.

 
AnnaJ

AnnaJ

20 februari 2012 03:43

Vilken fin sida det här! Har varit och hälsat på några gånger. Har precis skapat en egen blogg :)

http://annaaaaajoh774.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 4 december 2016 20:45

Så har vi varit iväg på några LA, jag & Hugo. Förra helgen red jag hela programmet och kände mej nöjd, men på filmen såg vi ut som om Hugo hade tuggumi under fötterna och jag passiv i sadeln, som vanligt, suck... Jag nöjde mej och plockade inte upp h...

Av Sara - 21 november 2016 19:25

Helgen har gått och så är det måndag igen. I fredags var jag en sväng på HFRK, som arrangerade Nationella dressyrtävlingar i dagarna tre. Pepino Dressage & Breeding sponsrade PSG-klassen på fredagen och då var jag givetvis på plats för att titta och ...

Av Sara - 17 november 2016 20:36


Igår var det som vanligt dags för Amanda-träning med Hugo, och det är veckans höjdpunkt. Nu när jag sedan några år tillbaka, tränar varje vecka, fattar jag inte hur jag gjorde innan? Eller rättare sagt, det gör jag egentligen visst... Den utveckling ...

Av Sara - 14 november 2016 20:03


Ja det är nya tider här på Pepino, men det har ni ju iofs märkt redan med alla förändringar som skett senaste året. Och de fortsätter... Vi byter namn, Pepino PRE kommer framöver att heta "Pepino dressage & breeding" och det är precis vad det ska han...

Av Sara - 28 september 2016 19:43


Idag var det dags för träning med finaste Hugo för Amanda. Sedan jag sist skrev om hu knäckt jag var för att jag är så kass på att rida, så har jag tagit mej själv i kragen. Ja, det finns oändligt många som är sååå mycket duktigare på att rida än jag...

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards